Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba ze szparagami

Ryba ze szparagami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Ryba ze szparagami - składniki:

  • filety z dorsza - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • tabasco - 6 sztuk
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • śmietana 35% - 3 łyżki
  • anyżówka - 1 łyżeczka
  • estragon - 4 sztuki
  • dymka - 4 sztuki
  • szparagi świeże - 24 sztuki
  • oliwa - 8 łyżek

Ryba ze szparagami - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
  2. Dymkę posiekaj.
  3. Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
  4. Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
  5. Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
  6. Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
  7. Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA ZE SZPARAGAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.

2

Dymkę posiekaj.

3

Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.

4

Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.

5

Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.

6

Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.

7

Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z sosem musztardowym, Risotto z kurczakiem i warzywami, Obiad, Polędwiczka po chińsku, obiad z pomidorów, Przepis z mięso i kasza gryczana, Spaghetti Bolognese, Barszcz, Spaghetti , Lasagne Knorr, Polędwiczki, Biedny śledzik, Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki, Łazanki z kapustą i kiełbasą, Przepisy świąteczne, Przepis z sos do tostów, Pierś z kurczaka pieczona, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , makarony w pomidorach, Przepis z makaron z serem i kurczakiem, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Królewski tort, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Przekąski, szynka faszerowana, Sałatka z serem ananasem i czosnkiem, sałatka kapusta pekińska, Kotlety, Kompot z malin, Losos wedzonym, Sałatka z ogórka i tuńczyka, Zupa cebulowa, Paprykowa teryna, Przepis z zupa z marchewki, Przepis z obiad z piersia kurczaka, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Zupa rybna, Ryż, Sałatka z kapusty pekińskiej , Sałatka z kapusty pekińskiej , Śledzie, Przepis z karp pieczony w piekarniku, miesa na zimno, Przepis z marynata do schabu, Tortilla z brokułami i kozim serem, Przepis z paluszki surimi, Grzanki z sardynkami, Przepis z sosy z rukoli, Tarta z brukselką, Przepis z danie obiad, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Sos beszamelowy , Zupa jajeczna, Szpinak, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Pierś z kurczaka, Sałatka grecka z fetą, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Gniazda szpinakowe z fetą, Przepis z mieso mielone zapiekane w piekarniku, Soczyste kotlety, Fasolowa z suszonymi śliwkami, Przepis z sałatka ser szynka