Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab pieczony nadziewany

Schab pieczony nadziewany

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Schab pieczony nadziewany - składniki:

  • schab bez kości - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • bulion warzywny - 1.5 litrów
  • olej - 1 łyżka
  • masło - 4 łyżki
  • ogórki kiszone - 3 sztuki
  • marchew - 3 sztuki
  • parówki cielęce - 3 sztuki
  • gotowana szynka - 15 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Schab pieczony nadziewany - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  2. Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.
  3. Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.
  4. Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB PIECZONY NADZIEWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

2

Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.

3

Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.

4

Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z obiad z tuńczykiem, sosy do kebaba, pieczenie chleba, Suflet ziemniaczany , Carbonara, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sos beszamelowy , Kotleciki z jajka i ziemniaków, Dania z makaronem, Zapiekanka z ziemniakow, Sałatka z kapusty pekińskiej , Tatar z łososia, Dipy, Kurczak w białym winie, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Imprezowe kanapki z krewetkami, Zupa pieczarkowa, Pierś z kurczaka, kotlety mielone p, Makaron ze szpinakiem i smażonym pstrągiem, Zupa brokułowa, Zupa szczawiowa, Kuchnia polska dania główne, Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim, pulpety gotowane w sosie, Pomidory faszerowane tuńczykiem, Łosoś, Leczo z cukinii, Risotto, Kanapka wrap z warzywami, Roladki schabowe z szynką i kurkami , Koszyczek wątróbek, bitki-wolowe, zupa koperkowa z ziemniakami, Przepis z papryka z serem feta, Proste kotleciki z jajka, Przepis z kurczak fasola czerwona, Bigos z młodej kapusty, Ciasto na pierogi, Gulasz cielęcy, Kanapki na imprezę z szynką, Przepis z sosy owocowe, Kiełbaski w cytrynkach, Przepis z koncentrat pomidorowy, Sos tatarski, Przepis z grill warzywa, litra, obiad z żeberek, Jajka, Apetyczna zapiekanka z ryby, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z sos z bazylia, Sałatka z porów, zupy tajskie, Gyros, olej czosnkowy, Przepis z przepisy knorr, wesołe śniadanie, Krupnik, Gulasz myśliwski z kawałkami cukinii, Zupa cebulowa, Przepis z np ziemniaki pieczone, Brazylijska sałatka ziemniaczana, Korczak Generała Tso