Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab pieczony nadziewany

Schab pieczony nadziewany

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Schab pieczony nadziewany - składniki:

  • schab bez kości - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • bulion warzywny - 1.5 litrów
  • olej - 1 łyżka
  • masło - 4 łyżki
  • ogórki kiszone - 3 sztuki
  • marchew - 3 sztuki
  • parówki cielęce - 3 sztuki
  • gotowana szynka - 15 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Schab pieczony nadziewany - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  2. Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.
  3. Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.
  4. Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB PIECZONY NADZIEWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

2

Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.

3

Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.

4

Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE SAŁATKI.

    Dziś przedstawię pomysły na świąteczne sałatki. Tradycyjne święta w moim domu nie mogą się o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz wołowy z koniakiem, Udka, Przepis z NA FASOLE, Kebab w kajzerce, Ziołowe żeberka z grilla, Ryba w jogurcie, Ryba po grecku, np zupy, zapiekanki z piersi z kurczaka, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Karkówka w marynacie pikantnej (węgierskiej) - VIDEO, Przepis z ryba z maslem, Zupa krem z dyni - VIDEO, słodkie ziemniaki, Szaszłyki pełne warzyw , Żurek na gęsto, z białą kiełbasą, Przepis z krewetki mrożone, Naleśniki, Leczo, Kebab, Placki, żółta fasolka szparagowa, Bigos - VIDEO, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Soczysta kaczka w miodzie, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO, Pasztet, Bigos domowy, Szaszłyki z boczkiem na grilla , sos miesmy, Sałatka z tuńczykiem, gotowane piersi z kurczaka, Kotlety, Potrawka z kurczaka, Ciasteczka pani Nutelli , Ciasto z kaszą manną, Szpinak z ciecierzycą, Zapiekanka a’la lasagne , Zupa cebulowa, Spaghetti z szynką i groszkiem, Kalafior, pieczone mieso z krolika, Majonez remoudade, KEKS, Sos huzarski I, dorsz w piekarniku, sałatka z kurczakiem i suszonymi pomidorami, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, pieczarki gotowane, Pierś z kurczaka, Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe, Przepis z smietana, Migdałowe ciasteczka z koniakiem, Przepis z zupa grochowa na boczku, Pieczeń, zupa serowa z serków topionych -, Kasza, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z sałatka z papryką i kukurydzą - -, mielone kotlety rybne, Ryba po grecku, Placek z grysikiem