Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z dzika

Schab z dzika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab z dzika - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • włoszczyzna - 2 pęczki
  • jagody jałowca - 6 sztuk
  • śmietana kremowa - 200 mililitrów
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • masło - 4 łyżki

Schab z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
  2. Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
  3. Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
  4. W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.

2

Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.

3

Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.

4

W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z soczewicy, Przepis z przepisy na latwe ciasta, Dorsz w sosie pomidorowym, Grillowana papryka z ziołami w aromatycznej zalewie - oliwie z Tunezji, pierś z kurczaka w mące, Przepis z sos z karkówki, Jajka, Zapiekanki, Sos kwaśny, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, kluski łyżką kładzione, Sałatki, Małże po marynarsku, Żurek, Przepis z polędwiczki w sosie grzybowym, Szczupak po staropolsku, Pasztet, Zupa szczawiowa, bulka tarta, Lasagne, Warzywa w curry z jogurtem, Zapiekane parówki , Przepisy świąteczne, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z krewetki mrożone, Wiosenna zupa pieczarkowa , Sałatka z tuńczykiem, Orientalny kurczak z mango, Krem z dyni z mlekiem kokosowym - VIDEO, Fasola po andaluzujsku, Pieczona karkówka, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, kuchnia polska co, Zupa zielona, Kosmiczne ślimaki, Sos włoski do spaghetti, Karp w galarecie, sos kurkowy w śmietanie, Szpinak Katalończyka, Przepis z ryż w sosie słodko kwasnym, Sos serowy na ciepło, Proste kotleciki z jajka, Sałatki z kurczakiem, Przepis z przyprawy pieprz, Olej z oliwy, Zupa jarzynowa, Sałatka Nicejska, sos-do-makaronu, Przepis z kurczak ze sliwka, pesto sos, Sałatka z brokułami i jajkiem, Meksykańskie chilli con carne, pieczony schab ze śliwką, Potrawka z indyka, Polędwiczki wieprzowe, zupa z grzankami, Świąteczny pasztet, ciasto d, Gyros, Kluski kładzione z puree ziemniaczanego z ziołami prowansalskimi , Pstrąg z grilla