Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj i pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulion cielęcy Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu. RADA: Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj i pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulion cielęcy Knorr.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu. RADA: Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kurczak z piekarnika przepisy, Krupnik, Kurczak w miodowej marynacie, Karkówka, Quesadilla z papryką i chilli , Przepis z marynata do skrzydełek, Ciasto z truskawkami, Sos pomidorowo – bazyliowy, dorsz w piekarniku, Sałatka łososiowa z nutą cytrynową , Przepis z zupy z makaronem, Zupa ogórkowa, Sosy, Zapiekanki, Placek po zbójnicku wersja 1, Bulion z grzybami i serem Tofu, sałatka z krewetek koktajlowych, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Szparagi z sosem i grzankami, Zapiekanka z brokułów, Dynia, Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej , Cały kurczak z grilla, ser pomidor papryka, Jajka po florentyńsku, Przepis z co pieczonego, Przystawki, Zupa gulaszowa, Kebab w kajzerce, Spaghetti a la carbonara, Soczysty kurczak Tandoori, Sałatka gyros z kurczaka, Filety po brneńsku, Przepis z czerwona soczewica, sałatka z serem feta i sałatą lodową, sos pieczarkow, Karp, Bigos domowy, Przepis z sos do miesa mielonego, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, Zupy, łosoś dania główne, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, kapusta po chinsku, Dietetyczne pulpety, Przepis z szparagi z makaronem, Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami , ciasto na pi, Jajka, gotujemy przepisy, makaron z sosem pesto, Letni jogurt, Pstrąg, Gulasz, Przepis z sałatka z serem żółtym, Bakłażany zapiekane z ośmiorniczkami, Sernik rosa, Bolońskie penne z brokułami, Kalafior w sosie orzechowym, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z knorr kostka, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Zupa szczawiowa, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO