Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierś z kurczaka pieczona, Jajka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sos śliwkowy, Sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i gorgonzolą, ciasto francuskie z mięsem, nalesniki z miesem i warzywami, Muffiny kukurydziane, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, kuchnia polska obiady, Przepis z kurczak z sosami, Przepis z obiad z pieczarkami, Shake z lodami i mrożoną herbatą, Makaron po wegetariańsku , marynaty do mi, Ogórek, Zupa grzybowa, chilli kurczak, Musaka, Przepis z przepis na rybę do obiadu, kurczak z sosem o, Kluski , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z makarony sery, Kurczak Tandoori, Pierś z kurczaka pieczona, Sos korzenny z nutą pomarańczy, Smaczne Sofrito, Schab w pięciu smakach, Barszcz biały, Przepis z marchwie, Pomidorowy sos do pizzy, Zapiekanka z jabłkiem i cebulą, Spaghetti z tuńczykiem, Łosoś zapiekany na szpinaku, Przepis z Przyprawy Delikat KNORR, Leczo, skrzydełka z kurczaka -, Quesadillas - VIDEO, kurczak ugotowany, Sałatka Gyros, Przepis z schab smażony, sałatka do wina, Koreczki owocowe w cieście, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Ziemniaki, Soczysty schab w sosie winnym , Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim, Pyszne Pierniczki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z sałatka z serem feta z pomidorami i ogorkiem, Pierogi, Karp, Makaron ryżowy na jajku, Barszczyk czerwony z jabłkiem , Kaczka, Gulasz z parówek z fasolą, Zapiekanka Gyros , Gulasz cielęcy, Chłodnik ogórkowy, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, piers kurczaka mz, Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, kuchnia wloska obiad