Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z dzika

Schab z dzika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab z dzika - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • włoszczyzna - 2 pęczki
  • jagody jałowca - 6 sztuk
  • śmietana kremowa - 200 mililitrów
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • masło - 4 łyżki

Schab z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
  2. Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
  3. Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
  4. W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.

2

Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.

3

Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.

4

W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Potrawy wigilijne, Miruna na ragu paprykowym, Przepis z przepis smazona ryba, Przepis z ser domowy, Przepis z obiad pierś z kurczaka, Kremowa zupa z dyni, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Udka, Masełko czosnkowe z awokado, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Skromna zapiekanka ziemniaczana, Przepis z piersi z kurczaka z warzywami -, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Przepis z pieczarki pokrojone w ćwiartki, Pasta korzenna, Ryż smażony z warzywami, Faszerowane pomidory, Brokuły, Gulasz, Torttelini z nadzieniem ruskim, Sałatka grecka, Zrazy podhalańskie po makowsku , Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z zupa grochowa z ziemniakami, Sałatka z porów, Sałatki z makaronem, Polędwiczki, Wołowina nadziewana, dania grillowe, Przepis z jajko w sa, Gulasz po węgiersku na winie , przystawka z serami, Polędwiczka z grzybami, Sałatka grecka z fetą, Ciasto na pizze, Papryka, Paprykowe tagliatelle z bazyliowym łososiem, zapiekanka z makaronem kurczakiem, Kaczka, kukurydziane placki tortilla, chili przyprawa, Przepis z zeberka z cola cola, Sałatka pieczarkowo jajeczna, Udka z żółtym serem i pieczarkami, Przepis z eskalopki z polędwicy, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Zrazy podhalańskie po makowsku , Gorące rynki ., Przepis z fasolka ja, Przepis z potrawy bez miesa, Przepis z łosoś wędzony ze szpinakiem, Tortellini z kapustą kiszoną , Spaghetti z tuńczykiem, Pomidorowe risotto z kurczakiem, Potrawka z kurczaka, Pierś z kurczaka, Kapusta z grochem, zapiekanka z tartych ziemniakow, Przystawki, Zapiekane brokuły , Barszcz, Przepis z sosy do pieczeni jasny, Przepis z puszyste placki z jablkami