Dodaj do ksiązki kucharskiej Rożki francuskie z szynką i serem

Rożki francuskie z szynką i serem

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Aleksandra Krzyżanowska

Rożki francuskie z szynką i serem - składniki:

  • ciasto francuskie mrożone - 500 gramów
  • szynka - 300 gramów

Rożki francuskie z szynką i serem - Sposób przygotowania:

  1. Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.
  2. Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.
  3. Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej

ROŻKI FRANCUSKIE Z SZYNKĄ I SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.

2

Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.

3

Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zupa jarzynowa, Żur z kiszonych rydzów, zupa krem z kury, Marynowany kurczak z grilla zimową porą, Zupa cebulowa, Przepis z pierś kurczaka z warzywami, wesołe śniadanie, Wielkanocne ciasteczka ., Sałatka grecka z fetą, puszka ananasów, Przepis z kuchnia meksykańska mieso, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Swojski cebulowy filecik, Makaron, dobre przystawki, Przepis z przepisy na latwe ciasta, Zapiekana wołowina, pieczone ziemniaki ze śmietaną, Zupa grochowa, Przepis z zupa z soczewicy, Szaszłyk wołowo-jagnięcy ze śliwkami, gotowana watrobka drobiowa, Zapiekanka z kurczaka i szparagów, Ziołowe risotto z grzybami, Placek po zbójnicku wersja 1, Pierogi, Placki, Pasta z orzeszkami ziemnymi, Ryba w warzywach, Zupa pieczarkowa, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Naleśniki, „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym, Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami, Azjatycki gulasz wieprzowy, przepisy wigilijne, krewetki w skorupkach, Pasztet z mięsa - klasyczny, Pierś z kurczaka pieczona, Przekąska z pęczakiem, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Lasagne, Przepis z makarony z naczynie żaroodporne, Spaghetti , Polędwiczki, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Karp w galarecie, bulionetka wołowa knorr, Słodycz z marsa, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Sałatka z kapusty pekińskiej , Żurek, Potrawy wielkanocne, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, spagetti z kurczakiem, Zupa pieczarkowa, bezmięsne z ziemniaków, Przepis z ciasto d, meksykańskie enchiladas, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, zapiekanki z ciasta, Olej z oliwy