Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab pieczony nadziewany

Schab pieczony nadziewany

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Schab pieczony nadziewany - składniki:

  • schab bez kości - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • bulion warzywny - 1.5 litrów
  • olej - 1 łyżka
  • masło - 4 łyżki
  • ogórki kiszone - 3 sztuki
  • marchew - 3 sztuki
  • parówki cielęce - 3 sztuki
  • gotowana szynka - 15 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Schab pieczony nadziewany - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  2. Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.
  3. Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.
  4. Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB PIECZONY NADZIEWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

2

Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.

3

Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.

4

Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

nerki wieprzowe, Zapiekanka Gyros , Przepis z pieczone podudzia kurczaka, Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym , Sałatka Nicejska, Naleśniki z pasztetem , Przepis z kurczaka w calosci, Gołąbki, Kurczak w sezamie , Tagine z kurczakiem i warzywami, Pieczeń wieprzowa w sosie śliwkowym, Kurczak, Koperkowa zupa, Przepis z spaghetti ugotuj al dente, Leczo z cukinii, Proste kotleciki z jajka, Gulasz po polsku - VIDEO, zrazy duszone w garnku, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Enchiladas z chilli con carne, Ryba po grecku, Kurczak z sosem pomarańczowo-rozmarynowym, Przepis z krążki, Zupa brukselkowa, TAPAS: Tortilla ze szpinakiem i orzechami, Gulasz, Sałatka z kapusty pekińskiej , Żeberka, Chrupiące kanapki z łososiem , Rosół, Marynowany melon w rumie z cukrem miętowym, mielona słodka papryka, Zupa Harira z ciecierzycą, Przepis z sosy bolognese, Makaron, Przepis z obiad skrzydelka z kurczaka, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Pomidorowa zapiekanka ze świeżą bazylią, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Szwabskie knedle, Kosmiczne ślimaki, Roladki z pieczarkami, Placki, Zupa z soczewicy, Bigos, Przepis z jogurt naturalny sos, Przepis z zrazy z mięsa mielonego, bakłażan w miodzie, Przepis z ciasta z mi, Zapiekane nachos z serem, pieczarkowa, Przepis z salatki z kurczaka i papryka, Zrazy po Śląsku, Przystawki, sajgonki z mięsem, sosy do schabu pieczonego, Sos czosnkowy , Przepis z LAZUR, Papryka, Pierogi z kapustą i grzybami, Wołowina z Piemontu duszona z winem, Gulasz z jagnięciny, przepisy z suszonymi grzybami, Przepis z mięso mielone pieczarki