Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa jarzynowa, Gyros, Przepis z co dodac do szaszlykow, udka kurczaka w piekarniku -, Przepis z łopatka wieprzowa, przepis na obiad bez mięsa, Brukselka w winnym cieście, Chińskie sajgonki, szpinak feta, Barszcz biały Wielkanocny, Przepis z tortilla farsz przepis, Ryba po grecku, sos pomidorowy do klopsików, mąka tortowa, Pyszne Pierniczki, Placek po zbójnicku wersja 1, ryz z krewetkami i warzywami, Sałatka z cykorii, Kocia lasagne , Lasagne, Sałatka Gyros, Greckie burgery wołowe, Chłodnik z zaścianka, Przepis z przystawki tortilla, Mięso drobiowe w naleśniku, Przepis z zapiekanka dla dzieci, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupy, Kosmiczne ślimaki, Polonezy, Tapenada, nototenia smażona, Zapiekanki, Sałatki, zupa z soi, Sernikobrownie z wiśniami, Przepis z lekka sałatka, Tłusty czwartek, Przepis z oliwa z oliwek do smażenia, Sałatka z brokułami i jajkiem, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Chipsy owocowe, Zupa kalafiorowa, Pikantne sakiewki z indyka - VIDEO, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Nachos con jalapenos, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Przepis z knorr spagetti, Łosoś, Warzywa z patelni z sosem - VIDEO, Zupa brokułowa, Przepisy świąteczne, Bliny na „piwie”, Przepis z krewetki w sosie curry, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z mieso duszone z kurczaka, Zapiekanka z ziemniakow, Chińskie pierożki Dim Sum, Zupa z cukinią, Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym, Amerykańskie żeberka BBQ, krewetki smażone, schab pieczony na zimno, Placki po węgiersku