Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab pieczony nadziewany

Schab pieczony nadziewany

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Schab pieczony nadziewany - składniki:

  • schab bez kości - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • bulion warzywny - 1.5 litrów
  • olej - 1 łyżka
  • masło - 4 łyżki
  • ogórki kiszone - 3 sztuki
  • marchew - 3 sztuki
  • parówki cielęce - 3 sztuki
  • gotowana szynka - 15 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Schab pieczony nadziewany - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  2. Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.
  3. Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.
  4. Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB PIECZONY NADZIEWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

2

Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.

3

Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.

4

Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa meksykańska z fasolą, Schab w pięciu smakach, Delikatny schab, sałatki z feta, Makaron, kuchnia włoska risotto, Zupa koperkowa, Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami, TAPAS: Krewetki tradycyjne, jajka z piekarnika, Sałatka gyros z kurczaka, Przystawki, Przepis z sałatka z warzyw mrożonych, jajka z piekarnika, Zapiekanka z ziemniakow, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Pieczeń, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Bulion warzywny, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Przepis z sałatka z tuńczykiem i ryżem, Delikatna pieczarkowa sałatka, Krem ze szpinaku i groszku zielonego, Ziemniaki, ser plesniowy, Brokuły, kurczak w sosie beszamelowym, Kebab w kajzerce, mieso mielone fasola czerwona, Żeberka, Naleśniki, przepis na surowego łososia, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, Sałatka gyros z kurczaka, masa serowa do sernika, Przepis z zapiekanka z makaronem papryka i mięsem mielonym, Sos beszamelowy , Krucho-drożdżowe pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem, Warzywne rurki, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Przepis z makarony smazone, Lekka zupa pomidorowa, Omlet z miesem mielonym, Przepis z krewetki w zalewie, Przepis z cukinie, Calzonne z groszkiem i marchewką, Ryba, Korki z jajek na pomidorach, pasztet z jajek, Zupa grzybowa, Zupa z fasoli z warzywami, Przepis z piersi z kurczaka z ryżem, Alpejskie serniczki, Bazyliowe gnocchi z pomidorami, Przepis z jajka gotowane, Barszcz biały, polędwiczki wieprzowe w sosie, Sałatka karnawałowa, Lasagne drobiowa, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z soki z owoców, Przepis z kotlety mielona, Placki, Łosoś