Dodaj do ksiązki kucharskiej Sakiewki ze schabu z grzybami

Sakiewki ze schabu z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sakiewki ze schabu z grzybami - składniki:

  • schab wieprzowy (na 4 kotlety) - 500 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • cebule szalotki - 2 sztuki
  • czosnek - 2 ząbki
  • podgrzybki (możesz użyć mrożonych) - 200 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • tymianek suszony - 1 łyżka
  • por - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sakiewki ze schabu z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  3. Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  4. Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  5. Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  6. Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

SAKIEWKI ZE SCHABU Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    1.Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  • 2
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    2.Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  • 3
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    3.Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  • 4
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    4.Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  • 5
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    5.Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  • 6
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    6.Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

poledwiczki wieprzowe, Polędwiczki wieprzowe, Nugettsy inaczej, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z pierogi z kapustą i z mięsem, Lasagne, makaron z gr, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Przepis z makaron n, Kasza, Przepis z fasolka ja, zalewa do ryby w occie, sałatka wloska z makaronem penne, Plastry cukinii z pomidorami i cynamonem , Przepis z masy do ciast, czerwona fasola, sosy z jogurtem naturalnym, Papryka faszerowana rybą i krewetkami, Przepis z mięso mielone wołowe, Meksykańskie naleśniki na ostro, Zapiekanka z kurczakiem i owocami, Orzeźwiające lody owocowe w pucharkach, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Krupnik staropolski z grzybami, Jajka w sosie beszamelowym, Przepis z zimne przystawki, Indyk, Gyros, Kluski drożdżowe z grzybami, Rosyjska sałatka jarzynowa, Sałatki, ryba pieczona w piekarniku filet, Zupy, Sałatka z kapusty pekińskiej , ryba w piekarniku, Sałatka grecka, Przepis z zupa z mrożonego szpinaku, racuszki z jabłkami, Polędwiczki, Zupa pomidorowa, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Węgierskie leczo z kiełbasą i czosnkiem , Kremowa zupa z dyni, kuchnia tv srodziemnomorska, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Potrawka z kurczaka, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Potrawy wigilijne, Dziczyzna z żurawiną w sosie z czerwonego wina, Biszkoptowa rolada z kremem, Przepis z piersi z kurczaka z makaronem, Pstrąg, Hiszpańska sałatka ryżowa, Przepis z kurczak w oleju, Pomidorowe risotto z kiełbaskami, Makaron, kotlet de V, Zapiekanka rybaka, Sos czosnkowy , Smażony ryż z tofu i brokułami, obiad kurczaka, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sos włoski do spaghetti