Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wołowe

Roladki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Roladki wołowe - składniki:

  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • liście świeżej bazylii
  • olej do natłuszczenia brytfanny
  • woda - 2 szklanki

Roladki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
  2. Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.
  3. Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.
  4. Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.
  5. Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.
  6. Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

3

Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.

4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.

5

Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

z kabanosami, Kutia, Kalafior, Przepis z makaron z patelni i miesem, Ciasto na pizze, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, Tostadas, Przepis z gulasz z wołowiny, Kiełbasa pepperoni, kurczak po chińsku z makaronem, Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim, Placki, sałatka z tunczykiem i makaronem, Pulpeciki smażone w cieście, Sos z zielonego pieprzu, sos do jajka, Gulasz z kiełbasek, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Dania z makaronem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Rybna zapiekanka z serem, Przepis z Posiekana kolendra, Przepis z dania z makaronem i kurczakiem, Przystawki z ryżu, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Sałatka ziemniaczana z salami, Rosyjska sałatka jarzynowa, Mleczna szarlotka z malinami, Przepis z rolada w ciescie francuskim, Koktajl bananowy, Porowa sałatka, Przepis z ciasta desery, Sałata z parmezanem, sos sojowy przepis, Zupa pieczarkowa, Zupa pomidorowa, Szybki stroganoff wieprzowy , Sałatka z komosą i szparagami, Potrawka z kurczaka à la Gyros, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Przepis z kurczak pieczony w naczyniu żaroodpornym, Schab w pięciu smakach, Karp w galarecie, Zapiekanka meksykańska, Kutia, Gulasz, Schab w pięciu smakach, Ryba po grecku, Jesienna biesiada, Zupa brokułowa, Potrawka z kurczaka, Sosy, Przepis z filet z kurczaka z jajkiem, salatka z pomidora, Suflet czekoladowy, Przepis z cukinia żółta, Warzywa, Dynia, Zupa cebulowa, Placki ziemniaczane, Przepis z ciasto francuskie z szynką i serem, Przepis z sos knorra, Przepis z smażenie dorsza, Zupy