Dodaj do ksiązki kucharskiej ryba po grecku

ryba po grecku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: paulinkaa24

ryba po grecku - składniki:

  • bułka tarta - 2 szklanki
  • ryba filety najlepiej mintaj - 1 kilogram
  • bulion - 2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • ketchup - 2 łyżki
  • olej - 5 łyżek
  • Jaja do panierowania - 3 sztuki
  • przyprawy (sól, pieprz, wegeta) - 4 szczypty

ryba po grecku - Sposób przygotowania:

  1. filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.
  2. na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.
  3. po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO GRECKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.

2

na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.

3

po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Hiszpańska patelnia warzyw, Galareta z nadziewaną szynką, Golonka, kotlet de V, Mafijna zapiekanka , Sos włoski do spaghetti, Wielowarzywna surówka na zimę, Sałatka z porów, ciasta na biszkopcie, Przepis z ciasto z ma, Placki z warzyw, Przepis z delikatna, sosy ze smietana i maka, ciasto z placków, Nadziewane bułki, naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Makaron na zielono, Spaghetti , Lasagne, Grzanki z pastą z koziego sera, Sos beszamelowy , Sałatka warzywna z tuńczykiem, Moja sałatka rozmaitości , Przekąski, Szpinak, Galaretkowe witrażyki, Kaczka, sosy do łososia, Mielone, Przepis z mięso mielone obiad, Pieczone udka z boczkiem, jajka w sosie szczypiorkowym, Przepis z skrzydełka grillowane, Korki z jajek na pomidorach, Ryż smażony z warzywami, filet z curry, Przepis z roladki z mięsa wieprzowego, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Bulion warzywny, z czym jeść rybę, Polędwiczki, Przepis z kurczak z warzywami w sosie sojowym, żeberka marynata, Rolada ziemniaczana, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sos beszamelowy , Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Proste kotleciki z jajka, Golonka faszerowana grzybami, Żurek staropolski, Ziołowe risotto z grzybami, ryba pieczona w piekarniku filet, Lodowy koktajl waniliowo-truskawkowy, Zupa kalafiorowa, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Krupnik, Karp, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Samfaina, Przepis z PANGA Z ANANASEM, Przepis z schab z żurawinami