Dodaj do ksiązki kucharskiej Salatka z czerwonej fasoli

Salatka z czerwonej fasoli

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: marzena

Salatka z czerwonej fasoli - składniki:

  • czerwona fasola - 300 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • podwędzona kiełbasa - 250 gramów
  • olej - 3 łyżki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • kolendra - 2 łyżki
  • sol pieprz - 2 szczypty

Salatka z czerwonej fasoli - Sposób przygotowania:

  1. Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.
  2. Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.
  3. Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.
  4. Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej

SALATKA Z CZERWONEJ FASOLI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.

2

Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.

3

Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.

4

Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi, Sos czerwony, Letnia sałatka z arbuzem i fetą, Sałatka Nicejska, Przepis z kurczak z warzywami w sosie sojowym, Risotto, sos do gotowanego kurczaka, Sos do młodej kapusty, makaron i ser żó, Barszcz biały, gs nadziewana, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, Gyros z kurczakiem, mielone w sosie, Przepis z ciast, Przepis z zimne przystawki, Przepis z filet z kurczaka z jajkiem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, mieso mielone gr, Ryż, Przepis z przepisy kuchnia tv, Zupa cebulowa, Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, Przepis z zupa z piersi kurczaka, sałatki z kapusty pekinskiej, Pieczony Kurczak, Polędwiczki, Dipy, Pikantny sos orzechowy, Przepis z spaghheti, kurczaka z warzywami, sałatka do kurczaka pieczonego, Kurczak w cieście naleśnikowym , Zupa ogórkowa, Chińskie sajgonki, Ziemniaki, Pulpeciki w sosie pietruszkowym, Przepis z sałatka z brokułami, Ziemniaczana sałatka z curry, Puree z kwaśną śmietaną na bulionie , Zupa pieczarkowa, Wieprzowina z winem, Pieczarkowo – ananasowe risotto, Zupa pomidorowa "niezwykła'', Zapiekanka po rzymsku, deser owoce i czekolada, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z duszona kapusta z mięsem, knorr przepisy, Beszamel włoski, Chrupiące trójkąty z tortilli, Pstrąg, piersi z kurczaka z warzywami -, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Sałatka z ciecierzycą - VIDEO, Sos czosnkowy na wódce, Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym , Zupa grzybowa, Świąteczna sałatka ziemniaczana , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kaczka, Cały kurczak z grilla, 34. Ryba w cieście francuskim, Kotlet de volaille - VIDEO