Dodaj do ksiązki kucharskiej Sakiewki ze schabu z grzybami

Sakiewki ze schabu z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sakiewki ze schabu z grzybami - składniki:

  • schab wieprzowy (na 4 kotlety) - 500 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • cebule szalotki - 2 sztuki
  • czosnek - 2 ząbki
  • podgrzybki (możesz użyć mrożonych) - 200 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • tymianek suszony - 1 łyżka
  • por - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sakiewki ze schabu z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  3. Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  4. Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  5. Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  6. Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

SAKIEWKI ZE SCHABU Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    1.Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
  • 2
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    2.Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
  • 3
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    3.Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
  • 4
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    4.Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
  • 5
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    5.Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
  • 6
    Sakiewki ze schabu z grzybami
    6.Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ WOŁOWY KNORR

    Rosół wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Klasyczna zupa pomidorowa, Dania z makaronem, Zupa pomidorowa, ryz z warzywami, Bakłażan z gorczycą, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przystawki, Lasagne drobiowa, Placki ziemniaczane, Zapiekanka meksykańska, Przepis z co na obiad z ryba, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Świąteczny zielony rosół, Przepis z mięsa smażone, Przepis z kuchnia francuska zupy, sos grecki przepis, Kurczak, Kremowa zupa z dyni, Gulabdżameny, Przepis z pierś z indyka z warzywami, Zupa krem, marchewka w sosie, Ziemniaki w kremie kokosowym, piecze w sosie, Kapusta po hrabiowsku, Leczo, Zupa grochowa, Jarska paella z grilla, makaron w warzywach, Zupa cebulowa, kuchnia tv gotowanie, Przepis z sos czosnkowy bez majonezu, Delikatny schab, Przepis z zapiekanka ze szpinakiem i ziemniakami, zapiekanka z mozarella, Kuleczki dyniowe, spaghetti carbonara knorr, Sałatka grecka z fetą, Sałatka warzywno-makaronowa na lunch, Przepis z szpinak z serem w ciescie francuskim, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z porcja rosołowa, Tortilla - VIDEO, Ogórkowa z ziemniakami, Sałatka grecka z fetą, jajka z piekarnika, Przepis z sól do smaku, Zapiekanka bałkańska, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem, Sos Maksymilian, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kurczak miodem, Delikatny schab, KOLOROWE PLACUSZKI, Zapiekanka z pieczarkami, Włoska grzybowa Lasagne, Risotto, Zupa grzybowa, jajka faszerowane rybą wędzoną, Przepis z Pó jogurtu, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kalafior, Tortilla, Przepis z marynata do kaczki -