Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba ze szparagami

Ryba ze szparagami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Ryba ze szparagami - składniki:

  • filety z dorsza - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • tabasco - 6 sztuk
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • śmietana 35% - 3 łyżki
  • anyżówka - 1 łyżeczka
  • estragon - 4 sztuki
  • dymka - 4 sztuki
  • szparagi świeże - 24 sztuki
  • oliwa - 8 łyżek

Ryba ze szparagami - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
  2. Dymkę posiekaj.
  3. Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
  4. Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
  5. Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
  6. Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
  7. Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA ZE SZPARAGAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.

2

Dymkę posiekaj.

3

Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.

4

Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.

5

Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.

6

Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.

7

Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z filet z kurczaka z jajkiem, Sałatka grecka, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Dip jogurtowy, Naleśniki, Placek po zbójnicku wersja 1, Przekąski, Sałatka grecka z fetą, ciasta ze zdjęciami, Sałatka kebab - VIDEO, Makaron, Pappardelle z kurczakiem i cukinią, fasola mung, Przepis z spaghheti, Dipy, Szaszłyki mięsne, przepisy kuchnia tv, ciast, gs nadziewana, Papryka, Roladki z kurczaka , Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , rolada w ciescie francuskim, Salsa, Pierś z kurczaka, Przepis z filety z dorsza, Przepis z la stroganoff, Szaszłyki z cielęciny, Pączki błyskawiczne, deser owoce i czekolada, Zapiekanka po rzymsku, Gołąbki, sos sojowy przepis, Schab w pięciu smakach, Dietetyczna sałatka jarzynowa , Kotlety mielone z serkiem i cukinią, kurczaka z warzywami, Zapiekanka z ziemniaczkami, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, Pieczone skrzydełka, Zupa cebulowa, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Sałatki z kurczakiem, Udka, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, orzechowy, kurczak z warzywami w sosie sojowym, Eskalopki z polędwiczek wieprzowych, Wołowina w marynacie klasycznej , Pstrąg, Przepis z makaron i ser żó, Roladki z polędwicy wieprzowej, Ciasto na pizze, apiekanka ziemniakami, Przepis z rolady ze schabu, Przepis z tradycyjny schabowy, Roladki z polędwicy wieprzowej, Pasta z fety z orzechami, Zupa dyniowa, Zupa z pieca, Polędwiczki wieprzowe, Kaczka pieczona z jabłkami, Kotlety schabowe w chipsowej panierce, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO