Dodaj do ksiązki kucharskiej Sarnina w sosie

Sarnina w sosie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Bernadetta

Sarnina w sosie - składniki:

  • polędwica z sarny - 60 dekagramów
  • marynata staropolska - 1 sztuka
  • cebula - 1 szt. - 1 sztuka
  • olej - 1 łyżka
  • Śmietana 30% - 150 mililitrów
  • pieprz - 1 sztuka
  • boczek - 20 dekagramów
  • mąka - 1 łyżka

Sarnina w sosie - Sposób przygotowania:

  1. Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.
  2. Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej

SARNINA W SOSIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną na średnie kotlety polędwicę z sarny przez 24 godziny.

2

Po tym czasie na odrobinie tłuszczu (np. oleju) przesmażamy trochę pokrojony w małe plasterki boczek i dodajemy polędwicę. Dusimy razem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (podlewamy w razie potrzeby wodą). Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy razem jeszcze 10 minut. Podlewamy polędwicę śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i dusimy jeszcze 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krem brokułowy, Calzonne z cukinią, szpinak z makaronem -, Lody malaga podawane na talarkach z sernika, Przepis z sos ostry chilli, papryka kurczak, Przepis z groszek marchew, Brokuły, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Pączki, Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem, Przepis z sałatka z kurczaka, Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem, Przepis z ciasto j, Wielokolorowa sałatka , Dynia, Warzywa w curry z jogurtem, Ryż, Przepis z co do kotletów mielonych, Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem, sałatka meksykańska, Przepis z ziemniaki z ogniska, Chrzanowy krem, Sałatka grecka z fetą, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kasza, Przepis z sos orzechowy przepis, Szaszłyki z kurczaka w czosnkowym sosie, Przepis z kiełbasa w słoiku przepis, Sałatka tuńczykowa z fasolą, Orientalny kurczak z orzechami, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Spaghetti a la carbonara, Deser z lodami Panna Cotta Carte d’Or i prażonymi morelami, Rosół, sosy do makaronu, Dania z ryżem, Zupa szczawiowa, Przepis z polędwiczki w sosie grzybowym, Przepis z pieczone ćwiartki ziemniaków, Spaghetti z tuńczykiem, Kutia, Królewski gulasz z indyka, Zupa pieczarkowa, Popovers, Sałatki, Sos śmietanowo-jajeczny ze szczypiorkiem i musztardą, bakłazan, Przepis z gulasz z miesem mielonym, Przystawki, Chińskie sajgonki, Ryba, mięsa wieprzowego mielonego, Klopsy z ryżem w sosie cytrynowym, Karp, Przepis z ze sliwkami, Przepis z PIERSI Z KURCZAKA W CYTRYNIE, Zupa z soczewicy, Przepis z drob piersi z kurczaka, Kapusta z grochem, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym