Dodaj do ksiązki kucharskiej Salatka z czerwonej fasoli

Salatka z czerwonej fasoli

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: marzena

Salatka z czerwonej fasoli - składniki:

  • czerwona fasola - 300 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • podwędzona kiełbasa - 250 gramów
  • olej - 3 łyżki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • kolendra - 2 łyżki
  • sol pieprz - 2 szczypty

Salatka z czerwonej fasoli - Sposób przygotowania:

  1. Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.
  2. Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.
  3. Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.
  4. Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej

SALATKA Z CZERWONEJ FASOLI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.

2

Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.

3

Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.

4

Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pstrąg smażony, Dania z ryżem, Schab w pięciu smakach, sos czosnkowy z jogurtem naturalnym, Przepis z pyszne ci, Kaczka, Tajska zupa curry z kurczakiem, suszone jabłka, Przystawki, Orzeźwiający napój miętowy, Przepis z tortilla z awokado, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Barszcz, Sos beszamelowy , Krupnik, Rolada ziemniaczana, Homar z bazylią i chilli, Łatwe ciasto z owocami, zapiekanka z makaronem i kiełbasą -, przyprawy do leczo, Sałatki z makaronem, Makaron z sosem śmietanowym, losoś wędzony, Sałatka gyros warstwowa, Ryba, Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami , Dipy, Rosół, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Tarta z serem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Gyros, sos do klopsa, zupa nic, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Spaghetti z tuńczykiem, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Sałatka grecka z fetą, Przepis z obiad z mięsem mielonym, smazony makaron, Spaghetti śródziemnomorskie, ogórek nadziewany, sałatka cukini, Terina z łososia, Kutia, zupa barszcz, Sos włoski do spaghetti, Curry z ciecierzycy, polewa z białej czekolady, Sałatka z brokułami - VIDEO , Ryba po grecku, Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu, Zupa krem z czerwonej papryki, kurczak w galarecie z rosołu, Sałatka – smak pizzy, Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Przepis z posiekana na, kurki grzyby, Zapiekanka z porami, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Przepis z mieso zapiekane z warzywami, Białe kiełbaski z grilla