Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: ilus1506

Roladki wieprzowe - składniki:

  • karkówka wieprzowa - 1.5 kilogramów
  • ogórek kwaszony - 1 plaster
  • ser żółty - 1 plaster
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 sztuki
  • Przyprawa Do karkówki Knorr - 1 sztuka

Roladki wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.
  2. Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.
  3. Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

3

Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: