Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Zupy, schab pieczony z kością, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Musaka, Naleśniki, Przepis z danie z warzyw, Przepis z ziemniaki z cebula, Potrawka z kurczaka, Kluski , Sos śmietanowy, zimne przystawki, Dania z makaronem, Żeberka, gs nadziewana, Pasztet, Przepis z czarna rzepa, Rolada ziemniaczana, Pierś z kurczaka w zupie cebulowej, Gulasz, Delikatny schab, Karkówka, Przepis z sałata lodowa i kurczakiem, Sos balsamiczno – grzybowy do sałaty, Domowy hamburger, sosy z jogurtem naturalnym, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Karp, Kulki ryżowe z mozzarellą, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kasza, Sałatki z kurczakiem, masy do ciast, Kurczak z cynamonem, Jagnięcina osso bucco, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Zupa brokułowa, sos z pieprzem marynowanym, Kurczak z marchewką i czosnkiem, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, zupa z mrożonego szpinaku, Indyk, Przepis z papryka w cieście, Przepis z filet z kurczaka duszony, Przepis z przyprawy do kaczki, Tamale z pomidorami i kurczakiem, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Przepis z farsz mięsny do krokietów, Zapiekanka z pieczarkami, Zapiekanka meksykańska, Sałatka z kaszą i kabanosem, Przepis z sałatka pierś z kurczaka, Sałatka z selera naciowego, Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami, Salsa, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Pulpeciki z warzywami, Owoce cytrusowe z biszkoptem, Przepis z kostki knorra, zdrowe obiady przepisy, ryba w piekarniku, Przepis z zapiekana ryba z warzywami, Kanapeczki Walentynkowe, Dania z ryżem