Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z miesa na zimno, Zupa z botwinką, Lasagne z owocami morza, Sos czosnkowy , Kotlety, Przepis z przystawki na grilla, Przepis z smażone warzywa na patelni, Przepisy świąteczne, marynata do pieczenia schabu, Gyros z kurczakiem, Kotleciki z jajek, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Zupa krem, filet z kurczaka, Ogórek zielony z białym nadzieniem, Przepis z kotlety de, Polskie knedle ze śliwkami , ryż do, sos do zapiekanki ziemniaczanej, do ziemniakow, Zapiekanka Gyros , piers kurczaka z ryżem, Lody bakaliowe, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z bulionetka, Chapati, Kiszona kapusta, Przepis z knorr ryby, Przepis z sałatki z krewetek, Sos beszamelowy , Krupnik, Pierogi z jagodami, Sałatka z brokułami i jajkiem, Wytrawne muffinki z szynką, Przepis z obiad ze szpinakiem, Przepis z pieczona ryba z warzywami, Por z dodatkami i śmietaną , Zupa z soczewicy, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z kurczak curry z ryżem, Rosół, jabłka zawijane w ciasto, Żeberka - VIDEO, Papryka, Zupa krem z dyni - VIDEO, Szybkie kebaby, sos do mielonych, Sałatka Conchiglie z krewetkami, Wyśmienite cannelloni z nadzieniem orzechowo-serowym, Pałki z kurczaka w winno-marchewkowym sosie , Sałatka grecka, Przepis z kotlet de V, Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu, Kasza, Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera, Placki ziemniaczane, Udka, Łosoś, Kluski lane, Delikatne filety na sposób hiszpański, Przepis z obiad gotowany, Rybne burgery , ryba pieczona w piekarniku filet