Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem

Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem - składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ser żółty w plastrach - 3 plastry
  • suszone pomidory - 4 sztuki

Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem - Sposób przygotowania:

  1. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na maśle szklimy cebulę, dodajemy startą cukinię i chwile podsmażamy. Mieszamy z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do przestygnięcia.
  2. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na dwie części i rozbijamy. Oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plastrze sera i przesmażoną cukinię. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki nacieramy przyprawą do złotego kurczaka. Smażymy na małym ogniu do ścięcia mięsa, a potem zwiększamy ogień i rumienimy ze wszystkich stron.
  3. Wyciągamy wykałaczki. Podajemy z ryżem lub z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z KURCZAKA Z CUKINIĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I ŻÓŁTYM SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na maśle szklimy cebulę, dodajemy startą cukinię i chwile podsmażamy. Mieszamy z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do przestygnięcia.

2

Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na dwie części i rozbijamy. Oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plastrze sera i przesmażoną cukinię. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki nacieramy przyprawą do złotego kurczaka. Smażymy na małym ogniu do ścięcia mięsa, a potem zwiększamy ogień i rumienimy ze wszystkich stron.

3

Wyciągamy wykałaczki. Podajemy z ryżem lub z ziemniakami.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO ZŁOTEGO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: