Dodaj do ksiązki kucharskiej ryba po grecku

ryba po grecku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: paulinkaa24

ryba po grecku - składniki:

  • bułka tarta - 2 szklanki
  • ryba filety najlepiej mintaj - 1 kilogram
  • bulion - 2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • ketchup - 2 łyżki
  • olej - 5 łyżek
  • Jaja do panierowania - 3 sztuki
  • przyprawy (sól, pieprz, wegeta) - 4 szczypty

ryba po grecku - Sposób przygotowania:

  1. filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.
  2. na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.
  3. po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO GRECKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.

2

na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.

3

po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Śledzie, Żółty ser z szynką z rusztu, Curry z kurczaka, obiad z spagetti, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Przepis z marynata do filety kurczaka z grilla, Pierś z kurczaka, Pieczeń, Przepis z schab bez kości, KRUCHE CIASTECZKA , Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, sosy do omleta, Jajeczna zapiekanka, Przepis z puszki czerwonej fasoli, zwykły sos, obiad na szybko z ryżu, Sałatka z brokułami - VIDEO , sałatka szefa kuchni knorr, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Kluski , Obiad, Surówka z porów, Kapusta z grochem, Przepis z woda z cytryną, Schab w pięciu smakach, Spaghetti , Risotto z kurczakiem i warzywami, Rurki z warzywami, Zupa z soczewicy, Zupa pieczarkowa, Szpinakowa kanapka :), Przepis z kolorowa za, Zupa pieczarkowa, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Spaghetti Bolognese, Antrykot po prowansalsku, Makaron, Zupa krem z dyni - VIDEO, Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem, Kalafior, Szybki flan serowy , Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z masy do ciast, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Rolada ziemniaczana, Kurczak w panierce serowej, zapiekanki z piersią kurczaka, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, przystawki na grilla, sos z serków topionych na zapiekanki, Przepis z kaczka w sosie słodko kwaśnym, Makaron z anchovis i cytryną, Przepis z jajko szynka, Chutney z mięty i kolendry, Szaszłyki wyściełane sałatką warzywną , Przepis z ryż v, Lasagne drobiowa, Barszcz, Przepis z ryba po kaszubsku, Pasztet, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Deser kolorowy , Przepis z MAKARON ZAPIEKANY PO WŁOSKU