Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wołowe

Roladki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Roladki wołowe - składniki:

  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • liście świeżej bazylii
  • olej do natłuszczenia brytfanny
  • woda - 2 szklanki

Roladki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
  2. Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.
  3. Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.
  4. Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.
  5. Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.
  6. Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

3

Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.

4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.

5

Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z kurek z ziemniakami i boczkiem , Ziemniaki, Przepis z sos do ryżu z kurczakiem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Rolada ziemniaczana, Imprezowa sałatka z kurczakiem, obiad gotowany, Przepis z sałata rzymska, Karp, Przekąski, Przepis z smażone owoce morza, Zapiekanki, Salsa, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, schab na ostro, Przepis z ryba sola zapiekana, Żurek, Przepis z smażony makaron na patelni, Schab w pięciu smakach, Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu , Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i sosem sojowym, Przepis z burito z mięsem mielonym, Słodki makaron z serem i jagodami, Lody owocowe podawane na pięciolinii, Przepisy świąteczne, Udka, Przepis z ziemniak zapiekany, Orzechowo-czekoladowe trufle z lodów Carte d'Or, Koktajl owocowy, Wołowina po burgundzku, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z obiad na dzis, kotlet z ja, Augustowski zabielany barszcz grzybowy, sałatki z feta, ryż w d, Mule w sosie winnym, Przepis z sos do steków, Meksykańska rybka z ananasem, Tagliatelle ze szparagami, Bigos - VIDEO, Tortilla z paprykowym nadzieniem , Zupa cebulowa, Kremowa zupa z dyni, Przepis z sałatki z białą fasolą, Placki ziemniaczane, Pierś z kurczaka, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Soczysty kurczak z patelni z arabską sałatką tabbouleh, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka z brokułami i jajkiem, Wigilijna kapusta z groszkiem, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Obiad, Sałatka gyros ognista , Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Pieczone udka z papryką i pieczarkami, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, makarony i mieso, Golonka, jablko, Szafranowe risotto z kurczakiem, Proste kotleciki z jajka