Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa gulaszowa, kuchnia w, makarony z ziolami, Żeberka z kapusta i ziemniaczkami, Czekoladowa tarta z lodami, Galaretkowe witrażyki, Sałatki z makaronem, Przepis z dodatki do obiadu, soczewica zielona, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Krem z porów, Zupa pomidorowa, pieczen ze schabu, Zupa krem, Sos aksamitny, Ciasteczka kruche, Przepis z zapiekanka z tartych ziemniaków, jajko kurczak, Kotlety, Sałatka z pomidorów i białej fasoli, Gulasz po węgiersku - VIDEO, na miodzie, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Pierogi, Risotto z grzybami - VIDEO, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, Zupa cebulowa z grzankami, Włoskie penne z mozzarellą, Pieczone udka z boczkiem, Sos czosnkowy , Sos Muszkieter, Potrawy wielkanocne, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z po prostu gotuj, Barszcz, Zupa grzybowa, Stek cielęcy po neapolitańsku, sosy winegret, zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Ogórek, Spaghetti a la carbonara, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kebab w kajzerce, Burgery z grilla , bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, wykwintny obiad, pieczone mięso wieprzowe, Przepis z przepisy zu, Pieprz w kulkach, zapiekanka z dyni, Kurczak w panierce serowej, Przepis z zapiekanka bezmięsna, Zupa cebulowa, Sos curry, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Kotlety jagnięce z szałwią i rozmarynem, Pierogi z jagodami, Przepis z ze schabu, Polędwiczki wieprzowe