Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z dzika

Schab z dzika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab z dzika - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • włoszczyzna - 2 pęczki
  • jagody jałowca - 6 sztuk
  • śmietana kremowa - 200 mililitrów
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • masło - 4 łyżki

Schab z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
  2. Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
  3. Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
  4. W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.

2

Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.

3

Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.

4

W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mieso schabowe, Sałatki z makaronem, Sałatka Gyros, Kasza, Zupa kalafiorowa, Faszerowana cebula, pieczony filet z ryby, Salsa, Gulasz po polsku - VIDEO, Ryż, Ziemniaczki w sosie czosnkowym, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przystawki, mieso w ciescie, Duszony ryż maślany , Wrapp - kanapka z kurczakiem i awokado , Kurczak piersi z kurczaka, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, farsz meksykański, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Placek po węgiersku - VIDEO, Przepis z mięso mielone z indyka, Cytryna z tuńczykiem, Mielone, Zupa ogórkowa, Przepis z ja cukinia, Bigos, Jagnięcina duszone, ryba z warzywami na patelnie, Krupnik, Kocia lasagne , Przepis z ziemniaki w ziołach, Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem, Przepis z ryba gotowana w mleku, salatka z makaronem chinskim, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Carbonara z tymiankiem , Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Kanapka z sałatą, bekonem i pomidorem, Przepis z sosy do pierogów, Zupa ogórkowa - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, pasta ze szprotek, Miruna na ragu paprykowym, Lasagne, Przepis z kotlet jajeczny, Zapiekanka rodzinna, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Cytryna, Placki ziemniaczane, Cytrusy w sosie śmietankowym, kuchnia polska gotowanie, Pieczone udka z boczkiem, Łopatka z warzywami , lasagne z mięsem mielonym, Przepis z świeży tymianek, Sałatka grecka z fetą, roladki z wołowiny, cebula duża, Kutia, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z łosoś dzwonki, Sałatka z kurczakiem i ryżem