Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolady wieprzowe

Rolady wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: tommy

Rolady wieprzowe - składniki:

  • ser żółty - 100 gramów
  • musztarda - 2 łyżki
  • pieprz
  • oliwa

Rolady wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Kotlety rozbij tłuczkiem i przypraw z każdej strony Przyprawą do mięs Knorr.
  2. Posmaruj je (z jednej strony) cienką warstwą musztardy.
  3. Ogórki i boczek pokrój w małą kostkę i połącz je z tartym serem.
  4. Farsz ułóż na kotletach i zwiń w roladki. Zepnij je wykałaczkami.
  5. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rolady na małym ogniu, aż staną się miękkie. W trakcie smażenia można dolać wody, żeby nic się nie przypaliło.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADY WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kotlety rozbij tłuczkiem i przypraw z każdej strony Przyprawą do mięs Knorr.

2

Posmaruj je (z jednej strony) cienką warstwą musztardy.

3

Ogórki i boczek pokrój w małą kostkę i połącz je z tartym serem.

4

Farsz ułóż na kotletach i zwiń w roladki. Zepnij je wykałaczkami.

5

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rolady na małym ogniu, aż staną się miękkie. W trakcie smażenia można dolać wody, żeby nic się nie przypaliło.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: