Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dynia, Tołpyga w pomidorach i pergaminie, sałatka z tunczykiem i makaronem, Kurczak z papryką i serem pleśniowym, Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem , Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pszepyszne jabłuszka w cieście , Przepis z liśc laurowy, deser z owocow, Surówka z białej kapusty, Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym, Przepis z marchewka w sosie, Przepis z owoce morza, Sałatka z porów, Przepis z Chińskie desery, kurczak w salatce, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Czerwony barszcz po podlasku, Dipy, Sos beszamelowy , Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z makaron muszle, Sosy, PYSZNA PRZEKĄSKA, Naleśniki, mielone z jajek, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z przepis na marchewke do obiadu, Zupa z kukurydzy i boczku, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Gołąbki mięsne, kuchnia niemiecka, Przepis z sosy pomidorowe, Karp, Potrawy wielkanocne, ryby grill, Makaron z serem, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , Musaka, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, Pikantne szaszłyki wołowe, Pyzy z ziemniakami i twarogiem , łatwe gołąbki, Przepis z lekkie go, sałatka z pora i jajek, Przepis z deser ciasta, Spaghetti po florencku, Kebab w kajzerce, spaghetti z sosem knorr, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Spaghetti , Spaghetti Bolognese, Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo, Kaczka, Duszony kurczak z warzywami -VIDEO, Przepis z golonka w kiszonej kapuście, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Leczo z kiełbasą, Carbonara, Przepis z składniki do spaghetti, Placki ziemniaczane, Makaron, Dania z makaronem, Gołąbki z ryżem i mięsem