Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kuchnia przystawki, Przepis z zupa z kurczakiem, pieczarki duszone w sosie, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zapiekana cukinia, Chłodna sałatka, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, łosoś swiezy, zupa warzywna ze, Zapiekanka niskokaloryczna, Gulasz po polsku - VIDEO, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kanapka włoska , Fasolowa z suszonymi śliwkami, Makaron, cebulę, Żeberka, Przepis z kapusta na krótko, ser pleśniowy, Grillowany czosnek , Ryba w ziołach, Zupa grochowa, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sałatka warzywna z tuńczykiem, sos czosnkowy, Przepis z co do ziemniak, Risotto, zapiekanka makaron pieczarki, Zapiekanka À la Provence, Przepis z mieso w ciescie, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Zapiekane nachos z serem, Gulasz, Przepis z mielonego, Koreczki z rokpolem, Kremowa zupa , Brokuły, Przepis z sałatki na przystawke, Pizza Margarita, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek, Papryka, Ogórek, Zapiekanka z kurczakiem, mozarellą i pomidorami, Sos twarogowy, kurczak obiad, Kasza, Przepis z ryż z kurczakiem, Przepis z ryba z ziołami, Udka, Bolońskie penne z brokułami, Sałatka z kiwi i pomarańczy, Karp w szarym sosie, Kluski , Sos tzatziki do grilla , Przepis z sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Zupa kalafiorowa, Sos ketchupowo – musztardowy do marynowania filetów drobiowych, Ryż smażony z warzywami, Sałatki, Bigos - VIDEO, Ryba po grecku, Wołowina z orzechami nerkowca, jak pokroic warzywa na salatke