Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryż w sosie słodko-kwaśnym

Ryż w sosie słodko-kwaśnym

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryż w sosie słodko-kwaśnym - składniki:

  • bulion drobiowy - 0.5 litra
  • pędy bambusa - 1 opakowanie
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • zielenina - 1 pęczek
  • olej - 4 łyżki

Ryż w sosie słodko-kwaśnym - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko osolonym wrzątku według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki.
  2. Marchewkę i cebulę pokrój w paseczki i podsmaż na oleju w szerokiej patelni. Następnie dodaj odsączone pędy bambusa oraz orzechy nerkowca.
  3. Fix Knorr wymieszaj w bulionie i wlej na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  4. Teraz dodaj koncentrat pomidorowy oraz pokrojonego w paski ananasa. Całość gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje.
  5. Na półmisku wyłóż gorący ryż. Po wierzchu polej go sosem słodko- kwaśnym i całość posyp zieleniną. Danie podawaj samodzielnie lub jako dodatek do mięs i ryb.
Dodaj do książki kucharskiej

RYŻ W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ryż w sosie słodko-kwaśnym
    1.Ryż ugotuj w lekko osolonym wrzątku według wskazówek na opakowaniu tak, aby był sypki.
  • 2
    Ryż w sosie słodko-kwaśnym
    2.Marchewkę i cebulę pokrój w paseczki i podsmaż na oleju w szerokiej patelni. Następnie dodaj odsączone pędy bambusa oraz orzechy nerkowca.
  • 3
    Ryż w sosie słodko-kwaśnym
    3.Fix Knorr wymieszaj w bulionie i wlej na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  • 4
    Ryż w sosie słodko-kwaśnym
    4.Teraz dodaj koncentrat pomidorowy oraz pokrojonego w paski ananasa. Całość gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje.
  • 5
    Ryż w sosie słodko-kwaśnym
    5.Na półmisku wyłóż gorący ryż. Po wierzchu polej go sosem słodko- kwaśnym i całość posyp zieleniną. Danie podawaj samodzielnie lub jako dodatek do mięs i ryb.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SMAŻONY RYŻ PO CHIŃSKU

    Fix Smażony ryż po chińsku
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gorące rynki ., makaron z kurczak, Risotto, Spaghetti z tuńczykiem, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z biala kielbasa pieczona, dania z ziemniaków gotowanych, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Sałatka grecka, Cannelloni z nadzieniem z dorsza, Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim, Kluski , Ratatuj z mięsem mielonym, Sałatka z porów, Sos czosnkowy na wódce, Ryż, Klopsy z mozzarellą, Sałatka Nicejska, Leczo, Przepis z masa do w-z, Przepis z roladki schabowe, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z pierś ze szpinakiem i serem, deser z mas, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Kanapki z szynką i majonezem, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Przekąski, Zapiekane pieczarki, Przepis z mięso mielone w piekarniku, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Sałatka Gyros, Kapusta z grochem, Makaron, Przepis z sałatka z zupek chińskich z kukurydzą, Przepis z kuchnia zimna przepisy, sos słodko kwaśny do kurczaka, masy do ciast, Przepis z naleśniki bez mleka -, Pyszna sałatka Cezara, Krem brokułowy, Przepis z co zrobic na obiad -, Pasta korzenna, Przepis z dania niskokaloryczne, Domowe ogórki konserwowe, kuchnia polska śledzie, cytryny, Gyros, Przepis z zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Schab w pięciu smakach, Delikatny schab, Żeberka, Ciasto na pierogi, Udka, Karkówka, Lekka botwinka, Pomidorowy sos do pizzy, roztrzepane jajka, Ropa vieja, Sałatka z pomidorów klasyczna, Przepis z co zrobic z piersi kurczaka na obiad, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Mielone, Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"