Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami - składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

Roladki z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  2. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.

2

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.

3

Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem, Lasagne drobiowa, BUŁKA Z JAJEM :), Kutia, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Spaghetti , Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zupa cebulowa, Galareta zielona, BUŁKA Z JAJEM :), Paluchy teściowej, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Przepis z sum smazony, Sałatka gyros z kurczaka, Risotto, Zapiekanka z pieczarkami, zupa czosnkowa z serem, Naleśnikowy piętrowiec, kotlet z jajka, Pulpety , Przepis z jablko, Schab w pięciu smakach, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Pierś z kurczaka, ciasto z delicjami, przystawki mięsne, Przepis z zapiekanka ryżowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z sałatka z krewetkami koktajlowymi, Barszcz biały, Przepis z łosoś smażony na patelni, Żurek, Kurczak, Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami, Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym, Przepis z przepisy orientalne, Słodkie ziemniaki z rozmarynem - VIDEO, Sałatki z kurczakiem, BUŁKA Z JAJEM :), Kanapka klubowa, Gulaszowa z ziemniaki i mozzarellą, Przepis z makaron smażony, kurczak w woreczku, Czekoladowa fantazja, Salsa, " Zielona baba ", Sos zielony do potraw z grilla, Przepis z sałatka z granatem, Kanapka z twarożkiem i salami , Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, owocowy deser, Mielone, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sos z serków topionych na zapiekanki, Sałatki z makaronem, Ryż, Sos śmietanowo – jajeczny, kurczak łatwy, knorr pasta, Frytki chińskie, Przepis z zapiekanka z dyni, Sos włoski do spaghetti, Gyros, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem