Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kiszka ziemniaczana, ze szpinaku, makarony z sosem c, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Duszone warzywa, Przepis z piersi kurczaka z pesto, Zupy, Sos z sardynek, Pieczone pierogi z jagnięciną , Ciasto na pizze, Lasagne drobiowa, mięso w sosie, Zupa pomidorowa, Kurczak, Gyros, Sos beszamelowy , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Przepis z ryż w sosie curry, Zupa jarzynowa, Przepis z desery czekoladowe, Przepis z ciasto tulipan, jajka faszerowane z se, Przepis z sałatka norweska, Pieczony ananas z tequilą, Wyśmienite ciasto orzechowe z syropem, kuchnia indyjska kurczak, Barszcz biały, Pierogi z kapustą i grzybami, Pieczeń Rzymska, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z mieso na spagetti, Sałatka Nicejska, Wątróbka po Wenecku, Przepis z kotlety z jajek i pieczarek, Hinduska sałatka - Raita , Przepis z kwas z kapusty kiszonej, Aromatyczne roladki z kurczaka z oscypkiem i sosem śliwkowym, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z obiad pizza, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Sos koperkowy, Przepis z gril, Mielone, Lody waniliowymi Carte d’Or z mango i marakują, FLACZKI !!!, Jajecznica z krewetkami, Kasza, Ryż smażony z warzywami, Mięso Gyros, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Pstrąg po polsku II, Bigos, Zupa krem z dyni - VIDEO, Placek po zbójnicku wersja 1, Pieczeń, ryba z sosem czosnkowym, Przepis z sos grzybowy knorr, Przepis z knorr przyprawy, Przepis z schab z sosem ch, Sos pomidorowo śmietanowy, BUŁKA Z JAJEM :), Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, kurczak w salatce