Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab pieczony z żurawiną

Schab pieczony z żurawiną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Schab pieczony z żurawiną - składniki:

  • schab wieprzowy bekonowy - 1 kilogram
  • żurawina suszona - 50 gramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • olej roślinny - 50 mililitrów

Schab pieczony z żurawiną - Sposób przygotowania:

  1. Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Marynaty do mięs Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
  2. Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.
  3. Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.
  4. Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB PIECZONY Z ŻURAWINĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Marynaty do mięs Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.

2

Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.

3

Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.

4

Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Papryki faszerowane w sosie pomidorowym , Pasztet, Obiad, Przepis z ryba sola zapiekana, Placki, knorr przyprawy do ryb, zupy gotowe knorr, grill wo, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kotlety, marynata do wędzenia kurczaka, Cukinia ziołowa, Makaron z serem, Szpinak z pinią i balsamico, Sałatka z tuńczykiem, kurczak i mi, Bulion rybny, Sos zielony na zimno, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Risotto, Zupa ziołowo – warzywna (ogrodem pachnąca), Krupnik, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Ciasto półkruche, chińskie przystawki, Przepis z ryż w d, Przepis z obiad wieprzowe, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z obiad WARZYWA, Rulon z boczku, Pstrąg, Nadziewane makaronowe muszelki, Pasta twarogowo-jajeczna, sałata rzymska, pieczony filet z kurczaka, Siekane kotlety z kurczaka, Sałatka wegetariańska z ryżem , Zapiekanka rodzinna, Przepis z smażone owoce morza, Przepis z Chińskie desery, Makaron z brokułami, Miękki mus z ryby, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Przepis z udka z kurczaka pieczone w naczyniu żaroodpornym, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zapiekanka grecka, Przepis z lekki obiad kurczak, Pierogi z jagodami, Łosoś po polsku II, Przepis z suszone pomidor, Pieczeń, Kapusta z grochem, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Jajka, Przepis z jaja w majonezie, Zupa pieczarkowa, Zapiekanka rodzinna, sałatka z pomidorami i serem mozzarella, Chłodnik litewski tradycyjny z botwiną, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Pasta z cieciorki, Placki po węgiersku