Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba z duszonymi warzywami

Ryba z duszonymi warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba z duszonymi warzywami - składniki:

  • biała cebula - 1 sztuka
  • słodka śmietana 18% - 200 mililitrów
  • pieprz
  • olej - 1 łyżka

Ryba z duszonymi warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Zetrzyj marchew i seler na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w plastry.
  2. Podsmaż wszystkie warzywa na oleju przez ok. 7 minut, następnie przypraw pieprzem i przełóż do naczynia do zapiekania.
  3. Rybę ułóż na warzywach i lekko oprósz solą.
  4. Wymieszaj Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr ze śmietanką.
  5. Gotowym sosem polej rybę wraz z warzywami, po czym wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA Z DUSZONYMI WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ryba z duszonymi warzywami
    1.Zetrzyj marchew i seler na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w plastry.
  • 2
    Ryba z duszonymi warzywami
    2.Podsmaż wszystkie warzywa na oleju przez ok. 7 minut, następnie przypraw pieprzem i przełóż do naczynia do zapiekania.
  • 3
    Ryba z duszonymi warzywami
    3.Rybę ułóż na warzywach i lekko oprósz solą.
  • 4
    Ryba z duszonymi warzywami
    4.Wymieszaj Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr ze śmietanką.
  • 5
    Ryba z duszonymi warzywami
    5.Gotowym sosem polej rybę wraz z warzywami, po czym wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX RYBA ZAPIEKANA W SOSIE KOPERKOWYM KNORR

    Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: