Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka Caprese

Sałatka Caprese

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Sałatka Caprese - składniki:

  • Pomidory cherry - 200 gramów
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka
  • opakowanie mini mozzarelli - 2 sztuki
  • awokado - 1 sztuka
  • suszone pomidory - 50 gramów
  • opakowanie rukoli - 1 sztuka
  • świeża bazylia
  • orzechy pini - 10 gramów
  • ocet balsamico - 50 mililitrów
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów
  • woda- wrzątek - 0.5 litra

Sałatka Caprese - Sposób przygotowania:

  1. Przekrój pomidory i mozzarelle na pół. Awokado obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę, suszone pomidory i bazylię - w paski.
  2. Podsmaż orzechy pinii na suchej patelni, na złoty kolor.
  3. Umyj rukolę i odetnij końcówki, po czym wszystkie przygotowane dotychczas składniki umieść w dużej misce.
  4. Rozpuść bulionetkę Knorr w ½ litra gorącej wody i odstaw do ostudzenia.
  5. Wymieszaj dokładnie ocet balsamico, musztardę, szczyptę cukru i cztery łyżki rozpuszczonego bulionu, powoli dodając oliwę z oliwek - do momentu, gdy powstanie gęsta emulsja.
  6. Polej sałatkę tak przygotowanym dressingiem bezpośrednio przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA CAPRESE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przekrój pomidory i mozzarelle na pół. Awokado obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę, suszone pomidory i bazylię - w paski.

2

Podsmaż orzechy pinii na suchej patelni, na złoty kolor.

3

Umyj rukolę i odetnij końcówki, po czym wszystkie przygotowane dotychczas składniki umieść w dużej misce.

4

Rozpuść bulionetkę Knorr w ½ litra gorącej wody i odstaw do ostudzenia.

5

Wymieszaj dokładnie ocet balsamico, musztardę, szczyptę cukru i cztery łyżki rozpuszczonego bulionu, powoli dodając oliwę z oliwek - do momentu, gdy powstanie gęsta emulsja.

6

Polej sałatkę tak przygotowanym dressingiem bezpośrednio przed podaniem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka kebab - VIDEO, Schab w pięciu smakach, Risotto, Kotlety, Przepis z zasmazka do bigosu, Szybka sałatka jarzynowa, Lekka zupa pomidorowa, Sorbet truskawkowy z szampanem, Sałatka gyros warstwowa, ziemniaki w mundurkach, Kotlet de volaille - VIDEO, Roladki z polędwicy wieprzowej, Udka, makaron gotowanie, cokinia, Przepis z ryz smazony z warzywami po chinsku, Indykowy sos wspomagany fixem , Przepis z dzieci, Zupa z soczewicy, Cannelloni z nadzieniem z dorsza, Meksykańskie kąski, Kluski śląskie, Żurek, Jesiotr zapiekany z serem , Przepis z chińska patelnia przepis, Rolada ziemniaczana, Przepis z pieczona szynka wieprzowa, Barszcz "cynamonowy wieczór", Roladki schabowe., Przepis z gotowane mięso przepisy, Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami, Rosół, Gołąbki drobiowe bez zawijania, Kolorowa sałatka z cykorii , Jesienna zupa z kaszą, Kebab w kajzerce, Sałatka z awokado i soczystym kurczakiem - VIDEO , Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Dynia, ser ricotta, Zapiekane cykorie, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Spaghetti a la carbonara, Tymiankowe placki ziemniaczane z sosem piecvarkowym, Jajecznica ze szczypiorkiem, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z maka mleko maka, sos śmietanowo musztardowy, Przepis z kuchnia włoska makarony, boczek z gr, Pstrąg, dania z patelni, Pizza z papryką i pomidorami, Kapusta z grochem, Ziemniaki, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z przepisy z ziemniakami, Tortilla - VIDEO, Szybkie curry warzywne, Przepis z curry z, Papryka, Szaszłyki po tajsku, meksykańskie, Przepis z przepis kuchni w