Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wołowe

Roladki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Roladki wołowe - składniki:

  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • liście świeżej bazylii
  • olej do natłuszczenia brytfanny
  • woda - 2 szklanki

Roladki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
  2. Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.
  3. Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.
  4. Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.
  5. Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.
  6. Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

3

Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.

4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.

5

Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto na pierogi, Naleśniki doskonałe, Przepis z makaron do, Pomidorowa jak marzenie, Schab w pięciu smakach, Jajka, Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną , Przepis z ryba po g, Cannelloni nadziewane warzywami, Przepis z wołowina pieczona w piekarniku, Przepis z knorr przepisy kurczak, Brokuły, Przepis z naleśniki bez mleka -, Przepis z makaron śmietana mieso mielone, Żurek, Placki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Zupa ogórkowa, Dynia, Makaron w sosie grzybowym, Zupa pomidorowa, obiad z szynką wieprzową, Udka, Tortilla, Potrawka z kurczaka z białym winem , Przepis z krem do w-z, Wyśmienite gruszki faszerowane serem, Żeberka - VIDEO, Sos Harissa, Sos Harissa, Przepis z filet ryby, kuchnia polska śledzie, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Krem kalafiorowy, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Polewka ze smażonymi plackami , Mieleńce z kukurydzą , obiad z piersia z kurczaka, sos do tacos, Przepis z kotlet de V, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , knorr ziemniaki, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, ligawa wołowa, Leczo z cukinii, Przepis z czarna rzepa, Meryngi (bezy) z borówką amerykańską i sosem brzoskwiniowym., Sos Harissa, Pikantny meksykański sos, Sałatka warstwowa Kleosi, Pierogi, Winegret imbirowy, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Tortilla 5 smaków, makaron z, Zupa kalafiorowa, Mielone, Słynna sałatka Waldorf, przepisy plackow, Przepis z potrawy z papryczkami chili, Naleśniki z mięsem nadzieniem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO