Dodaj do ksiązki kucharskiej Sarnina w sosie

Sarnina w sosie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Bernadetta

Sarnina w sosie - składniki:

  • polędwica z sarny - 60 dekagramów
  • marynata staropolska - 1 sztuka
  • cebula - 1 szt. - 1 sztuka
  • olej - 1 łyżka
  • Śmietana 30% - 150 mililitrów
  • pieprz - 1 sztuka
  • boczek - 20 dekagramów
  • mąka - 1 łyżka

Sarnina w sosie - Sposób przygotowania:

  1. Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.
  2. Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej

SARNINA W SOSIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.

2

Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pudding po Tajsku, Ryba po grecku, CHINESE PLEASE :)))) - CZYLI KURCZAK, RYŻ I WARZYWKA, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, knorr ryby, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Placki ziemniaczane, Przepis z kotlet pl -, Babka majonezowa, zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, Sos beszamelowy , Zupa z czerwonej papryki, Potrawka curry z wieprzowiny, Ryż, serowy q, Karp w galarecie, Pstrąg, Przepis z sos do sałatki z mozzarellą, Ryba po grecku, Zupa jarzynowa, karp pieczony w piekarniku, Przepis z sos z kukurydzy, Zupa krem, Szybki obiad, Sałatka Nicejska, Przepis z salatka ze szparagow, Sos „retro” I, Sałatka pomidorowa z czosnkiem, filet z kurczaka, Sałatka grecka z fetą, Krupnik, Suflet lodowy, Chrupiące torciki z pomidorkami cherry i fetą, Ogórek, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zupa krem z marchewki z migdałami , Przepis z krewetki z ryżem i sosem, Przepis z sałatki feta, Przepis z filety z piersi z kurczaka, sos do szparagów knorr, łosoś w ogórkowej łusce, Przepis z zapiekanki z mielonym, Babka, Jajka, Przepis z risotto z warzywami mrożonymi, Surówka trójskładnikowa, Oliwki z bekonem, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, Faworki z piersi kurczaka, Proste kotleciki z jajka, Czerwony kurczak, szybki obiad z kurczaka, KURCZAK W CIEŚCIE Z SAŁATKĄ, Zupa cebulowa, Gulasz po węgiersku - VIDEO, sos śmietanowo -ziołowy, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, omlety z jajek, Szpinak, Pyzy z mięsem i grzybami , szynka faszerowana, Ryba w warzywach, ryba pieczona w piekarniku filet