Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół z kury

Rosół z kury

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Rosół z kury - składniki:

  • Pietruszka (korzeń i natka) - 1 sztuka
  • mały seler - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 sztuki

Rosół z kury - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
  2. Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa rozdrobnij.
  3. Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
  4. Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
  5. Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 min, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
  6. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ Z KURY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rosół z kury
    1.Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
  • 2
    Rosół z kury
    2.Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa rozdrobnij.
  • 3
    Rosół z kury
    3.Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
  • 4
    Rosół z kury
    4.Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
  • 5
    Rosół z kury
    5.Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 min, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
  • 6
    Rosół z kury
    6.Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Grillowana wątróbka z jabłkami, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Zupa kalafiorowa, co do golonki, sałatka ze świeżych ogórków, Przepis z mieso mielone zapiekane, Przepis z kuchnia tv pl cukinia, makaron z t, Mazapan (marcepan), sałatka brokułowa z makaronem, Gulasz, Smaczny smażony sum, Quesadillas - VIDEO, Salsa, Ciasto na pierogi, Zupy, Żeberka, Przepis z Sos rosyjski, Zupa grzybowa, Zupa kalafiorowa, Przepis z kurczak piers, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Przepis z obiad z łososia, bomba malinowa, Żeberka, Papryka, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka jarzynowa, Przepis z bulionetka knorra, Sałatka z sosem musztardowym, Sos słodko-kwaśny, Placki ziemniaczane, Jagnięcina duszone, Pierogi z jagodami, Wołowina ranczera, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z na slodko, Kocia lasagne , Parówki w cieście serowym, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kotlety mielone z cukinią, obiad z ryżem, Przepis z ryba cytryna, Leczo, Lane kluski z bananami, Zupa jarzynowa I, Obiad, Kisiel owocowy z soku Bobo-Frut, Przepis z sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Kapusta z grochem, Przepis z przyprawy do kapuśniaka, Tradycyjne kotlety mielone , Przepis z zupa neapolitańska z serem, Parówki w cieście serowym, Gołąbki, ser sałatkowy, Pikantne sakiewki, Gyros, Pierogi z jagodami, Przepis z pierś z kurczaka z kurkami, Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym, Schab w pięciu smakach