Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka z kiełkami

Sałatka z kiełkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sałatka z kiełkami - składniki:

  • ulubione kiełki - 1 opakowanie
  • pestki dyni - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sałatka z kiełkami - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść i ugotuj fasolkę w osolonym wrzątku. Uważaj, aby jej nie rozgotować. Po ugotowaniu schłodź w zimnej wodzie, żeby nie straciła koloru. Jeżeli używasz fasolki mrożonej sparz ją w osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.
  2. Umyj i osusz rzodkiewki, następnie pokrój w plastry.
  3. Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z wodą i połącz z oliwą.
  4. Pestki dyni upraż na suchej, rozgrzanej patelni i odstaw do schłodzenia.
  5. Ser feta pokrusz. Fasolkę, rzodkiewki, kiełki i pokruszony ser polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną uprażonymi pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA Z KIEŁKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sałatka z kiełkami
    1.Oczyść i ugotuj fasolkę w osolonym wrzątku. Uważaj, aby jej nie rozgotować. Po ugotowaniu schłodź w zimnej wodzie, żeby nie straciła koloru. Jeżeli używasz fasolki mrożonej sparz ją w osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.
  • 2
    Sałatka z kiełkami
    2.Umyj i osusz rzodkiewki, następnie pokrój w plastry.
  • 3
    Sałatka z kiełkami
    3.Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z wodą i połącz z oliwą.
  • 4
    Sałatka z kiełkami
    4.Pestki dyni upraż na suchej, rozgrzanej patelni i odstaw do schłodzenia.
  • 5
    Sałatka z kiełkami
    5.Ser feta pokrusz. Fasolkę, rzodkiewki, kiełki i pokruszony ser polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną uprażonymi pestkami dyni.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY GRECKI KNORR

    Sos sałatkowy grecki Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: