Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z dzika

Schab z dzika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab z dzika - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • włoszczyzna - 2 pęczki
  • jagody jałowca - 6 sztuk
  • śmietana kremowa - 200 mililitrów
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • masło - 4 łyżki

Schab z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
  2. Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
  3. Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
  4. W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.

2

Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.

3

Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.

4

W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pasztet, Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą, kuchnia polska gotowanie, Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem, Naleśniki faszerowane, Zapiekanki, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), grzybów, Krewetki w sosie imbirowym, Przepis z kmin rzymski, Kapusta biała na gęsto, Przepis z makaron pappardelle przepis, Zapiekanka po rzymsku, Gofry po włosku , Kotlety, Ciasto śliwkowe, Gulasz, Pierogi ze szpinakiem i twarogiem, Sałatka grecka z serem Halloumi , Przepis z mieso schabowe, Gulasz, Sałatka ziemniaczana z szynką i papryką, Gulasz z kurczaka z papryką i kopytkami, Przepis z marchewka zupa, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Kasza, Farfalle z cukinia i wieprzowiną, Placuszki z cukinii, Przepis z dania tajskie, Zupa z soczewicy, łósoś, Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką, Sałatka grecka, Zupy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z łosoś dzwonki, Ryba, salatka z makaronem chinskim, Przepis z zupa z jajkiem, Chorwacki plaster kukurydziany , Przepis z sosy do pierogów, Schnitz und Drunder, Curry indyjskie, Zupa pieczarkowa, Ryba w warzywach, Przepis z ciasta na zimno, Pierś z kurczaka, ziemniaki w ziołach, makaron pesto z miesem mielonym, Placuszki z cukinii, Brokuły, Sałatki z makaronem, Przepis z pieczony filet z ryby, Sałatka z brokułami i jajkiem, Śledzie, Makaron zapiekany z serem, Przepis z karkówka z żurawiną, cebula duża, KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA, Przepis z mieso w ciescie, Sałatka ziemniaczana, Zapiekanka makaronowa, Przepis z ryba gotowana w mleku