Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół królewski

Rosół królewski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Rosół królewski podawaj z kluskami francuskimi.

Rosół królewski - składniki:

  • woda - 2.3 litry
  • Przyprawa w płynie Delikat Knorr
  • wołowina bez kości - 45 dekagramów
  • kura - 15 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • wątróbka drobiowa - 10 dekagramów
  • natka pietruszki
  • pieprz

Rosół królewski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  2. Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  3. Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  4. Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  5. Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  6. Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ KRÓLEWSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół królewski
    1.Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  • 2
    Rosół królewski
    2.Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  • 3
    Rosół królewski
    3.Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  • 4
    Rosół królewski
    4.Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  • 5
    Rosół królewski
    5.Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  • 6
    Rosół królewski
    6.Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W PŁYNIE DELIKAT KNORR

    Przyprawa w płynie Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

„Potrójna” szkolna kanapka, kurczak w piekarniku, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Tortilla, Szampański łosoś w śmietanie, Zapiekanka z mięsem, Przepis z sos jajeczny, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, Przepis z ostry sos do kebaba, Przepis z dania glowne miesa, Bigos, Krupnik, Łosoś w pergaminie z oliwkami - VIDEO, Gulasz, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przekąski, Biały sos na mleku, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zapiekanka z ziemniakow, Naleśniki z kurczakiem a la gyros, Zupa brokułowa, Warzywna potrawka z kurczakiem, marynata do ka, Naleśniki, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , kurczak w oliwkach, zapiekanka z brokułami i kurczakiem, zupa z kiełbasą, sałatka z groszkiem i kukurydzą, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, grillowane ko, Sałatka gyros warstwowa, Placuszki z cukinii, Przepis z sałatka z groszkiem konserwowym, Sałatka gyros z kurczaka, Chrupiące pikantne orzechy, Przepis z makarony z czosnkiem, sos z zeberek wieprzowych, Krem pomidorowy z kluskami lanymi, Meksykańskie kąski, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Grecka sałatka, Gulasz z indyka z jabłkami, Grillowane brokuły po włosku, Przepis z kurczak brokuły, Przepis z schab a la strogonow, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Ryba w ziołach, Zapiekane cykorie, Polędwica w cieście kruchym, knorr placki, Udka, Zupa z soczewicy, Dipy, kurczak z kostki, Zupa cebulowa, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Danie z Woka, Przepis z Owoce pieczone, Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami, Przepis z sos na śmietanie, obiad wieprzowina, Carbonara