Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanki, Łosoś, Pierogi, Przepis z knorr placki, Leczo - VIDEO , Zapiekanka z pieczarkami, Zupa z soczewicy, Kebab, Przepis z surowy boczek faszerowany, Makaron po bałkańsku, Obiad, risotto warzywami, Apetyczne Quesadillas z indyka, Sałatka z roszponką, kurczakiem i pieczarkami, Kotleciki mielone z oliwką, przyprawy do kapuśniaka, Przepis z kotlety z jajkami, Przepis z ser sałatkowy, sałatka na grilla z pomidorów i serem feta, Hamburska ryba z patelni, Zapiekanka z pieczarkami, Przepis z gotowane ziemniaki, Gulasz meksykański, mintaj pieczony w piekarniku, Pieprz i sól, Przepis z kuchnia tv pl cukinia, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Gyros, SŁODKA BOMBKA :), Przepis z pierś z kurczaka w mące, Ryż, Żeberka, Sałatka z łososia i szparagów , Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem , Leczo z cukinii, ryba cytryna, Kaczka, Przepis z zapiekanka warzywa ser, Pasztet, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Paprykowe tuszki kurczaka , pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, pierś z kurczaka z kurkami, Sałata z pieczoną papryką, oliwkami i serem feta, Cynamonowo-owocowe ciasteczka, kurczak paski, Krem brokułowy, Przepis z obiad z ryżem, marynata do udek z kurczaka, makaron z t, Tajska zupa, Makaron z sosem śmietanowym, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Dip rzodkiewkowy, Galaretkowe witrażyki, Karp, Pulpety z indyka w sosie marinara, Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie, Gyros z kurczakiem, Ryż smażony z warzywami, Szaszłyki drobiowe z owocami, Sos czosnkowy na wódce, Sos beszamelowy