Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami - składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Roladki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  2. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.

2

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.

3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szpinak, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego, Ziemniaki zapiekane w ziołach, ser sałatkowy, Zupa szczawiowa, szaszlyki z piekarnika, Przepis z surowy boczek faszerowany, Naleśniki doskonałe, Kapuśniak staropolski , Ucha carska, kuchnia włoskie, Sałatka z tuńczykiem, Kapuśniak staropolski , Sałatka Gyros, Warzywa, Przepis z pierś na, sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką, pierś z kurczaka z groszkiem, Przepis z sałatka ze świeżych ogórków, Gulasz węgierski z papryką , Babka majonezowa, Lasagne, Zupa brokułowa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Makaron z brokułami i anchois, Pieczony pasztet sojowy, Karp, watrobka z kurczaka, Naleśniki doskonałe, Pomidory w sosie czosnkowym, Makaron po studencku, Żeberka, Zupa kalafiorowa, Schab w pięciu smakach, Tagliatelle z mięsnym sosem, Cukinia faszerowana, Przepis z mieso mielone zapiekane, Sałatka z krewetkami, kaki i gorgonzolą, Kutia, Risotto, sałatka brokułowa z makaronem, makaron z t, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Zupa pieczarkowa, farsz do zapiekanek, Przepis z dipy do kurczaka, Musaka, Sałatki z makaronem, Przepis z kurczak piers, Krążki z bitą śmietaną i owocami, Sałatka grecka z fetą, Śledzie, Przepis z obiad z ryżem, Przepis z sos MP, pierś z kurczaka z kurkami, Sorbet truskawkowy z szampanem, Ziemniaczana sałatka z curry, Naleśniki doskonałe, Papryka, Przepis z ryba cytryna, Pstrąg