Dodaj do ksiązki kucharskiej Sakiewki ze schabu z grzybami

Sakiewki ze schabu z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sakiewki ze schabu z grzybami - składniki:

  • schab wieprzowy (na 4 kotlety) - 500 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • cebule szalotki - 2 sztuki
  • czosnek - 2 ząbki
  • podgrzybki (możesz użyć mrożonych) - 200 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • tymianek suszony - 1 łyżka
  • por - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sakiewki ze schabu z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  3. Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  4. Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  5. Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  6. Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

SAKIEWKI ZE SCHABU Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    1.Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  • 2
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    2.Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  • 3
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    3.Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  • 4
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    4.Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  • 5
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    5.Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  • 6
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    6.Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatki z ryżem, Przepis z obiad dla dzieci, farsz do naleśników, kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO, Kanapki na imprezę z szynką, Bigos domowy, Ryż brazylijski, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z kuchnie, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Soczysty schab w sosie winnym , Pierś z kurczaka, Przepis z mieso z piekarnika, ryż z kurczakiem, Odzyskany chlebek, Ciasto na pierogi, Przepis z obiad z mięsem mielonym, Barszcz, Nadzienie z ryżu cytrynowo-pistacjowego, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Pasta serowa tajemnica, Krem z pomidorów z dżinem, Kurczak, Zapiekanka po rzymsku, Zupa pieczarkowa, Pieczona baranina z sosem miętowym, Golonka, ryba zapiekana w piekarniku, NA FASOLE, Sos ostry, Kasza, Przepis z pierogi z mięsem farsz, Zupa grzybowa, Pieczona pierś z kurczaka z warzywnym ratatouille, Rybny przysmak greków, Vichyssoise, czyli ziemniaczano - porowy krem, mięso mielone z indyka, Feijoada – brazylijska fasola, Sałatka grecka z fetą, Kalafior, Sałatka kebab - VIDEO, Orientalne sataye z kurczaka z imbirem, Pierogi, Przepisy świąteczne, Tortilla, zapiekanka ryżowa, Przepis z kurczak w warzywach, Udka, Chrupiąca cukinia, przepis na zapiekanke z piekarnika, Zrazy z indyka z kaszą jaglaną, grzybami i tymiankiem, Hiszpański pikantny sos, obiad z ryżem, Placki dyniowo-twarogowe, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sos serowy z beszamelu, poledwiczki wieprzowe, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, Przekąski