Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sosy wieprzowy, Sałatka gyros warstwowa, Wiejskie bułeczki, idealne na Oktoberfest, Babeczki z cukinii, Zapiekanka rodzinna, ciasto latwe, Placki ziemniaczane, Szybki obiad, Kotlety z serem pleśniowym, faszerowane naleśniki, Balsamiczny sos do jajek, Chile verde, Obiad z kapusty kiszonej, Rolada ziemniaczana, Egzotyczna wołowina z chilli, Pikantne sakiewki, Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana, Sałatka Gyros, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z rozmarynu, zupy na żeberkach wędzonych, Przepis z roladki z karkówki, ciasto francuskie z mięsem, Kapusta z grzybami i grochem, Rolada ziemniaczana, Sos Czosnkowy, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Spaghetti z tuńczykiem, roladki z ryby, Przepis z marynaty do baraniny, Golonka, Przepis z kostka do makaronu ry, Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą, Przepis z gotowane mieso, Sos zielony na zimno, makaron z s, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, sezam i miód, Carbonara, Stek z grilla , Kotlety mielone z serkiem i cukinią, Ziemniaki, Zupa jarzynowa, Przepis z gotowana ryba, Zupy, piersi w warzywach, Pierogi z jagodami, Pomidorowe kopytka z brokułami , Przepis z letni obiad, Placki Dosa z ryżu i soczewicy, Gulasz, Zupa krem, Kompot z malin, Sos czosnkowy , Przepis z makaron i ser, Żurek, Ratatui a’la Gousto, makaron na s, Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem, Zupa szczawiowo - szpinakowa, omlet z mięsem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zajebiste pizza, Żeberka