Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba ze szparagami

Ryba ze szparagami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Ryba ze szparagami - składniki:

  • filety z dorsza - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • tabasco - 6 sztuk
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • śmietana 35% - 3 łyżki
  • anyżówka - 1 łyżeczka
  • estragon - 4 sztuki
  • dymka - 4 sztuki
  • szparagi świeże - 24 sztuki
  • oliwa - 8 łyżek

Ryba ze szparagami - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
  2. Dymkę posiekaj.
  3. Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
  4. Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
  5. Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
  6. Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
  7. Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA ZE SZPARAGAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.

2

Dymkę posiekaj.

3

Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.

4

Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.

5

Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.

6

Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.

7

Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z soczewicy, Tarta z truskawkami, sałatka z rzodkiewek, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, ziemniaki z tymiankiem, Sos musztardowo – majonezowy, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Napój z limonki i trawy cytrynowej, Przepis z marynata do ka, sos z zeberek wieprzowych, Zupa pieczarkowa, Rolada ziemniaczana, Jajka, Przepis z sałatka z groszkiem konserwowym, kurczak z kostki, sałatka z groszkiem i kukurydzą, Placki po węgiersku, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Zupa cebulowa, piers kurczaka w bulionie, Bigos domowy, kurczak w oliwkach, karkówka po, Placuszki z cukinii, Barszcz, Sos beszamelowy , Stroganoff na wieprzowinie, Zapiekanki, Duszona wątróbka wieprzowa, Przepis z zapiekanka makaron z serem, Racuchy z cukinii, mielone pieczarki, Sos czosnkowy III, Naleśniki, Wieprzowina w paprykowej otoczce, Przepis z zapiekanka z brokułami i kurczakiem, Przepis z sos na śmietanie, Przepis z tort dla dzieci, Zapiekanka po włosku, Leczo, Wyśmienite nadziewane pomidorki, Obiad, Kalafior, Wigilijna czarna kapusta ., Przepis z obiad wieprzowina, Przepis z DESERY Z JABLKAMI, surówka z sosami knorr, Kremowe brokuły z kalafiorem - VIDEO, Sos „regent” I, makarony z czosnkiem, krem z marchwi, Galaretkowe witrażyki, Warzywa, Roladki z piersi kurczaka, Sałatka paprykowa z soczystym kurczakiem i szynką - VIDEO, Bigos domowy, Dynia, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kebab, Tajska zupa, Placki ziemniaczane, Zupa krem, Omułki z czosnkiem