Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół królewski

Rosół królewski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Rosół królewski podawaj z kluskami francuskimi.

Rosół królewski - składniki:

  • woda - 2.3 litry
  • Przyprawa w płynie Delikat Knorr
  • wołowina bez kości - 45 dekagramów
  • kura - 15 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • wątróbka drobiowa - 10 dekagramów
  • natka pietruszki
  • pieprz

Rosół królewski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  2. Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  3. Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  4. Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  5. Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  6. Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ KRÓLEWSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół królewski
    1.Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  • 2
    Rosół królewski
    2.Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  • 3
    Rosół królewski
    3.Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  • 4
    Rosół królewski
    4.Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  • 5
    Rosół królewski
    5.Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  • 6
    Rosół królewski
    6.Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W PŁYNIE DELIKAT KNORR

    Przyprawa w płynie Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Przepis z zupa na boczku, Kotlet sezamowy, Chińskie sajgonki, Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym, Placki ziemniaczane, Przepis z na ciasto, Zapiekanki, Garbure, Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z przepisy z miesa, Zupa krem, Schab w pięciu smakach, Karp, Przepis z pieczone mięso wieprzowe, Aromatyczny sos z rozmarynu, Mortadela na obiad, Przepis z dania z papryki, miesa na zimno, Placek drożdżowy z rabarbarem, Grzanki z anchois, Sos beszamelowy , Przepis z cebuli czerwonej, Pierś z kurczaka na szybko, Babka majonezowa, Sałatka Szefa z makaronem , Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupy, salatki z oliwkami, Kremowe gnocchi z szałwią i orzechami , Słone ciasteczka, Kaczka, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z szpinakiem, Kotleciki schabowe z sosem paprykowym, Sosy, Sałatki, Lasagne drobiowa, Domowe wrapy, Mieszanina, Mintaj zapiekany z ziemniakami, Szaszłyki z piersi indyka, Naleśniki faszerowane, Przepis z dania główne z wołowiny, Kalafior, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO, Zapiekanka rodzinna, Gulasz, Przepis z paluszki surimi, kurczak w sosie z ry, farsz do ka, Potrawy wigilijne, Papryka, polskie obiady, Sałatka z brokułami i jajkiem, zapiekanka z rybą i brokułami, Przepis z sos curry do kurczaka, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Sajgonki mięsne, ciasto z warzywami, ciasta a s, Przepis z obiad szynka wieprzowa