Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: ilus1506

Roladki wieprzowe - składniki:

  • karkówka wieprzowa - 1.5 kilogramów
  • ogórek kwaszony - 1 plaster
  • ser żółty - 1 plaster
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 sztuki
  • Przyprawa Do karkówki Knorr - 1 sztuka

Roladki wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.
  2. Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.
  3. Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

3

Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

masa do ciasta, Dipy, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Risotto, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pieczeń wołowa z sosem, Włoska sałatka z cieciorką, zupa w chlebie, Pierogi z jagodami, Dania z makaronem, Herbata z mlekiem, Przepis z świeże ogórki, pasta z tunczyka, Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, Przepis z hiszpańska kawa, Marynowany okoń morski, Ogórek, Przepis z ogórki marchew do słoików, Zupa szczawiowa, Pieczarki pieczone, Szybki sos chrzanowy, Kanapka dla dzieci "Niespodzianka!", Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole, Kapusta z grochem, Barszcz biały, Sezamowy, Przepis z obiad piersi kurczaka, Przepis z grill wołowina, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Przepis z Pieprz i sól, Sałatka meksykańska z kurczakiem, sos do tacos, Smażony karp nadziewany kiszoną kapustą, Rosyjska sałatka jarzynowa, PO GRECKU, Zupa z dyni, Schab, Cannelloni w beszamelu, Placuszki jabłkowo-kukurydziane , Sos z marmolady z głogu, Sałatka grecka, Lasagne, Karp, Sos boloński, Zupa krem, Łosoś, Włoska sałatka z cieciorką, Lasagne drobiowa, Przepis z przepisy na ciepło, mieso na gulasz, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Przepis z dorsz zapiekany z warzywami, ryż z wo, Krem z brokuła, Przepis z kasza z suszonymi grzybami, Przepis z makaron z serami, podgrzybki duszone, Zapiekanki, Ostre chrupery z kurczaka, skrzydelka kurczaka, Szaszłyki z karkówki, Sałatka Nicejska, Antrykot gotowany w galarecie