Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka warzywna z tuńczykiem

Sałatka warzywna z tuńczykiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sałatka warzywna z tuńczykiem - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • świeży ogórek - 1 sztuka
  • jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki
  • ser żółty - 10 gramów
  • jogurt - 4 łyżki
  • oliwa - 2 łyżki

Sałatka warzywna z tuńczykiem - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.
  2. Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.
  3. Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.
  4. Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.
  5. Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.

2

Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.

3

Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.

4

Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.

5

Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: