Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół królewski

Rosół królewski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Rosół królewski podawaj z kluskami francuskimi.

Rosół królewski - składniki:

  • woda - 2.3 litry
  • Przyprawa w płynie Delikat Knorr
  • wołowina bez kości - 45 dekagramów
  • kura - 15 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • wątróbka drobiowa - 10 dekagramów
  • natka pietruszki
  • pieprz

Rosół królewski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  2. Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  3. Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  4. Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  5. Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  6. Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ KRÓLEWSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół królewski
    1.Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
  • 2
    Rosół królewski
    2.Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
  • 3
    Rosół królewski
    3.Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
  • 4
    Rosół królewski
    4.Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
  • 5
    Rosół królewski
    5.Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
  • 6
    Rosół królewski
    6.Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W PŁYNIE DELIKAT KNORR

    Przyprawa w płynie Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

salatka z paluszkow krabowych, Leczo z cukinii, Chłopski przysmak, Przepis z kotlety na obiad, Gyros, Hot dog , salatka z owoców, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Pulpeciki z ryby morskiej, Zupa kalafiorowa, Przepis z gotowana kapusta, Chłodnik serowy, Tortilla, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Indyk, Sałatka z grillowanymi truskawkami, Przepis z obiad z ziemniaka, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, pieczone ziemniaki w talarkach, Żurek śląski, Zupa gulaszowa z marchewka i papryką , Przepis z pieczarki pokrojone w ćwiartki, Placuszki z łososia z dipem czosnkowym, knorr piers z kurczaka, Jajka w pomidorach, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Sałatka Cezar - VIDEO, Sajgonki, Selerowy pasztet, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Polędwiczki, Przepis z sałatka z pieczarek i jajek, Gulasz, Parówki w cieście serowym, Fondue winne, kurczak filet, Pyszne warzywa z patelni , Zupa pieczarkowa, Sałatka z kurczakiem , sosy tzatziki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z Zapiekanka Ziemniaczana z łososiem wędzonym, Przepis z sałatka z grzankami i kurczakiem, Zapiekane parówki , Barszcz biały, Krówka, Pierogi z kapustą i grzybami, przystawki z krakersami, Zupy, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Kotlety, Pstrąg, desery z cz, Mleczny napój mango, naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, zupa grochowa z ziemniakami, Schab w pięciu smakach, Kocia lasagne , Przepis z żeberka po amerykańsku, Zupa ogórkowa, Pierogi z jagodami, Przepis z obiad WARZYWA, Przepis z salatka do Kurczak