Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepisy świąteczne, Deser dla dzieci "Pingwinek", Gołąbki, mieso -szynka, Przepis z ryba y patelni, Przepis z kaczka w piekarniku, Ratatui a’la Gousto, rukola salatka z gorgonzola, Ravioli z warzywami, Sosy, Karp w galarecie, ryba na obiad przepisy, Zupa cebulowa, Sałatka grecka, Pierogi z kapustą i grzybami, Lody „Bomba”, Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa, Żurek z makaronem i grzybami, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Szybki obiad, sosy salatkowe knorr przepisy, Kurczak z rondla, Sałatka z zielonego groszku, Pasztet grzybowy, Grillowany kurczak na ostro, Ciasto na pizze, Przepis z sos do kurczaka z warzywami, Sos beszamelowy , Krupnik, Proste kotleciki z jajka, Pierogi, Przepis z paczki z serem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , zupa z imbiru, Makaron Włoskiej Mammy, Przepis z sos do jajek, strogonow z pieczarkami, Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem, Potrawy wigilijne, Napoleonki na krakersach, Ratatui a’la Gousto, Szaszłyki z cielęciny, Szaszłyki pełne warzyw , Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Sos śmietanowo – jajeczny z kolendrą, kurczak grill przepis, Sałatka kebab - VIDEO, Sałatka z orzechami i jabłkami, Aksamitne spaghetti, Sałatka ziemniaczana z majonezem, kuchnia francuska sałatki, Przepis z przyprawy do ryb, naleśniki z mrozonym szpinakiem, Grillowany pstrąg , Zapiekanka makaronowa z kiełbasą, Przepis z sałatka, sałatka, Przepis z sałatka z makaronu ryżowego z papryki i piersi z kurczaka, Śledzie, zapiekanka makaronowa z kurczakiem, Marchwianka, Ryż smażony z warzywami, Pierś z kurczaka, zapiekanka z serem i szynką, sałatki z pieczarkami