Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak po hiszpańsku z oliwkami , Polska sangria, Sałatka z sosem musztardowym, Pieczeone parówki ze śliwką, Pieczeone parówki ze śliwką, Indyk, Przepis z sałatka z suszonych pomidorów sałata lodowa, Leczo z cukinii, co to jest kuchnia polska, surówki do grilla, Potrawy wigilijne, Żurek, Przepis z schab pieczony w winie, Zupa ogórkowa - VIDEO, zupa na udku, Barszcz, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Kurczak, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, obiad wykwintny, Przepis z kurczak z Ry, Przepis z dorsz z piekarnika przepis, obiad- kurczak, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Krewetki z pomidorami i winem, Zupa pomidorowa, Potrawka z kurczaka, Sałatka grecka z fetą, Zupa z kurczęcia z grzybami, sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Baranina duszona z jarzynami, Orzechowy deser z lodami i bitą śmietaną, Zupa grochowa, pieczarki z kurczakiem, Gulasz wołowy z musztardą, Kanapki z wołowiną, Zupa kalafiorowa, Zupa cebulowa z grzankami, sos do ziemniaków, Leczo z cukinii, Grillowane Chuletas de Puerco, Przepis z sałatka z kapusty ogórków papryki cebuli marchwi, Przepis z roztrzepane jajko, Pyszne i łatwe kotleciki , Naleśniki, Sałatka z brokułami i jajkiem, Sałatka gyros warstwowa, piers z kurczaka z grzybami, Przepis z smażenie dorsza, przepisy kuchnia rosyjska, Przepis z serowy q, kurczaki w panierce, Przepisy świąteczne, Zupa jarzynowa, Sałatka z makrelą i makaronem, Zupa krewetkowa, Zupa tajska z kurczakiem, Marchwianka, Przepis z makaron z serem, Łosoś, Saltimbocca czyli „niebo w gębie”, Żeberka, Quesadillas - VIDEO