Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami - składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Roladki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  2. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.

2

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.

3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zupa z kapusty białej -, Przepis z makaron z kurczak, Przepis z sosy z udkami z kurczaka, Placek drożdżowy z rabarbarem, Przepis z pierś z kurczaka w ananasie, jajko roztrzepane, czerwona fasola z czosnkiem, Sałatka Gyros, Krewetki z grilla po wietnamsku, Barszcz biały, Ciasto na pierogi, Eskalopki z polędwiczek wieprzowych, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kutia, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Pasta mięsna, Żeberka - VIDEO, Tortilla - VIDEO, Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka, z zup, Placek drożdżowy z rabarbarem, miski knorr, kminku, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Potrawy wigilijne, orzechy włoskie, Zupa z soczewicy, Spaghetti , Sałatka z wędzonym pstrągiem, Przepis z salatki z ananasem, Sałatka z boczkiem, Słodki sos waniliowy, Zupy, Sałatka z tuńczykiem, Chlebek na zakwasie, Domowe burgery, Zrazy wołowe w sosie piwnym, Przekąski, co można zrobić z mięsa mielonego, Sałatka z kiwi i pomarańczy, Schabowy z ryżem i warzywami , Przepisy świąteczne, Nadziewane makaronowe muszelki, Rolada drobiowa z pistacjami, Frittata Toskania, Zapiekanka ziemniaczano – rybna , z piersi indyka, Mizeria z jogurtem, sos z mięsem wolowym, Potrawka z kurczaka, Bigos, Śledzie, Chińskie sajgonki, Orzeźwiający chłodnik z malinami, makarony sosy, Żeberka, rosół st, śledzie z buraczkami, Przepis z pora na cebulę, Salsa, Sałatka z grochu z ogórkami kiszonymi, przepisy ciasta, zupy na cielecinie, Przystawki