Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab pieczony z żurawiną

Schab pieczony z żurawiną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Schab pieczony z żurawiną - składniki:

  • schab wieprzowy bekonowy - 1 kilogram
  • żurawina suszona - 50 gramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • olej roślinny - 50 mililitrów

Schab pieczony z żurawiną - Sposób przygotowania:

  1. Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Marynaty do mięs Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
  2. Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.
  3. Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.
  4. Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB PIECZONY Z ŻURAWINĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Marynaty do mięs Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.

2

Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.

3

Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.

4

Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pieczarkowa, danie z cielęciny, Quesadillas - VIDEO, Sałatka z kurczakiem, żeberka pieczone -, Mielone, Kawiorowe kąski, Papryka nadziana , Warzywne curry z ryżem, Przepis z tako, Zupa cebulowa, sałatka z jajkami, Gyros, Rolada z dwóch mięs, Schab w otulinie grzybowo musztardowej , Sałatka z kurczakiem i ryżem, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, zupa serowa z serków topionych -, Pomidorowa zapiekanka ze świeżą bazylią, Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki, NA BULIONIE, Przepis z kiszone rydze, Risotto, Karp, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Przepis z piers z kurczaka dla dzieci, Sos kurkowy, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa grzybowa, Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami, szynka mielona, Obiad, Przepis z Rama Culinesse, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Sos czosnkowy , Pstrąg, Kalafior w sosie pomidorowym, plastry łososia, Sałatki z kurczakiem, Kaczka pieczona w piekarniku -, Schab, sałatka z winogronem, Przepis z hiszpanskie, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka grecka z fetą, rosyjska kuchnia, Zupa cebulowa, Zupa szczawiowa, Przystawki, Sos majonezowy z chrzanem, makaron z piersią z kurczaka, Ratatui a’la Gousto, Sałatka krabowa, Bigos, Kotlety rybne z łososia, Dipy, Makaron z orzeszkami pinii , Przepis z krem z k, Gulasz z kiełbasą, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Kanapka warzywna , Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami