Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami - składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Roladki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  2. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.

2

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.

3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron, Przepis z zupy z kiełbasą, Ciastka maślane, Pieczone kotlety mielone z salami, Przepis z grillowan, Przepis z kurczak pieczony z jabłkami, hummus, kurczak al, Smoothie truskawkowo-czereśniowy, Aperitif z anyżówki, przyprawy pl, Zapiekanka po rzymsku, Pierogi z kapustą i grzybami, Roladki z schabu „Trzy sery”, Mielone, Majonez lub jogurt naturalny, Leczo z cukinii, Kremowy makaron z krewetkami i limonką , Schab w pięciu smakach, Gulasz, Owocowa sałatka z krewetkami, Przepis z biała kiełbasa w słoiku, Potrawy wielkanocne, sosy do mies, Krem brokułowy, Pulpeciki w sosie pietruszkowym, Lekkie Gazpacho, przystawki na zimno z łososiem, Zupa pomidorowa, Truskawkowe semifreddo, Sos włoski do spaghetti, Spaghetti a la carbonara, Przepis z wafle, dunajec, Przepis z sos z mielonym miesem, smazone grzyby, kulki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym, Pieczeń, Szybki obiad, Przepis z sałatka z pieczarkami i ryżem, Polędwica z włoskim nadzieniem, ryż mielone, Aromatyczne krewetki, Przepis z smażone filety z kurczaka, Przepis z polska kielbasa z cebula, Świąteczna szynka w korzennej nucie, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z zurek z biala kielbasa -, Przepis z banan zapiekany, Warzywa, Aromatyczne krewetki, Nadzienie fasolowe, Bigos, Ogórek, Ryba, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sos z tuńczykiem do makaronu, Pieczeń z dzika z migdałami, Obiad, Ziemniaczane kwiatki z leczo, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, Szczupak z jajkami, Spaghetti Bolognese, Risotto