Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj i pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulion cielęcy Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu. RADA: Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj i pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulion cielęcy Knorr.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu. RADA: Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z krem z czerwonej cebuli, pierogi z mięsem farsz, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepisy świąteczne, Karkówka, Pomidorowy sos do pizzy, Krem brokułowy, PO GRECKU, Pieczone warzywa z serem feta i pestkami dyni, Skrzydełka po meksykańsku, Tagine z kurczakiem i warzywami, Kebab, z fileta, Przepis z mięso z indyka, Przepis z sos z zielonek, Kaczka, smażony zó, Zupa grochowa, Postna zupa czosnkowa, Przepis z leczo z wołowiną, Polędwiczki z orzechami, Sałatki z makaronem, Szybki obiad, Bigos domowy, piers z kurczaka z papryka na patelni, Pieczone jabłka z bezą, Żołądki z indyka po chińsku, Szparagowe risotto, Zupa ogórkowa, Ostre pałeczki , Pasta z serka brie, Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie, Sałatka gyros z kurczaka, sałatka z fileta z kurczaka, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z sos carbonare, Placki ziemniaczane, Przepis z Kurczak marynata, Tłusty czwartek, Pasztet strasburski z wątróbek, Przepis z zupa z młodych buraczków, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka muchomorki z niespodzianką - VIDEO, Kebab w kajzerce, Proste kotleciki z jajka, ricotta z makaronem, Karp smażony na maśle, mozzarella knorr, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Tortilla, Zapiekane nachos z serem, ziemniaki ugotowane, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Naleśniki, obiad gotowany, Przepis z makaron z, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Mleczny przekładaniec, Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem, Przepis z makaron z warzywami z patelni, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, con carne, Przepisy kulinarne ze zdjęciami