Dodaj do ksiązki kucharskiej Sajgonki

Sajgonki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Sajgonki - składniki:

  • papier ryżowy - 10 sztuk
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • kiełki sojowe - 0.75 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 szklanka
  • Chińskie grzyby - 6 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mięso mielone - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Sajgonki - Sposób przygotowania:

  1. Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  2. Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  3. W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  4. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  5. Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  6. Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  7. Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.
Dodaj do książki kucharskiej

SAJGONKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.

2

Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.

3

W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.

4

Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.

5

Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.

6

Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.

7

Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dania z ryżem, Bruschetta z pomidorami, Ryba z papryką i brzoskwiniami, Przepis z makaron po am, Makaron z sosem śmietanowym, Sałatka Gyros, przepis na sałatkę cezar, rosół z indyka, Sałatka grecka, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, piersi naczynie żaroodporne, Naleśniki, Przepis z drób makaron, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Klopsiki w sosie pomidorowym, kiełbasa, Karkówka, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Jajka, Ser feta z orzechami, Przepis z sos czerwone, Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem – VIDEO, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Cytrynowa ryba w sosie, Ciasto na pierogi, Cezar wegetariański, Risotto, Sos beszamelowy , Sałatka – smak pizzy, Pizza Wiejska , Aloo Gobhi, Przepis z makaron z sosem se, Papryka, Przepis z co można zrobić z białego sera, sos śmietanowo-pomidorowy, mandarynka, Sałatka Gyros, Przepis z spaghetti bez makaronu, Sos czosnkowy , Przepis z sałatka z selera bialego, Jarzynka z groszku pietruszkowa , Ryba po grecku, jajka śmietana, Pasztet alzacki, Przepis z przyprawa kebab, zupa z pomidorów, Ciasto na pierogi, Gulasz węgierski, Pizza Toscana z białymi szparagami, Naleśniki, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , obiad z grochem, Zapiekanka rodzinna, Spaghetti, Zapiekanki, Chińskie sajgonki, Dania z makaronem, Przepis z masa waniliowa, Szpinak, Przepis z kolorowa za, kotlety z kurczaka sos, Lasagne