Dodaj do ksiązki kucharskiej Sakiewki ze schabu z grzybami

Sakiewki ze schabu z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sakiewki ze schabu z grzybami - składniki:

  • schab wieprzowy (na 4 kotlety) - 500 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • cebule szalotki - 2 sztuki
  • czosnek - 2 ząbki
  • podgrzybki (możesz użyć mrożonych) - 200 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • tymianek suszony - 1 łyżka
  • por - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sakiewki ze schabu z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  3. Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  4. Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  5. Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  6. Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

SAKIEWKI ZE SCHABU Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    1.Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  • 2
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    2.Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  • 3
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    3.Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  • 4
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    4.Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  • 5
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    5.Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  • 6
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    6.Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

duża cebula, Pierogi z makiem, Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem, Indyk, Galaretkowe witrażyki, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z makarony cannelloni, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przepis z kiszone liscie kapusty, Brushetta, kawałki kurczaka w ciescie, Zupa grochowa, Schab w pięciu smakach, Gulasz, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Kulki z tuńczyka, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Pstrąg, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, knorr z czosnkiem, Zupa pomidorowa z klopsami, Sałatka grecka, Sałatki z kurczakiem, Przepis z zupa z białej fasoli, ryba z piekarnika, Sos beszamelowy , Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Sałatka Gyros, Zupa musztardowa, Zupa pieczarkowa, Przepis z ser szynka, Przystawki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z indyk w warzywach, Ramen z nudle wg Buni, farsz do mięsa wieprzowego, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Carbonara, Makaron wstążki z pieczarkami , Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Masło czosnkowe, sałata cezar, Potrawka z kurczaka z kukurydzą, Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Sosy, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, zapiekanka prowansalska, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Zapiekanka z pieczarkami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Polska zupa pomidorowa, Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta, Dania z ryżem, Placki, kurczak ze szpinakiem i pieczarkami, Przepis z kuchnia polska placki, ciasta francuskie, Kanapka "Nakryj kurczaka", Bulion z grzybami i serem Tofu, Sos beszamelowy , Lasagne