Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pomidorowa, Gofry z sosem truskawkowym, Kocia lasagne , Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Leczo - VIDEO , surówka do karkówki knorr, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z ryz curry z warzywami, Pieczone ziemniaki po amerykańsku , Przepis z pałki z kurczaka pieczone, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Jesienna zupa z kasztanów, ryba pieczona sola, Zakręcone serowe ravioli, Przepis z schab środkowy pieczony, Przepis z tłuszczu, Karp w galarecie, Przepis z zupa w chlebie, Sos beszamelowy , Kebab w kajzerce, Kanapka włoska , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Roszponka z rzodkiewką, Świderki w sosie z dyni, Barszcz biały, Placki po węgiersku, Lody waniliowymi Carte d’Or z mango i marakują, Obiad, Pieczona łopatka wieprzowa , Cannelloni z mięsem, Enchiladas z chilli con carne, Sałatka Gyros, zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, Sos remoulade, obiad filet z indyka, Pulpeciki z ziołami, Mintaj w płatkach kukurydzianych, zapiekanki z ziemniaków, Zupa pomidorowa z rulonikami, surówki na grilla, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Pstrąg, Zupa cebulowa, salatki makaronowe, Grillowane warzywa z makaronem i tapenade, przyprawa do masła, Przepis z salatki na salacie lodowej, Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami, łopatka, Przepis z z lososiem, Pasztet, Kutia, Jajka, Przepis z zapiekanki warzywne, Carbonara, Tarta ziołowo – warzywna, Przepis z zapiekanka warzywa ser, Ryba po grecku, Mielone, Przepis z mieso boczek, Przepis z zapiekanka z makaronem i rybą, Dip do grillowanych warzyw , Placek po zbójnicku wersja 1, Serowe fileciki