Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół królewski

Rosół królewski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Rosół królewski podawaj z kluskami francuskimi.

Rosół królewski - składniki:

  • woda - 2.3 litry
  • Przyprawa w płynie Delikat Knorr
  • wołowina bez kości - 45 dekagramów
  • kura - 15 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • wątróbka drobiowa - 10 dekagramów
  • natka pietruszki
  • pieprz

Rosół królewski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  2. Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  3. Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  4. Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  5. Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  6. Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ KRÓLEWSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół królewski
    1.Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  • 2
    Rosół królewski
    2.Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  • 3
    Rosół królewski
    3.Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  • 4
    Rosół królewski
    4.Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  • 5
    Rosół królewski
    5.Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  • 6
    Rosół królewski
    6.Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W PŁYNIE DELIKAT KNORR

    Przyprawa w płynie Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szparagi z serem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kluski , Sałatka Gyros, Zupa cebulowa, Papryka z serem, Zupa grzybowa, Kanapeczki z nachos'ów, Karp w galarecie, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z ser ricotta, Pasta pieczarkowa, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Zupa pomidorowa, Przepis z zapiekanki warzywne, Przepis z zupa brokułowa -, Sałatka z kapusty pekińskiej, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Przepisy świąteczne, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Zupa krem, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, pierogi z mięsem farsz, sałatki z mięsem, Przepis z mięso mielone, Pieczona karkówka, marynaty do grilla, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sałatka gyros z kurczaka, Bogracz wyśmienity, Filety z dorsza w sosie, Piknikowe mięsne kuleczki, Przepis z ryż z kurczakiem, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Przepis z soczewica czerwona, Tagliatelle z polędwiczkami, Babeczki z cukinii, Przepis z ryż smażony, Grillowana polenta z sałatką z pomidorów i oliwek, Sos rubinowy, Przepis z sałatki z sałaty lodowej -, Przepis z obiad filet z indyka, Khir - ryż na słodko, Carbonara, NA FASOLE, Kotlet de volaille - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Potrawka z kurczaka, Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, Pomidorowy krem ze śmietaną, Zapiekanki z ziemniakami, Kocia lasagne , Ryba po grecku, Amerykańskie śniadanko, Placki ziemniaczane, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Pieczeń, Krupnik, mięso mielone wołowe, Przystawki, schab na obiad przepis, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sos majonezowo - czosnkowy do pomidorów