Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka włoska

Sałatka włoska

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Sałatka włoska - składniki:

  • czerwone pomidory średnie - 3 sztuki
  • żółte pomidory średnie - 2 sztuki
  • sałata rzymska młoda, środkowe liście z główki - 12 sztuk

Sałatka włoska - Sposób przygotowania:

  1. Sos wymieszaj z wodą i oliwą. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sosu - wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut.
  2. Pomidory sparz wrzącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Sałatę umyj i osącz dokładnie. Połowę liści pokrój w paski, kilka mniejszych zostaw do dekoracji.
  3. Na talerzu ułóż na środku pokrojoną sałatę. Całe liście połóż koliście. Na sałacie ułóż pomidory. Całość polej sosem z kawałkami cebuli. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA WŁOSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Sos wymieszaj z wodą i oliwą. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sosu - wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut.

2

Pomidory sparz wrzącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Sałatę umyj i osącz dokładnie. Połowę liści pokrój w paski, kilka mniejszych zostaw do dekoracji.

3

Na talerzu ułóż na środku pokrojoną sałatę. Całe liście połóż koliście. Na sałacie ułóż pomidory. Całość polej sosem z kawałkami cebuli. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Rurki z pieczarkami , Przekąski, Sałatka grecka z fetą, z mąki, Zupa malinowa, Sałatka grecka, Czosnkowe udka, Kotlety, pierś z kurczaka i ryżem, Zupa pieczarkowa, Zupa z soczewicy, Leczo, Knedle ziemniaczane z rabarbarem , Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Sos prof. Gepperta, Salsa, Świderki w sosie z dyni, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, sałatka z kukurydzą i jajkiem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zapiekanka po rzymsku, Spaghetti z brokułami i migdałami, Przepis z ziemniaczki pieczone, makaron rurki z pieczarkami, Placki ziemniaczane, Przepis z kurczak w chrupiącej panierce, Rosół, Sałatka z grzybami i fasolą, Przepis z Desery truskawkowe, Zupa gulaszowa, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kluski , All funghi di bosco – z leśnymi grzybami , obiad z piersia kurczaka, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z salatka z rucola, Marynowane owoce z lodami i miętą, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Chłodna sałatka, Kalarepa i szynka na ciepło, Makaron w białym sosie, Przepis z sos do mies pieczonych, Jesienna zupa z kasztanów, Sałatka Gyros, Przepis z puszka kukurydzy konserwowej, Barszcz biały, sałatka z selerem naciowym i czosnkiem, Filet z indyka z kukurydzą, Przepis z sos karkówka, Bigos, Kotlet de volaille - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Mini kanapki dekoracyjne z pastą jajeczną, z suszonymi pomidorami i oliwkami, losos pieczony z serem, amerykańskie żeberka z grilla, sos gyros przepis, Sałata z cykorią i orzechami, sałatka na ostro, Zapiekanka rodzinna, Szaszłyki z wieprzowiny, Kotlety z jajek, mieso z rosolu, Przepis z jogurt na ostro, Przepis z filety smazone