Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z jajko w sa, Sos pomidorowy do pizzy, fasolka ja, Karkówka, obiad pierś z kurczaka, Sos do spaghetti II, Kalafior, Warzywa, Przepis z kuchnia tv, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Przepis z obiad z ziemniaka, Roladki z szynką i szpinakiem, Pizza z papryką i pomidorami, Dewolaje w chrzanowym sosie, Jajka sadzone w bułce, Przepis z majonez sos, Krewetki zapiekane z czosnkiem, Zupa cebulowa, smazone pieczarki z cebula, Zapiekanka rodzinna, makaron z warzywami, Przepis z makaron z mięsem mielonym, Francuska zupa cebulowa zapiekana z serem, Paszteciki z serem feta, Schab, Zupa pieczarkowa, Krem brokułowy, Kotlet de volaille - VIDEO, Karp w galarecie, Ziemniaki, kurczak z warzywami, Gołąbki Mocy Świątecznej, Rosół, Krem brokułowy, Makaron z twarogiem na szybko, jajka obiad, Zupa gulaszowa, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z mięso z warzywami, Spaghetti z owocami morza, Przepis z sosy do makaronów, leczo z mięsem mielonym, Tortilla - VIDEO, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Placki ziemniaczane, Mielone, Zapiekany makaron nadziewany mięsem , Meksykańskie naleśniki na ostro, Przekąski, Szaszłyki z karkówki - VIDEO, Przepis z sałatka z lososiem wedzonym, piersi z kurczaka z warzywami -, Przepis z lekkie zupy, Przepis z miesa z sosem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z zupa fasolowa z ziemniakami, Tortilla, Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką, Pesto z suszonych pomidorów, Soczysty kurczak w curry , zupa grochowa z ziemniakami, Wątróbka cielęca szpikowana boczkiem, Ryż