Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • pieprz do smaku
  • oliwa - 20 mililitrów
  • wykałaczki

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - Sposób przygotowania:

  1. Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj.
  2. Plastry mięsa lekko rozbij i posyp przyprawą do mięs Knorr.
  3. Na każdym plastrze cielęciny rozłóż czosnkowy ser, po czym całość zwiń i zepnij wykałaczką.
  4. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej mięso.
  5. Sos do pieczeni Knorr rozpuść w zimnej wodzie. Zalej nim roladki na patelni i doprowadź do wrzenia, mieszając. Duś wszystko na małym ogniu, do momentu, gdy stanie się miękkie.
  6. Cebulę posiekaj, a pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj fasolkę szparagową, po chwili smażenia – pomidory. Dopraw je pieprzem do smaku. Roladki podawaj ze smażonymi warzywami i fasolką szparagową.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z CIELĘCINY Z BIAŁYM SEREM CZOSNKOWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym
    1.Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj.
  • 2
    Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym
    2.Plastry mięsa lekko rozbij i posyp przyprawą do mięs Knorr.
  • 3
    Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym
    3.Na każdym plastrze cielęciny rozłóż czosnkowy ser, po czym całość zwiń i zepnij wykałaczką.
  • 4
    Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym
    4.Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej mięso.
  • 5
    Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym
    5.Sos do pieczeni Knorr rozpuść w zimnej wodzie. Zalej nim roladki na patelni i doprowadź do wrzenia, mieszając. Duś wszystko na małym ogniu, do momentu, gdy stanie się miękkie.
  • 6
    Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym
    6.Cebulę posiekaj, a pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj fasolkę szparagową, po chwili smażenia – pomidory. Dopraw je pieprzem do smaku. Roladki podawaj ze smażonymi warzywami i fasolką szparagową.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI Z CEBULKĄ KNORR

    Sos do pieczeni z cebulką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: