Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi, Sosy, Kanapka hawajska , Kartacze po dolnośląsku, Salsa, mieso mielone zapiekane, sos do pieczeni ciemny knorr, Karkówka, makarony bezmięsne, Przepis z knorr pl przepisy, Zupa grzybowa, Przepis z kotlety z karkówki -, Sałatkaz gotowanym kurczakiem , Przepis z grzanki z bu, smazone pieczarki, Talerz zen, Przepis z ryz curry z warzywami, Przepis z klopsiki na obiad, ryba pieczona w kombiwarze, Ziemniaki, Gulasz, Czekoladowo bananowe babeczki, Kotlety ze śledzi, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Pierogi z jagodami, Warzywne curry z ryżem, Sos serowy delikatny, Sałatka Gyros, Kebab z grilla , makaron z s, Quesadillas - VIDEO, Chlebki pita z boczkiem, Sos kurkowy, Krewetki na złoto, Śmietanowo - pomidorowe rozmaitości, Grillowany kurczak w curry , rozpuszczone mas, Polędwiczka z grzybami, Spaghetti , knorr danie z woreczka, Zupa krem z dyni - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, kuchnia meksykańska burito, Bigos domowy, Zupa jarzynowa, Przepis z sałatka niemiecka, Potrawka z kurczaka, Węgierski gulasz z zieloną papryczką , Polędwiczki wieprzowe, Zupa warzywna z Pesto, pieczarki faszerowane zapiekane, Mielone, Przepis z zupa niemiecka, Jajka w sosie tatarskim , Przepis z przepis na mięso drobiowe, Przepis z zupa ke, Sandacz z emulsją kukurydzianą i pesto szpinakowo-kolendrowym, Klasyczne przegrzebki z białym winem i bagietką, Spaghetti z brokułami i migdałami, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z karkówka przepisy, Risotto, Kolorowa sałatka ryżowa, Potrawy wielkanocne