Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami - składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Roladki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  2. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.

2

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.

3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Delikatny kurczak w śmietanie , Pieczeń cielęca, Papryka z jajkiem, zupa pomidorowa, Kutia, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Sopa a la Vasca, Makaron, Sałatka włoska , Olej z oliwy, Przepis z kurczak w maladze, Sos czosnkowy , Zupa brokułowa, Przystawki, Kanapka warzywna , Zapiekanka Gyros , Przepis z łosoś wędzony plastry, Przepis z sos-do-makaronu, Soczewica z cytryną, Kolourakia – ciasteczka rodem z Grecji, Polędwiczki, Polędwiczki wieprzowe w kakao, Wątróbka z drobiu na grzankach , ziemniaki z maka ziemniaczana, Szpinak, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Zapiekane nachos z serem, Przekąski, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Udka w sosie cytrynowym, Przepis z sosy do jajek na wielkanoc, Zapiekany seler (dodatek do mięsa), Krem szpinakowy z grzanką serową, Letnia sałatka na grilla, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z piers z kurczaka z warzywami mrozonymi, Rolada ziemniaczana, świeży tymianek, Przepis z przepis z ziemniakami, przepisy na latwe ciasta, Leczo, na wieprzowine, w bułce, Przepis z szaszłyki z kurczaka i ananasa, Biryani, Zupy, salatki obiadowe, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Zapiekanki, Kaczka, Gyros z kurczakiem, Przepis z mieso mielone zapiekanka, Leśne smaczki w naleśnikach, Brokuły, Zupa pieczarkowa, sałatka z piersi, Sałatka Cezar - VIDEO, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z spagetti z kurczakiem, Homar z masłem czosnkowym , Gyros, Przepis z sos kurkowy w śmietanie, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Sałatka z cytrusami