Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po grecku

Ryba po grecku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba po grecku - składniki:

  • musztarda sarepska - 4 łyżki
  • Ketchup Hellmann’s Łagodny - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • cukier
  • mąka
  • pieprz

Ryba po grecku - Sposób przygotowania:

  1. Posyp filety rybne Marynatą do ryb Knorr, odstaw do lodówki.
  2. Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.
  3. Podsmaż wszystkie warzywa w dużym garnku, na oleju. Smaż przez 5 minut.
  4. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut, ciągle mieszając.
  5. Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do smaku kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem.
  6. Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO GRECKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Posyp filety rybne Marynatą do ryb Knorr, odstaw do lodówki.

2

Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka.

3

Podsmaż wszystkie warzywa w dużym garnku, na oleju. Smaż przez 5 minut.

4

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut, ciągle mieszając.

5

Gdy warzywa będą już miękkie, dopraw je do smaku kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem.

6

Oprósz zamarynowane ryby mąką i obsmaż na patelni. Rybę podawaj przykrytą sosem. Możesz ją spożywać na zimno bądź na ciepło.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Musaka, Pierś z kurczaka, Śledzie, Risotto z pomidorami, Przepis z sera żó, latwa, Przepis z sos z piersi z kurczaka, Dynia, Parówkowe ludziki, Zupa brokułowa, Cykoria nadziewana delikatnym łososiowym farszem, Zupa grochowa z warzywami i kminkiem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z zapiekanka z makaronem i rybą, Sałatka Gyros, kuchnia hiszpanska, Zupa tajska z kurczakiem, Sałatka śledziowa, Bounty, Polędwiczki wieprzowe, Ryż, Zupa cebulowa, Babka majonezowa, Królewski tort, Zupa grzybowa w orientalnym stylu, Lekka zupa pomidorowa, Gulasz, Zupa pomidorowa, bomba malinowa, Kotlety, Wielokolorowa zupa z fasoli, Placki ziemniaczane, Sos beszamelowy , Przepis z faszerowana papryka serem, Placek po zbójnicku wersja 1, Babka majonezowa, Sałatka z sosem musztardowym, jajko ser, Sałatki, sałatki z łososia wędzonego, Cepeliny czyli litewskie kartacze (z serem), Kurczę pieczone a'la Marca, Carbonara, Przepis z kuchnia angielska, bulion Knorr, Przepis z klopsiki rybne, Przepis z Przyprawa pikantna do kurczaka Knorr, Spaghetti z tuńczykiem, Gulasz, makaron obiad, Owocowe szaszłyki z lodami Carte D’or, zapiekane pomidory, oliwki z, Przepis z ciasto r, Sałatka z fasolką szparagową, Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym, Grillowane żeberka wieprzowe, Zupa ogórkowa - VIDEO, zupy na bulionie, Pilaw hiszpański, Przepis z mielony z warzywami, zupa z piersi kurczaka, Przepis z kuchnia tv pl cukinia, Pieczeone parówki ze śliwką