Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sosy do łososia, Brokuły, ciasto z ma, Barszcz biały, Zupa krem z zielonego groszku , Zupa ogórkowa - VIDEO, Chrupery na sałacie, Bigos domowy, Sos czosnkowy , Przepis z kotlet de V, ciasto z placków, Przepis z delikatna, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Zupa szczawiowa, sosy ze smietana i maka, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z mięso mielone obiad, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Wołowina ranczera, Tagliatelle z kurkami i cukinią, Makaron z sosem śmietanowym, kurczak z warzywami w sosie sojowym, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Kotlet de volaille - VIDEO, Korki z jajek na pomidorach, Sos majonezowo – cebulowy, Zupa krem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Cukinia z twarożkiem ziołowym, Makaron smażony z kurczakiem i warzywami, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Przepis z skrzydełka grillowane, Przepis z naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Kawalerska zapiekanka z makaronem, Przepis z ciasta na biszkopcie, Zupa cebulowa, Śledzie, Karp w galarecie, filet z curry, z czym jeść rybę, Przekąski, Faszerowane jalapenos, Ryba po grecku, Pierogi z grochem, Korki z jajek na pomidorach, Chorizzo-burgery, Zupa gulaszowa, Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza, ryba pieczona w piekarniku filet, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Przepis z roladki z mięsa wieprzowego, Zupa grzybowa, Przepis z schab z żurawinami, Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami , żeberka marynata, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z PANGA Z ANANASEM, Kurczak, Kiełbasa szynkowa, Kalafior