Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • woda - 2 litry
  • Bulion cielęcy Knorr
  • kura wiejska - 50 dekagramów
  • cielęcina bez kości - 50 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • groszek zielony z puszki - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  2. Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  3. Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  4. Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryż, Zupa kalafiorowa, indyk smażony, Delikatne marynowane kuropatwy, Przepis z pierś z kurczaka z krewetkami, drób ryż, Surówka z cykorii, Spaghetti , Sałatka warzywna z tuńczykiem, schab wołowy, Zapiekanka makaronowa, Szwedzkie ciasteczka maślane, Zapiekanka po rzymsku, Risotto z kurczakiem i warzywami, pierś z kurczaka w folii z piekarnika, WARZYWA NA PATELNIĘ, Żurek, Przepis z knorr gołąbki bez zawijania, Przepis z spaghetti bez makaronu, Zupa szczawiowa, Rosół, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Gołąbki, Schab w sosie brokułowo pieczarkowym, Keks pieczarkowy, papryka z miesem mielonym, Sos chrzanowo – jabłkowy, Szpinak, Okra nadziewana smażoną cebulą, Sos czosnkowy , Gofry ze szpinakiem i łososiem, WARZYWA NA PATELNIĘ, Jajka, Przepis z Pieczona piers, Słodkie pierożki z jagodami, Zupa ogórkowa - VIDEO, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sandacz po tajsku, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Zupa gulaszowa, kanapki z chleba tostowego, Szaszłyki wieprzowe z owocami, pieczone w rękawie boczek, Canedreli ze speckiem, Przepisy świąteczne, paluszki ziemniaczane, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Leczo - VIDEO , zupa z mrożonych warzyw kalafiorowa, Brokuły, Rozpieszczanie na śniadanie, soczewica do mięsa, Wigilijna czarna kapusta ., Wegetariańskie spaghetti, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Przepis z sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami, Kosmiczne ślimaki, BUŁKA Z JAJEM :), Przepis z ciasto sh, Przepis z zielona papryka pokrojona w plastry, Przepis z sałatka z jajkami, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Kurczak z różowym pieprzem i marynowaną papryką , Placki ziemniaczane