Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryż, Bezmięsny gulasz, chilli kurczak, KEKS, makaron do, Placki po węgiersku, Sałatka Gyros, Słoneczna zupa marchewkowa , Papryka, Sałatka z kapusty pekińskiej , pieczona ryba w piekarniku, Przepis z piers z kurczaka z warzywami mrozonymi, Pierogi z jagodami, Zupa cebulowa, sałatka z zupek chińskich z kukurydzą, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Łosoś, Sałatka Nicejska, Przepis z cebuli czerwonej, drobny, Zapiekanki, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Przepis z zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, sałatki do mięsa, Zapiekanka rodzinna, Przepis z knorr chili, Dip miętowy, makaron n, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Parówki w cieście serowym, Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , Szpinak, Zupa jarzynowa, Parówki w cieście pajowym z pleśniwym serem blu, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z rączka gotuje -, Przepis z dania w naczyniu żaroodpornym, kilki, ryba w piekarniku, zimne przystawki, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Przepis z obiad włoski, Knedle ziemniaczane z wiśniami i sosem, co zrobic na obiad -, Zupa ogórkowa - VIDEO, Krem borowikowy z serową grzanką , Delikatne filety z łososia, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, knorr sos francuski, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zupa pomidorowa , Kurczak, Barszcz biały, Przepis z mięso mielone wołowe, Ryż z pomidorami i czosnkiem, Zawijane zrazy wołowe, Kutia, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Kurczak w sałatce, Sałatka z pikantną cielęciną, Kutia kokosowa posypką, Placki, Krokiety z suszonego dorsza