Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • Pietruszka (korzeń i natka) - 1 sztuka
  • mały seler - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 sztuki

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
  2. Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz.
  3. Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
  4. Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
  5. Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
  6. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
  • 5
    Rosół z kury
    5.Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
  • 6
    Rosół z kury
    6.Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, BUŁKA Z JAJEM :), Pulpety z kapustą, ciasto latwe, Sałatka grecka, Filety z kurczaka w sosie pesto, Zupa pieczarkowa, Łosoś, Carbonara, Przepis z z pomidorkami koktajlowymi, Przepis z rozmarynu, letni obiad, Makaron z sosem śmietanowym, Przepis z przyprawy knorra, Zupa z kalarepy i rzodkiewek, ryby zupa, Krem z brokuł , Przepis z kuchnia polska co zrobic ze schabu, Cytrynowa z ryżem, WARZYWA NA PATELNIĘ, ogorki po szwedzku, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Karp w galarecie, Fasolka szparagowa z tofu, Makaron z sosem śmietanowym, Sałatka Gyros, Przepis z pieczone cwiartki ziemniaka, Przepis z Obiad z kapusty kiszonej, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kalafior, Sałatka Nicejska, zupy bez śmietany, Chłodnik marynarza, Kiszone oliwki – wersja polska, Zupa z dyni, Kapusta z grochem, Kotlety, Przepis z gotowana ryba, Ciastka z kokosem, Curry z ziemniaków, Przepis z sezam i miód, Kremowa zupa z dyni, śmietana słodka, Zupa grzybowa, Warzywa faszerowane wieprzowiną, Przepis z drób przepis, Przepis z roladki z karkówki, Zapiekanka makaronowa, gorace, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Sos mięsny i kulki ziemniaczane, Przepis z zapiekanka makaron kurczak, Ryż smażony z warzywami, Placki, majonez jajko, Sos włoski do spaghetti, Warzywa, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Pierś z kurczaka, Curry z jajek, Indyk, Naleśniki z ziemniaków, warzywny obiad, Zapiekanka rodzinna