Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół królewski

Rosół królewski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Rosół królewski podawaj z kluskami francuskimi.

Rosół królewski - składniki:

  • woda - 2.3 litry
  • Przyprawa w płynie Delikat Knorr
  • wołowina bez kości - 45 dekagramów
  • kura - 15 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • wątróbka drobiowa - 10 dekagramów
  • natka pietruszki
  • pieprz

Rosół królewski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  2. Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  3. Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  4. Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  5. Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  6. Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ KRÓLEWSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół królewski
    1.Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  • 2
    Rosół królewski
    2.Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  • 3
    Rosół królewski
    3.Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  • 4
    Rosół królewski
    4.Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  • 5
    Rosół królewski
    5.Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  • 6
    Rosół królewski
    6.Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W PŁYNIE DELIKAT KNORR

    Przyprawa w płynie Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Sałatka rosyjska, Przepis z mozzarella knorr, Przepis z PO GRECKU, Zapiekane roladki z łososia, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Czekolada po teksańsku, Placek po zbójnicku wersja 1, makaron z, Tajska zupa, Przepis z pierogi z mięsem farsz, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Lin duszony w chrzanie, Kebab, Sałatka z ryby wędzonej , Pierś z kurczaka, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Souvlaki – szaszłyki z kurczaka, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Przepis z marynata do baraniny, Smażony schab z sałatką i ryżem, Przepis z kurczak warzywach, Mielone, łopatka, kurczak gotowany, Makaron z dynią, Kuleczki serowe w sosie pomidorowo paprykowym, Płocie zapiekane, Fasolka po bretońsku, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Ciasto na pizze, Zupa z soczewicy na wędzonce, Ryba, WARZYWA NA PATELNIĘ, Pierogi z jagodami, Risotto, Przepis z zupa z młodych buraczków, Kremowa zupa z dyni, bazylia, Kocia lasagne , Zupa ogórkowa, Duszone warzywa, Przepis z posiekany szczypiorek, Przepis z obiad gotowany, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Musaka, Zupa wielowarzywna, Przystawki, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, makaron z warzywami z patelni, Kurczak marynata, Kasza, NA FASOLE, Sałatki z kurczakiem, zupa ze świeżych pomidorów z bazylią , Zapiekanka ze śliwkami, Pieczeń, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, filet ryby, Schab, drobno posiekana cebula, obiad po wlosku