Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z kurczakiem z owocami, Zupy, Przepis z sałatka z ja, szpinak na obiad, Szybki obiad, Lekka sałatka koperkowa z cytrusami , makarony sos z serkiem topionym, Jagnięce kotleciki z grilla z soczewicą, Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem, Aromatyczne, pomidorowe placuszki, Przepis z czosnek z pomidorami, Przepis z zupa krem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Chrupiąca fasolka szparagowa, Kaczka pieczona w piekarniku -, Gęś faszerowana jabłkami, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, kukurydza z maslem, filet z kurczaka pieczarki, Carbonara, Słoneczna zupa marchewkowa , Lasagne, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Naleśniki chińskie - VIDEO, Makaron z wołowiną i warzywami, Barszcz, Przepis z cebula kiszona, Zupa ogórkowa, Pasztet, Przepis z kwaśna śmietana, Zupa z czerwonej soczewicy z łososiem , Gulasz po szanghajsku, Bigos domowy, Gyros z kurczakiem, Sałatka gyros warstwowa, Papryka, Przepis z sałata pomidor, Bulion grzybowy, Ogórek, Przepis z smaczne i latwe przepisy, Przepis z ciasto francuskie mrożone, Meksykańskie chilli con carne, Owoce w galaretce, Szybkie leczo z kiełbasą , Zupa grzybowa, Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem, Przepis z sos z koziego sera, Placki z białym serem i siemieniem lnianym, Zapiekanka ziemniaczano – wołowa, Chili con carne po hiszpańsku z oliwkami i kaparami, Przepis z kuchnia włoska sałatki, drob z ananasem, Faszerowane ziemniaki z cebulą i boczkiem , Spaghetti z tuńczykiem, Sałatka gyros warstwowa, Wyśmienite nadziewane pomidorki, Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Polędwiczki wieprzowe, Zupa cebulowa, Pstrąg, zupa z mrożonych warzyw kalafiorowa, Wędzony żółty ser z rusztu, Przepis z kaszanka z piekarnika