Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Delikatne pierniczki, Szybki obiad, Przepis z obiad w pół godziny, Chińszczyzna z kalafiorem, Jogurtowe ślimaczki ziołowe, Krewetki w sosie cytrusowym, Filety w sosie pomidorowym, hummus, Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym, Zupa warzywna, Spaghetti z tuńczykiem, Zupa z dyni, Warzywa, Kutia, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przepis z niskokaloryczne sałatki, zupa z kapusty, Warzywa w cytrynowej marynacie, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Tiropetes – serowe trójkąty, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Karkówka, surówka kapusta pekińska, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Gyros z kurczakiem, Bigos, sałatka makaron kokardki, Kisiel z bitą śmietanką, Przepis z obiad bezmiesne, faszerowana papryka serem, smażona pierś z kurczaka, zupa na zeberkach, grill mieso, fileciki anchois, Babka majonezowa, Sałatka z tuńczykiem, Królewski tort, żeberka pieczone -, Dipy, plastry łososia, Barszcz biały, Ciecierzyca z papryką, Smaczna zapiekanka z makaronem na słodko, mieso z piekarnika, Przepis z krewetki smazone, Przepis z na obiad makarony, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Rurki z kurczakiem i pomidorkami , Frittata szpinakowa, Karp w galarecie, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Placki ziemniaczane, Zupy, Polędwiczki, sos z karkówki, Przepis z kurczak curry z warzywami, Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą , Bigos - VIDEO, Żeberka, Pstrąg, Przepis z zurek z biala kielbasa -, Pierogi z kapustą i grzybami, Barszcz, Królewski tort