Dodaj do ksiązki kucharskiej RUSKIE PIEROGI

RUSKIE PIEROGI

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: Jolka

RUSKIE PIEROGI - składniki:

  • biały ser półtłusty - kostka - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 80 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • ugotowane ziemniaki - 1 kilogram
  • olej - 5 łyżek
  • woda - 2 szklanki
  • cebula - 2 sztuki
  • sól i pieprz - 2 łyżeczki

RUSKIE PIEROGI - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
  2. Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.
  3. Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej

RUSKIE PIEROGI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.

2

Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.

3

Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz po węgiersku - VIDEO, skrzydełka kurczaka przepis, Śledź z kapustą kiszoną i kurkami, Przepis z żółty groch łuskany, Zupa cebulowa, Kawa mocca z lodami, Spaghetti z tuńczykiem, Tortilla, Gruszki z boczkiem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Potrawka z kurczaka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Pasta z curry, Sałatki z makaronem, Przepis z sałatki z selerem naciowym, Błyskawiczna zupa z musztardy, Sałatka po kreolsku, Dipy, Kasza, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przepis z pasztet z piersi kurczaka, Gołąbki, Przepis z ryz s sosem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Makaron, FASOLA BOCZEK, Szpinak, Sałatka Gyros, karkowka pieczona z ziemniakami, Pstrąg w migdałach, Zapiekanka niskokaloryczna, Rolada ziemniaczana, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Sałatki z kurczakiem, Potrawy wielkanocne, Przepis z Grzyby sos, jak pokroic warzywa na salatke, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z pieczarki duszone w sosie, Gyros, TAPAS: Salsa verde, sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorami, Neapolitańska, przyprawy do kaczki, Ryż w sosie słodko-kwaśnym, Makaron z sosem śmietanowym, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, Sos czosnkowy , Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Przepis z dania wieprzowe, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Przepis z filety z bialej ryby, Przepis z sos z sera żółtego, Kosmiczne ślimaki, Przepis z schab z koscia przepisy, Kotleciki w płatkach kukurydzianych, Przepis z sałatka świąteczna, Przepis z sos do paluszków rybnych, Flan de Vainilla, Ryż smażony z warzywami, Udka kurczaka w winie, Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową, Rolada z indyka w szynce parmeńskiej z sosem wiśniowym