Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: ilus1506

Roladki wieprzowe - składniki:

  • karkówka wieprzowa - 1.5 kilogramów
  • ogórek kwaszony - 1 plaster
  • ser żółty - 1 plaster
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 sztuki
  • Przyprawa Do karkówki Knorr - 1 sztuka

Roladki wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.
  2. Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.
  3. Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

3

Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z pieczarkami, Carbonara, Rolada ziemniaczana, Duszona wołowina z warzywami - VIDEO, Polędwiczki, Sałatka Nicejska, Zapiekanka jajeczna, Potrawy wielkanocne, Przepis z PAPRYKA CUKINIA POMIDORY, Tajska zupa, BUŁKA Z JAJEM :), Przepis z sałatka z sosem winegret, Salsa, Przepis z francuska z, Zupa cebulowa, Delikatny schab, Zapiekanka z ziemniakow, Śledzie w sosie z rodzynkami, Przepis z zapiekanka z parowkami, Gulasz, Chłodnik z truskawek dla smakoszy, Pstrąg, kurczak duszony w warzywach, Ryba po grecku, Przepis z sałatki z ryżu, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Chłodnik z maślanki, Zupa krem ze szpinaku, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Musujący koktajl z lodami truskawkowymi, Quesadillas - VIDEO, Sałatka łososiowy przysmak, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z pieczenie mięsa wieprzowego, Bajeczna jajecznica w bagietce, Pieczone udka z boczkiem, Kurczak w sosie z chili i czekolady, Przepis z kurczak w sosie pomidorach, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, piers z kurczaka ze szpinakiem, Przepis z krokiety z pieczarkami i jajkiem, Makaron z wołowiną, Warzywa, Makaron, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z makaron z tuńczykiem i pomidorami, sos domowy, Przepis z obiad piers kurczak, Kalmary ze szpinakiem, Przepis z makaron z pesto z bazylia, Przepis z latwy, makaron z miesem i warzywami, pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, żeberka pieczone -, Fettuccine carbonara z tuńczykiem, Befsztyki À la maître d’hotel, Placki, Przepis z kuchnia t, Brokuły, Żeberka, Sałatka Arbuzowa, Przepis z obiad szynka wieprzowa