Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryby smazone, Sojowe kopytka, POTRAWKA Z KURCZAKA, Barszcz, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Strudel z kurczakiem i warzywami, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , czerwony ryż, Zapiekanka z cukinią i mozzarellą, kurczak por smietana, poledwiczki drobiowe, Carbonara, Przepis z kurczak latwy, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Dynia, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z cukinia zawijana, Przepis z knorr z pieczarkami, Pizzerniki capri, Mus pomarańczowy z galaretką, Przepis z Smażone jajko, Zrazy z razowym chlebem, Ciasto na pierogi, Calzone z kurczakiem, Warzywa, Zupa cebulowa, sera camembert, Jajka faszerowane i smażone, Kebab, Przepis z filety z dorsza, Przepis z fix spaghetti knorr, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka jarzynowa, Włoskie gnocchi, Pstrąg, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Karp w galarecie, Przepis z knorr kurczak oliwa, ciasto cy, Farfalle ze szparagami, Kotleciki z kurczaka, kotlety do hamburgerów przepis, salatki na grill, Zapiekanka makaronowa, Pieczarki faszerowane, Kosmiczne ślimaki, Cielęcina a la marengo, Zupa pomidorowa, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Kurczak z warzywami po chińsku, ser w ziolach, łatwa zupa pomidorowa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, cannelloni z serem, Sałatka Nicejska, Lasagne, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Delikatny schab, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Przepis z pierogi-z-kapusta, Żeberka, gołąbki bez mięsa, Zupa jarzynowa