Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka szefa kuchni

Sałatka szefa kuchni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sałatka szefa kuchni - składniki:

  • żółty ser - 100 gramów
  • szynka konserwowa - 100 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 100 mililitrów

Sałatka szefa kuchni - Sposób przygotowania:

  1. Kostkę rosołową rozmieszaj z oliwą. W tak przygotowanej marynacie zanurz piersi z kurczaka i smaż je na patelni po około 5 minut z każdej strony.
  2. Usmażone mięso odstaw do przestygnięcia, po czym pokrój je w paski o długości 4 cm i grubości około 1 cm.
  3. Paprykę, żółty ser, szynkę i ogórka pokrój w podobnej grubości słupki jak pierś z kurczaka.
  4. Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem.
  5. Sałatę lodową pokrój w kostkę, wymieszaj z częścią dressingu i ułóż na talerzach. Wszystkie pokrojone składniki ułóż dookoła sałaty i udekoruj pozostałym sosem. Odrobina plastrów czerwonej cebuli ułożona na wierzchu sałatki nada jej ostrości.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA SZEFA KUCHNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sałatka szefa kuchni
    1.Kostkę rosołową rozmieszaj z oliwą. W tak przygotowanej marynacie zanurz piersi z kurczaka i smaż je na patelni po około 5 minut z każdej strony.
  • 2
    Sałatka szefa kuchni
    2.Usmażone mięso odstaw do przestygnięcia, po czym pokrój je w paski o długości 4 cm i grubości około 1 cm.
  • 3
    Sałatka szefa kuchni
    3.Paprykę, żółty ser, szynkę i ogórka pokrój w podobnej grubości słupki jak pierś z kurczaka.
  • 4
    Sałatka szefa kuchni
    4.Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem.
  • 5
    Sałatka szefa kuchni
    5.Sałatę lodową pokrój w kostkę, wymieszaj z częścią dressingu i ułóż na talerzach. Wszystkie pokrojone składniki ułóż dookoła sałaty i udekoruj pozostałym sosem. Odrobina plastrów czerwonej cebuli ułożona na wierzchu sałatki nada jej ostrości.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Miętowy sernik z Ibizy, Zapiekanka rodzinna, Szybki obiad, Przysmak bananowy, Zapiekanka Gyros , Cykoria duszona, sałatka z serem francuskim, Zapiekanka z ziemniakow, hiszpanskie, Sałatka z kurczakiem i mandarynkami, Pierś z kurczaka pieczona, Zupa jarzynowa, Placki po węgiersku, Zupa kalafiorowa, Przepis z sos do makaronu knorr, Przepis z sałatka z parówką, Żeberka - VIDEO, Makarony z sosem z serkow topionych, Przepis z zapiekanka papryka, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Dynia, Przepis z kremy -desery, salatka me, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Marchewki w plastrach boczku, Gęsty jesienny kapuśniak, Sałatka z kurczakiem i kukurydzą, Błyskawiczne śledzie po szlachecku w majonezie, Gulasz, Przepis z kurczak z warzywami i ryżem, przystawki z łososia wędzonego, kurczak smażony w oleju, Ryba po grecku, Zupa gulaszowa, Zdrowe Chipsy z cukinii, Gorące rynki ., Ciasto na pierogi, Sola panierowana z krabami, Polędwiczki, Zupa krem, Kosmiczne ślimaki, Lasagne, Przepis z brokuły z piekarnika, Kapuśniak na żeberkach, Kotlety, Grillowane tosty z kurczakiem curry, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Zupa pieczarkowa, Jajka, szpinakiem, Przepis z losos pieczony z serem, Przepis z kurczak po chinsku przepisy, Przepis z mięsa wieprzowego, Żurek z wędzonką, Sałatka gyros z kurczaka, Zupa meksykańska, Żeberka z dzika duszone II, Przepis z mieso z lopatki, Przepis z sałatka kapusta pekińska, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Przepis z mloda kapust, Przepis z nadziewana pierś z indyka, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami