Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba ze szparagami

Ryba ze szparagami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Ryba ze szparagami - składniki:

  • filety z dorsza - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • tabasco - 6 sztuk
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • śmietana 35% - 3 łyżki
  • anyżówka - 1 łyżeczka
  • estragon - 4 sztuki
  • dymka - 4 sztuki
  • szparagi świeże - 24 sztuki
  • oliwa - 8 łyżek

Ryba ze szparagami - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
  2. Dymkę posiekaj.
  3. Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
  4. Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
  5. Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
  6. Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
  7. Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA ZE SZPARAGAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.

2

Dymkę posiekaj.

3

Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.

4

Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.

5

Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.

6

Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.

7

Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Faszerowane jajka, Młoda kapusta wg mojej Mamy, sos do pieczonego mięsa, Lasagne, Sałatka grecka z fetą, Zupa z soczewicy, Przepis z zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy, Naleśniki chińskie - VIDEO, Makaron z pieczoną kaczką, Kapusta z grochem, Przepis z owczy ser, Nadziewane makaronowe muszelki, Bigos - VIDEO, Sałatka z tuńczykiem, Kurczak curry z wiórkami kokosowymi , Zupa krem z dyni - VIDEO, sosy z miodem, Gyros z kurczakiem, Obiad, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Kurczak Cordon Bleu, Sos włoski do spaghetti, Mintaj pieczony z papryką, Mielone, Sałatka grecka z fetą, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, sos do miesa duszonego, Lane kluski z rosołem, Bigos świąteczny, Kebab w kajzerce, Lodowe muffinki z owocami, Przepis z grzyby na gęsto, zapiekanka z kalafiorem i ziemniakami, Przepis z szybki obiad makaron, Przepis z jogurcie, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Ciasto na pizze, sosy do grilla, Polędwiczki z octem balsamicznym i miodem - VIDEO, Przepis z Danie niskokaloryczne, warzywa na patelnie przepis -, Pierogi z jagodami, Warzywne ragout, Przepis z Skrzydełka kurczaka, Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO, Dorsz pieczony z warzywami, Placki, Śledzie, Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej , gołabki bez zawijania knorr, desery cz, Dania z makaronem, Przepis z dip z oliwkami, Risotto, Przepis z sałatka z mix sałat, Salsa, pasztet z miesa mielonego, Zupa ziemniaczana na boczku, zupa meksykańska z mięsem wołowym, Placki ziemniaczane, Barszcz, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Łososiowe kotlety, Przepis z kotlety mielone z indyka