Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba ze szparagami

Ryba ze szparagami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Ryba ze szparagami - składniki:

  • filety z dorsza - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • tabasco - 6 sztuk
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • śmietana 35% - 3 łyżki
  • anyżówka - 1 łyżeczka
  • estragon - 4 sztuki
  • dymka - 4 sztuki
  • szparagi świeże - 24 sztuki
  • oliwa - 8 łyżek

Ryba ze szparagami - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
  2. Dymkę posiekaj.
  3. Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
  4. Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
  5. Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
  6. Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
  7. Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA ZE SZPARAGAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.

2

Dymkę posiekaj.

3

Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.

4

Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.

5

Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.

6

Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.

7

Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos pomidorowy do lasagne, makaron świderki, Sałatki, Sałatka Gyros, Przepis z sosy z śmietany, Roladki z czerwonej papryki, Soczysta kaczka w jabłkach i coli , Zupa krem, Roladki z parówkami, sałatki z sosem włoskim, makaron po włosku, sos do sałatki z mozzarellą, Sałatka z szynką i serem, Meksykańskie placki burritos, Chrupiące kanapki z łososiem , Przepis z obiad ciasto francuskie, Szpinak, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem, Sałatka z pomidorów i kopru włoskiego, Zupa z dyni, Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną , sos do ciasta francuskiego, Kluski , fasola ja, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Dania z makaronem, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Bolońskie penne z brokułami, szynka faszerowana, Sos włoski do spaghetti, Przepis z knorr przepisy fi, Przepis z zupa krem z serkiem topionym, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Ogórek, Sałatka Gyros, Brokuły, Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem - VIDEO, Przepis z omlety z jajek, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Ratatui a’la Gousto, Tatar tradycyjny, latwy placek, Sałatka z brokułami - VIDEO , Dania z ryżem, Zupa pieczarkowa, szpinak mrożony z czosnkiem duszony, Gulasz z ośmiornicy, Ciasto z truskawkami, Przepis z Seler, humhum, zupa z pulpetami, Przepis z kurczak z sosami, sos śmietanowy do mięsa, Gulasz, Ośmiornica w winie, Bakłażany po neapolitańsku – permigiano, Bigos z tymiankiem, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Kanapka dla dzieci "Sowa", Kanapka dla dzieci "Rybka", Kaczka, Ryba po grecku, Szybkie ciasto z truskawkami