Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po grecku

Ryba po grecku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba po grecku - składniki:

  • musztarda sarepska - 4 łyżki
  • Ketchup Hellmann’s Łagodny - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • cukier
  • mąka
  • pieprz

Ryba po grecku - Sposób przygotowania:

  1. Posyp filety rybne Marynatą do ryb Knorr, odstaw do lodówki.
  2. Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.
  3. Podsmaż wszystkie warzywa w dużym garnku, na oleju. Smaż przez 5 minut.
  4. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut, ciągle mieszając.
  5. Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do smaku kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem.
  6. Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO GRECKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Posyp filety rybne Marynatą do ryb Knorr, odstaw do lodówki.

2

Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.

3

Podsmaż wszystkie warzywa w dużym garnku, na oleju. Smaż przez 5 minut.

4

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut, ciągle mieszając.

5

Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do smaku kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem.

6

Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zabawne zawijańce z papryki, Barszcz biały, Przepis z mięso mielone pieczarki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Gulasz z karkówki z suszoną morelą, Pan Pizza, Makaron z sosem śmietanowym, mielona słodka papryka, Przepis z zrazy z mięsa mielonego, Zapiekanka z ziemniakow, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, Zupa brokułowo-szpiankowa, Rolada ziemniaczana, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kluski półfrancuskie z majerankiem, Zupa pieczarkowa ze śmietaną, LAZUR, Przepis z pieczarkowa, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Pszepyszne jabłuszka w cieście , Pasztet, Przepis z zrazy duszone w garnku, Pierogi, Przepis z kurczaka w calosci, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z spaghetti ugotuj al dente, Warzywa, SŁODKA BOMBKA :), Przepis z pieczone podudzia kurczaka, Pierogi z kapustą i grzybami, Spaghetti a la carbonara, Kotlety po kaszubsku , Salsa, nerki wieprzowe, KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, sosy do schabu pieczonego, Przepis z sosy bolognese, ciasto ryby, przepisy z suszonymi grzybami, jogurt naturalny sos, Ciasto na pizze, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Zapiekanka z kurczakiem i szparagami, Karkówka, Przepis z obiad skrzydelka z kurczaka, Przepis z krążki, Charles Daigneault: Zapiekanka z wołowiny, kukurydzy, purée ziemniaczanego i sera gruyere, Przepis z bakłażan w miodzie, Pieczeń, Przepis z sajgonki z mięsem, Potrawy wigilijne, Roladki z szynki, Sos grzybowy, Risotto, salatki z kurczaka i papryka, Zupa pomidorowa pachnąca bazylią , Krem brokułowy, Kotlet de volaille - VIDEO, Schab, Marchewki w sosie serowym, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Banica ze szpinakiem