Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wołowe

Roladki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Roladki wołowe - składniki:

  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • liście świeżej bazylii
  • olej do natłuszczenia brytfanny
  • woda - 2 szklanki

Roladki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
  2. Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.
  3. Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.
  4. Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.
  5. Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.
  6. Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

3

Dwie szklanki wody zagotuj z bulionetką wołową.

4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.

5

Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Potrawka z kurczaka, makarony z serem żó, Bułgarska sałatka , Ciasto na pierogi, Kurczak w kokosie , Przepis z farsz do naleśników, Zapiekanki, Makaron sojowy z kurczakiem, duszoną cukinią i pomidorami, Sałatka „miraż”, spagethii, obiad kalafior, Szaszłyki prawdziwych piratów, Żeberka, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z gotowanej wody, Sos pikantny, Brokuły, nadziewane mięsa, Przepisy świąteczne, Placki z białym serem i siemieniem lnianym, Zupa ogórkowa, Pieczony kurczak z warzywami, Sandacz po tunezyjsku, Przepis z ryż zapiekany, Przepis z mięso rosołowe, Kebab w kajzerce, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka z pieczarek z krewetkami, Zupa kalafiorowa, Zupa krem z marchewki z migdałami , Indyk w marynacie jogurtowej (hinduskiej) , Potrawy wigilijne, Placki, zapiekanka naczynie żaroodporne, Potrawy wielkanocne, Pierogi z jagodami, sałatka z pomidorami i serem mozzarella, Przepis z losos dzwonki, Kurczak w sosie cytrynowym , sałatka z ryżem, marchew w słoiku, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , gotowane warzywa, Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami, przystawki z pomidorów, Sos orientalny, sałatka z sałatą lodową, Kasza, Sałatka śledziowa z majonezem, Kurczak w sosie cytrynowym , mięso z warzywami, Lekka zupa pomidorowa, Gulasz, Gyros, Przepis z kurczak z kostki, Przepis z zupa na zeberkach, Warzywa, Orientalny kurczak z orzechami, Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką, Kotlet de volaille - VIDEO, Smażony makaron chow mein z kurczakiem - VIDEO, ratatuj z cukinia, Pierogi z kapustą i grzybami, Gulasz