Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z śledź w śmietanie z ziemniakami, Przepis z filet z kurczaka pieczarki, Zapiekanka makaronowa z dynią, Przepis z sos do kalafiora, zapiekanka z kaszy i sera, Placki po węgiersku, Placek po zbójnicku wersja 1, Papryka, Przepis z smaczne i latwe przepisy, Polędwiczka z grzybami, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Rybne kokardki z warzywami, Lasagne, Krem cytrynowy, Schabowy z ryżem i warzywami , Przepis z ziemniaki z pieczarkami, Barszcz, Musaka, Tapas z papryką i tuńczykiem, Pizzerinki , Nuggetsy z kurczaka , Schab w pięciu smakach, Zupa brokułowa, Żeberka, szpinak na obiad, Golonka, Przepis z pieczenie mies, Mizeria z jogurtem, Udka, Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado, Pierś z kurczaka, Gruszki w sosie karmelowym, Rolady zawijane ze schabu z grzybami , obiady z ryb na patelni, Ukraiński barszczyk, Zupa grzybowa, Zupa pomidorowa, Drożdżowe paszteciki z mięsem, Caprese, Sałatki, Makaron tagliatelle z duszoną kapusta i wędzonym boczkiem, KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA, Jajka na pomidorach i papryce, kwaśna śmietana, sałata pomidor, Przepis z sos z miesa, Sałatka z kurczaka z zielonym bobem, sałatka z kurczakiem z owocami, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, Sałatka z kapusty pekińskiej , Sałatka z pora, Mielone, kuchnia włoska sałatki, Przepis z czosnek z pomidorami, Sałatka z bakłażanów i sezamu, Żelazne Kluski, Dynia, Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym, Gulaszowa z wołowiną, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z krem cebula, Przepis z sałatka z ja, kukurydza z maslem