Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • Pietruszka (korzeń i natka) - 1 sztuka
  • mały seler - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 sztuki

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
  2. Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz.
  3. Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
  4. Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
  5. Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
  6. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
  • 5
    Rosół z kury
    5.Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
  • 6
    Rosół z kury
    6.Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz góralski z kiszoną kapustą, Dynia, Zapiekane kanapki z szynką i serem , Bigos z młodej kapusty, Dania z ryżem, Makaron z jagnięciną po grecku , Sałatka Gyros, kluski łyżką kładzione, Naleśniki, sos-do-makaronu, Tłusty czwartek, Przepis z zapiekanka z kalafiora i mięsa, Zrazy podhalańskie po makowsku , Przepis z sos z karkówki, Zupa z dyni, Przepis z ciasto d, Sos beszamelowy , Makaron ryżowy z mięsem, Zupa jarzynowa z kiełbasą, zapiekana z makaronem, polędwiczki w sosie grzybowym, Kasza, Gołąbki mięsne, krewetki mrożone, Tarta z porem i szparagami, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Karkówka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, czosnek z ziołami, Przepis z zapiekanka z serem i szpinakiem, Chińskie sajgonki, Zupa cebulowa, sos do fondue, mieso mielone pieczone z farszem, Delikatne steki z grilla, Przepis z pesto sos, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z bulka tarta, Przekąska z ciasta francuskiego, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Zapiekanka rodzinna, Barszcz biały, sałatka z piersi, Sałatka pomidorowa z rzodkiewkami, Bigos, boze narodzenie, Faszerowane papryki , Ryż smażony po chińsku z owocami morza, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Zupa krem z brokułów, Przepis z kurczak ze sliwka, Karp, Spaghetti , Steki z karkówki z musztardą , Polędwiczki z octem balsamicznym i miodem - VIDEO, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Quesadillas - VIDEO, Przekąski, Koktajl z kokosu , Rolada ziemniaczana, pieczony schab w ziolach, Zupa krem, Sałatka warzywna z tuńczykiem