Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wołowe

Roladki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Roladki wołowe - składniki:

  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • liście świeżej bazylii
  • olej do natłuszczenia brytfanny
  • woda - 2 szklanki

Roladki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
  2. Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.
  3. Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.
  4. Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.
  5. Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.
  6. Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

3

Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.

4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.

5

Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba po grecku, Tłusty czwartek, Wołowina z ananasem, Proste kotleciki z jajka, ziemniaki z cebula, Ziemniaki w śmietanie, Pstrąg, Przekąski, Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, Żeberka - VIDEO, Przepis z knorr z pieczarkami, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, cukinia zawijana, kurczak z cukinia, Cukiniowe ślimaczki, Naleśniki, Lasagne drobiowa, Przepis z krewetki nieobrane, Sałatka grecka, Mini naleśniki na imprezę, ciasto cy, Gyros, Sałatka z rzodkiewkami i kozim serem, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami, Sos marsala, Przepis z kurczak z ananasem na ostro, Przepis z zupa z białej fasoli, Quesadillas - VIDEO, do chleba, Sałatka z makaronem tagiatelle, Papryka, sałatka z makrela wędzoną, Sałatka gyros warstwowa, Ciasto Tęcza, Bitki wołowe ze śliwkami, Smaczne bakłażany na sposób grecki, cannelloni z serem, Bigos, kmin rzymski, co z ryżu, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Zupa jarzynowa, Rolada ziemniaczana, Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną, Sałatka Waldorf, Obiad, Zupa grzybowa, Zupa gulaszowa, Bakłażany À la Provence, Surówka egzotyczna, Kurczę smażone po wiedeńsku, Przepis z kurczak z pietruszka, Przepis z filety z dorsza, Placki ziemniaczane, Sałatki z kurczakiem, biala, Szpinak, karkowka duszona, Biszkoptowe naleśniki z truskawkami, Sałatka Nicejska, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Chłodnik ogórkowy, Przepis z kurczak latwy