Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z dzika

Schab z dzika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab z dzika - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • włoszczyzna - 2 pęczki
  • jagody jałowca - 6 sztuk
  • śmietana kremowa - 200 mililitrów
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • masło - 4 łyżki

Schab z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
  2. Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
  3. Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
  4. W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.

2

Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.

3

Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.

4

W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla), Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem, Gulasz po polsku - VIDEO, Kotlety, Zupa brukselkowa, Kebab, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, przepisy plackow, Zupa pieczarkowa, Śledzie, Gicze jagnięce pieczone w białym winie z czosnkiem i rozmarynem, można, Sałatka gyros warstwowa, czarna rzepa, Sos beszamelowy , sos do tacos, Gołąbki, Gulasz cielęcy, Przepis z tradycyjny schabowy, Przepis z sałata lodowa i kurczakiem, Orientalne sataye z kurczaka z imbirem, Puszysty sernik z Vitello, Przepis z pieczarki kurczak, Sałatka z cykorii i orzechów włoskich , mieso mielone z szynki, Zupa grochowa, Przepis z mięso mielone wołowe, Przepis z golabki bez mięsa, Lasagne drobiowa, Kapusta Pak Choi z krabami, Pieczeń, Przepis z poledwiczki z grilla, Sos śliwkowy, Amerykańskie żeberka BBQ, Leczo z cukinii, Zupa z młodych buraczków, botwinka, Chłodnik i pieczone ziemniaki, Pikantne mielone kotleciki, Schab w pięciu smakach, Kremówka wilanowska, Dynia, Sałatka z porów, Wigilijna kapusta z grzybami i grochem, Zapiekana cukinia z mięsem mielonym, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka ze świeżych owoców, Przepis z kotlet de V, Placek po zbójnicku wersja 1, deser z mlekiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Dipy, Placek po zbójnicku wersja 1, Sos beszamelowy , zupa brokułowa z grzankami, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, kurczak z pomarańczami, ryba z warzywami po francusku, Barszcz biały kremowy , Sałatka z grillowanych warzyw z makaronem, Surówka z cykorii i pomarańczy, Przepis z salatka z pomidorow i ogorkow, Kapusta z grochem, Sos musztardowy, Przepis z filet z kurczaka duszony