Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab karkowy nadziewany śliwkami

Schab karkowy nadziewany śliwkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab karkowy nadziewany śliwkami - składniki:

  • imbir - 1 szczypta
  • goździki - 3 sztuki
  • woda - 30 mililitrów
  • olej - 2 łyżki

Schab karkowy nadziewany śliwkami - Sposób przygotowania:

  1. Schab przetnij wzdłuż, ale nie do końca. Mięso rozbij a następnie natrzyj przyprawą Knorr.
  2. W misce połącz powidła, 100 ml wina i szczyptę imbiru. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.
  3. Odłóż kilka śliwek resztę ułóż na mięsie w 3 rzędach, schab zroluj i ściśnij sznurkiem.
  4. Podsmaż mięso z każdej strony, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj goździki i wodę.
  5. Piecz ok 60 min. w temp.180 C. podlewając sosem z pieczenia. Po 30 minutach dodaj resztę śliwek i podlej resztą wina.
  6. Podawaj na ciepło podlane sosem z pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB KARKOWY NADZIEWANY ŚLIWKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Schab przetnij wzdłuż, ale nie do końca. Mięso rozbij a następnie natrzyj przyprawą Knorr.

2

W misce połącz powidła, 100 ml wina i szczyptę imbiru. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.

3

Odłóż kilka śliwek resztę ułóż na mięsie w 3 rzędach, schab zroluj i ściśnij sznurkiem.

4

Podsmaż mięso z każdej strony, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj goździki i wodę.

5

Piecz ok 60 min. w temp.180 C. podlewając sosem z pieczenia. Po 30 minutach dodaj resztę śliwek i podlej resztą wina.

6

Podawaj na ciepło podlane sosem z pieczenia.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA GRILL ŻEBERKA KNORR

    Przyprawa Grill Żeberka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chińskie sajgonki, sos z kurczakiem do makaronu, Przepis z mieso sos, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Pierogi z truskawkami, Parówki w cieście serowym, baklazan faszerowany serem, Dania z ryżem, Zupa grochowa, Przepis z sos do pieczonej karkówki, Zapiekanka z ziemniakow, Pierś z kurczaka pieczona, Brandade z dorsza, Przepis z kurczak w curry z ryżem, krewetki tygrysie przepis, Sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym, Zupa gulaszowa, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, zimne desery, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Babka majonezowa, Przepis z desery z jabłek, Pierś z kurczaka pieczona, Bigos - VIDEO, Przepis z kluski z maki i jajka, Pierś z kurczaka pieczona, bomba malinowa, Ziemniaczany hiszpański omlet, Wiejska zapiekanka, Pierś z kurczaka, kurczak z pietruszka, Zupa kremowa z groszku, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Faworki domowe, bomba malinowa, sałatka z sosem greckim, Przepis z SLOIK, kurczak w piecu, Zapiekane pieczarki z serem , Marynata rozmaryn, Ryba po grecku, Indyk, zapiekanka makaronowa z piersią z kurczakiem, Klops z marchewką i jajkiem, Przepis z szaszlyki wolowe, Roladki drobiowe z fetą i papryką, Gyros, Kebab, Sos porzeczkowy I, zeberka w coli, Zajebiste pizza, Zapiekany kurczak z zielonymi warzywami , Zupa ogórkowa, Risotto z pieczarkami i parmezanem, Pasztet, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przepis z na drób, Naleśniki, dżem z winogron ciemnych, Selerowy pasztet, Przepis z pierś w pomidorach, makarony chinski, Bigos domowy, Śledzie