Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wołowe

Roladki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Roladki wołowe - składniki:

  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • liście świeżej bazylii
  • olej do natłuszczenia brytfanny

Roladki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
  2. Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.
  3. Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.
  4. Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz ok. 40 minut w 200°C.
  5. Posyp mięso pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.
  6. Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

3

Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.

4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz ok. 40 minut w 200°C.

5

Posyp mięso pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pulpety w sosie pieczarkowo - serowym - VIDEO, Przepis z np ciasta, Zapiekanka z mięsem, Przepis z masa do w-z, Gulasz - VIDEO, Zielone kluski – gnocchi verdi, Quiche , Sos pani Szenkowskiej, Bolońska łódź podwodna, Przepis z obiad pl, Musaka, Banany w mleczku kokosowym po tajsku, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Pasztet, Przepis z korzen pietruszki, Torcik z goframi przekładany lodami truskawkowymi, Kalafior, szaszłyki z kurczaka w piekarniku, Zupa z dzika I, Gulasz z indyka i zielonym groszkiem , Sałatka z tuńczykiem, Przepis z kurczak z r, Kapusta z grochem, Spaghetti bolognese extra ziołowe - VIDEO, Szlachetny żurek z kozim serem , Udka, Bukiet sałat , Pierogi z kapustą i grzybami, Kotlety, Musaka, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przystawki, Sałatka z halibuta ze szparagami, nie ca, sos do zapiekanki z makaronem i kurczakiem, Przepis z sałatka z piersią, Golonka, Lekka zupa pomidorowa, przystawki z szynką parmeńską, kalmary z, przepis gotowanie makaronu, Swojski makaron, Kułaga z jagodami, Sałatki, Żurek, Przepis z gotowane szparagi, obiad miesny, Udka w piwnym sosie, Koktajl z lodami owocowymi, Ogórek, Kofta kebab z sałatką Fatush, Przepis z Wino z kurczaka, Ryba po grecku, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z przygotowanie makaronu, Polędwiczki, Zupa pomidorowa, na placki, zupa ze świeżych pomidorów z bazylią , Zupa gulaszowa, Przepis z zapiekanka z ryżem, Przepis z nugetsy przepis, potrawka z ryżu, Dip musztardowo-bazyliowy