Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami - składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Roladki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  2. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.

2

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.

3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z boczek ze śliwką, Zupa ogórkowa, ciasto na pi, Potrawy wigilijne, Przepis z bez miesa, sałatka z serem feta i sałatą lodową, sos do kurczaka z warzywami, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, Zapiekanka po rzymsku, Tarta łasucha, Zupa brokułowa, kapusta po chinsku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, hummus, Krupnik, Barszcz biały, Zupa szczawiowa, Papryka, Kebab, przyprawa do piernika, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Ryż, Spaghetti z tuńczykiem, losos z patelni grillowej, Tarta Toscana, Wiejska zupa po bawarsku, Kremowa zupa z dyni, Sałatka z sosem musztardowym, zielone pesto, Pikantny pieczony kurczak, Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym, Sos dyniowy, Przepis z kurczak pikantny, Przepis z zupy z makaronem, kurczak po ugotowaniu, Przepis z kurczak z piekarnika przepisy, Polędwiczki, Sernik rosa, Przepis z Ziemniaki po gó, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Sałatki z kurczakiem, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Zupy, Polenta z pesto, sos pieczarkow, Kutia, Paprykowe kiełbaski , Indyk, Zapiekanka z kiełbasą, Placki owsiane z warzywami, Przepis z kurczak po tajsku, smażone na głębokim oleju, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kulebiak z grzybami, Przepis z obiad z piersią kurczaka, Ryba po grecku, Przepis z sałatka z krewetek koktajlowych, Placki owsiane z warzywami, Sos czosnkowy na wódce, Gyros, Rybne babeczki, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kieszonki pita z kurczakiem i niebieskim serem, Sos demi-glace