Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami - składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Roladki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  2. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.

2

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.

3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kurczak w całóści, Pomidorowy sos do pizzy, Schab w pięciu smakach, Salsa, Kanapka na bogato, Przepis z obiad z boczku, Barszcz, Kotlet de volaille - VIDEO, na słodko, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Filety w sosie grzybowo serowym , Przepis z soczyste zeberka z cola, Sos czosnkowy , Leczo, Śledź po sułtańsku, sałatki na przyjęcia, Pierożki jarosławskie, sos malinowy, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z obiad z pieczarkami, Placek po zbójnicku wersja 1, Pierogi z jagodami, Kalmary po francusku, ciasta swiateczne, Przepis z zupa warzywna z mrożonek, pulpety z miesa mielonego, Jajecznica z orzechami, Przepis z nalesniki z miesem i warzywami, Quesadilla z papryką i chilli , Ryba, Przepis z indyka, Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym, Pasztet, PIERS indyka, Przepis z prażone orzechy laskowe, Przepis z ugotowani ciasto czekoladowe, Sos śmietanowy z żółtkiem, Gołąbki dla jarosza, Smaczne sznycelki ze śledzi, Zupa krem, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Naleśnikowy piętrowiec, Golonka, Carbonara, KOTLETY Z SARNINY, Cobbler, makaron z lososiem i szparagami, Kulebiak z farszem mięsnym i jajkami , Kremowa cukinia aromatyzowana cytryną , Kanapka warzywna , Zupa cebulowa, przepis na piecze, Kaczka, Jesienna zupa z kasztanów, Chińskie sajgonki, Chilli Con Carne - VIDEO, Wege spaghetti, Przepis z sos pieczeniowy bulionetka, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Schab w pięciu smakach, Rosół, Sałatka Gyros, mięso mielone po meksykańsku, Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i parmezanem