Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba ze szparagami

Ryba ze szparagami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Ryba ze szparagami - składniki:

  • filety z dorsza - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • tabasco - 6 sztuk
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • śmietana 35% - 3 łyżki
  • anyżówka - 1 łyżeczka
  • estragon - 4 sztuki
  • dymka - 4 sztuki
  • szparagi świeże - 24 sztuki
  • oliwa - 8 łyżek

Ryba ze szparagami - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
  2. Dymkę posiekaj.
  3. Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
  4. Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
  5. Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
  6. Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
  7. Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA ZE SZPARAGAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.

2

Dymkę posiekaj.

3

Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.

4

Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.

5

Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.

6

Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.

7

Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pieczen wolowa z piekarnika -, Szybki gulasz z papryką - VIDEO, Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie, Papryka, Polędwiczka z grzybami, naleśniki bez mleka -, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Chłopskie śniadanie po Śląsku, Zupa serowa z świderkami, GRILLOWANY KABACZEK, Makaron z serem feta, kurczakiem i dynią, Kutia, mieso boczek, Kurczak marynata, Sałatka Cezar - VIDEO, Schab, Kaczka, Brokuły, Pstrąg, kurczak cukinia, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka z owoców, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z sosy z gotowanego mięsa, Pesto z pięciu ziół, Ciasto na pizze, Tymbaliki z marchewki, Placki ziemniaczane, Pierś z kurczaka z orzeszkami, Zrazy ze szczupaka, Przepis z zupa z młodych buraczków, Mizeria z jogurtem, jAJKO ZAPIEKANE, Soczysty kurczak z patelni na ostro , zu szparagowa, Naleśniki, Placek po zbójnicku wersja 1, Feta saganaki, SPAGETTI, Zapiekanki, Przepis z kurczak po meksykańsku, Kotlet de volaille - VIDEO, Greckie tzatziki, Zupa grzybowa, Pasztet, Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi, cienki, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, łopatka, Dania z makaronem, Proste i szybkie spaghetti carbonara, Naleśniki, Sałatka z grzybami i smażoną wołowiną, zupa krem z brokułami, Naleśniki, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z czarna oliwka, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, zapiekanki warzywne, wieprzowina po seczuańsku, Przepis z zupa w chlebie, Szampański łosoś w śmietanie, Przepis z posiekany szczypiorek, Sałatka na wilczy apetyt