Dodaj do ksiązki kucharskiej Sarnina w sosie

Sarnina w sosie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Bernadetta

Sarnina w sosie - składniki:

  • polędwica z sarny - 60 dekagramów
  • marynata staropolska - 1 sztuka
  • cebula - 1 szt. - 1 sztuka
  • olej - 1 łyżka
  • Śmietana 30% - 150 mililitrów
  • pieprz - 1 sztuka
  • boczek - 20 dekagramów
  • mąka - 1 łyżka

Sarnina w sosie - Sposób przygotowania:

  1. Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.
  2. Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej

SARNINA W SOSIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.

2

Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka meksykańska, Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Neapolitańskie spaghetti z krewetkami, ziemniak z czosnkiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Przepis z salatka z makaronu, Jogurt naturalny, Zupa jarzynowa a la minestrone, domowe obiady, Karkówka, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z makaron zapiekany z serem i warzywami, Kurczaki, Sałatki z kurczakiem, Przepis z Ryba smazone, Ziemniaki Bolognese, Sos Chantilly, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, co bez mi, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Przepis z Ziele angielskie, Gorące rynki ., Pieczeń, knorr przyprawy do makaronu, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zapiekanka meksykańska, sosy ze smietana, Przepis z sałatka z makaronem i pieczarkami, pierś z kurczaka pieczarki pomidory, Tradycyjne amerykańskie Apple pie, Kebab, Sosy, Przepis z przepisy na salatke z warzywami, Rożki śledziowe, Zupa pomidorowa, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Udka, kielbasa i co, Placki ziemniaczane, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Olla pachida - potrawa z mięsem, Zapiekanki, obiad drugie danie, Kasza gryczana z żółtym serem, Pstrąg, Gyros, Słodkie żeberka , Barszcz biały, Przepis z sos pomidorowy do ryb, Grochowa, Jaja w sosie szczypiorkowym, Tort kapuściany, obiad z pstragiem, Filet z indyka duszony z warzywami, Przepis z zupa z fasolka, Sałatka z tuńczykiem, Galaretkowe witrażyki, Grzanki z kaszy smoleńskiej, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Delikatny schab, Żurek, Indyk, Przepis z liść laurowy