Dodaj do ksiązki kucharskiej RUSKIE PIEROGI

RUSKIE PIEROGI

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: Jolka

RUSKIE PIEROGI - składniki:

  • biały ser półtłusty - kostka - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 80 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • ugotowane ziemniaki - 1 kilogram
  • olej - 5 łyżek
  • woda - 2 szklanki
  • cebula - 2 sztuki
  • sól i pieprz - 2 łyżeczki

RUSKIE PIEROGI - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
  2. Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.
  3. Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej

RUSKIE PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.

2

Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.

3

Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Brokułowa sałatka marynarza, Przepis z makarony z pomidorami, zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonym, Przepis z gołąbki z młodej kapusty bez zawijania knorr, Sałatka z tuńczykiem, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z piersi z kurczaka nadziewana serem, Placek po zbójnicku wersja 1, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Przepis z kielbasa i co, Wstążki z sosem pomidorowym i klopsikami , Zupa jarzynowa, Chrupery na sałacie, Przepis z podudzia z kurczaka, Placki, Zupa pieczarkowa po parysku, Placki po węgiersku, Naleśniki, Przepis z filet z kurczaka duszony z warzywami, Kurczak w ziołach z woreczkiem, Biodrówka z kalarepą, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka z makaronem z zupki chińskiej, Karp, Golonka, Przepis z biała fasola z puszki, Barszcz, Salsa, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Ciasto z fasoli mung, Sałatka warzywna z tuńczykiem, dania z ziemniaków gotowanych, obiad z ryby, Ryż, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Sałatka grecka z fetą, Jajka, Zupa jarzynowa z papryką , Drożdżówki z czerwoną kapustą, Przepis z obiad kapusta, kurczak z jajkiem, Talerz zen, Przepis z knorr przyprawy do makaronu, mizeria z ogorka ze smietana -, Śledzie, Wieprzowina po chińsku z makaronem, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Surówka z cykorii, ciastka z dziurką, Paszteciki z białym serem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Obiad, Leczo, SŁODKA BOMBKA :), indyk pierś, duszona cebula, Przepis z makaron z serem na słodko, sos pomidorowy do ryb, Przepis z ryby warzywa, Bigos - VIDEO, Galaretkowe witrażyki, szpinak z sosem, Spaghetti Bolognese