Dodaj do ksiązki kucharskiej Salsa z zielonych pomidorów

Salsa z zielonych pomidorów

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Salsa z zielonych pomidorów - składniki:

  • zielone pomidory - 20 sztuk
  • zielone chile cuaresmenos - 3 sztuki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • cebulka - 1 sztuka
  • kolendra - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta

Salsa z zielonych pomidorów - Sposób przygotowania:

  1. Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski
  2. Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.
  3. Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.
  4. Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.
Dodaj do książki kucharskiej

SALSA Z ZIELONYCH POMIDORÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski

2

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.

3

Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.

4

Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ciasta placki, kapusta włoska, Sałatka Gyros, POLEDWICZKI Z KURCZAKA, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Kanapka z zielony serem pesto „Renifer”, kostka do mięsa knorr, kuchnia turecka przepisy, Wołowina w sosie imbirowo sojowym, Sałatka Gyros, Sałatka z selera naciowego, mięso musztarda, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Kebab, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Przepis z placki do tortilli, Chrupiące skrzydełka na ostro, Golonka, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z makaron obiad, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Przepis z majonez gyros, Udka, Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę , Chłodnik ulubiony, Przepis z faszerowana papryka serem, Spaghetti a la carbonara, krokiety, kuchnia angielska, Karp, klopsiki rybne, Gulasz paprykowy z kluskami na parze, Lasagne drobiowa, Placki po węgiersku, mieso duszone z cebulą, Przepis z sałatka z polędwiczkami, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, sałatki z łososia wędzonego, Kluski , Makaron, Ryby w sosie pomidorowym, Przepis z kurczak z czosnkiem, Ryba, przystawki ciepłe, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zupa grochowa, Wyśmienita dorada z serem fetą i pomidorami, Makaron z serem, Zupa pieczarkowa, Sałatka z selera naciowego, kurczak ziemniaki, Kotlet de volaille - VIDEO, Wyśmienita zupa z chleba, Mexico Cannelloni , Potrawka z wątróbką, Przekąski, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Karkówka pieczona nadziewana chrzanem, Czeskie knedliczki , Bigos domowy, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Pierogi leniwe z wanilią , Placki ziemniaczane