Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka z porów

Sałatka z porów

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sałatka z porów - składniki:

  • rodzynki - 100 gramów
  • orzechy włoskie - 100 gramów
  • śmietana kwaśna - 150 mililitrów
  • listki cykorii do dekoracji

Sałatka z porów - Sposób przygotowania:

  1. Pora oczyść, umyj, następnie sparz we wrzącej, osolonej wodzie przez kilka sekund. Przełóż do miski z zimną wodą (dzięki temu, por nabierze ładnego koloru i straci nieco ostrości w smaku). Po kilku chwilach pokrój go w cienkie paski.
  2. Selera i jabłka pokrój w plastry, następnie w cienkie paski.
  3. Rodzynki i orzechy włoskie sparz we wrzącej wodzie. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną. Dodaj warzywa, rodzynki oraz orzechy i całość wymieszaj.
  4. Podawaj na listkach cykorii, udekorowane rodzynkami i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA Z PORÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sałatka z porów
    1.Pora oczyść, umyj, następnie sparz we wrzącej, osolonej wodzie przez kilka sekund. Przełóż do miski z zimną wodą (dzięki temu, por nabierze ładnego koloru i straci nieco ostrości w smaku). Po kilku chwilach pokrój go w cienkie paski.
  • 2
    Sałatka z porów
    2.Selera i jabłka pokrój w plastry, następnie w cienkie paski.
  • 3
    Sałatka z porów
    3.Rodzynki i orzechy włoskie sparz we wrzącej wodzie. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną. Dodaj warzywa, rodzynki oraz orzechy i całość wymieszaj.
  • 4
    Sałatka z porów
    4.Podawaj na listkach cykorii, udekorowane rodzynkami i orzechami.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY DO MIZERII KNORR

    Sos sałatkowy do mizerii Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Grecka fasolowa, Zupa szczawiowa, Polędwiczka z grzybami, Placki po węgiersku, Pomidorowy krem ze śmietaną, Risotto, zrazy zawijane ze schabu, Zapiekany Pan Kartofel, Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym , surowy boczek gotowany, Kurczak pieczony na butelce, spaghetti ze szpinakiem, wędliny dojrzewające, Brokuły, danie ze schabu, danie chińskie z ryżem -, kuchnia wrocławska, Hiszpańska sałatka z selerem, Spaghetti z tuńczykiem, z ryba, Rosół, Leczo - VIDEO , Wegetariański sos włoski , Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Przepis z rumsztyk wieprzowy, Grillowane tosty z kurczakiem, Przepis z zapiekanki z mięsa, Sałatka kebab - VIDEO, Pianka z buraków , Lekki bigos z warzywami i mięsem, sos do to, Przepis z zapiekanka z makaronem i serem plesniowym, Makaron z kurczakiem i boczkiem , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Dipy, Sosy, zapiekanki z piersi kurczaka, Przepis z ciasto na o, makaron tagliatelle z kurczakiem, Kotlety, Placki po węgiersku, Krem z brokułów ze słonecznikiem, Kaczka, Naleśniki, Przepis z kurczak z musztardą, Przepis z ciasto francuskie ze szpinakiem i feta, bomba malinowa, Papryka faszerowana kurczakiem, Zupa z soczewicy, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Potrawy wigilijne, Skrzydełka w coli i pomarańczy, Krokiety ziemniaczane z pomidorową nutką, Mielone, Cannelloni z warzywami, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, pieczarki faszerowane mięsem mielonym, Sałatka z brokułami i jajkiem, parówki na obiad, Placki, Klopsiki z papryką i kaparami, Galaretka z giczki wołowej, Kosmiczne ślimaki, obiady ryby