Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z dzika

Schab z dzika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab z dzika - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • włoszczyzna - 2 pęczki
  • jagody jałowca - 6 sztuk
  • śmietana kremowa - 200 mililitrów
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • masło - 4 łyżki

Schab z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
  2. Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
  3. Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
  4. W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.

2

Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.

3

Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.

4

W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kaczka, Zupa cebulowa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przystawki, Ryba po grecku, Przepis z na obiad z kurczaka, Pierś z kurczaka na szybko, Przepisy świąteczne, Przepis z sałatki niskokaloryczne, Owoce miękkie ze śmietanką , Sałatka z tuńczykiem, Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem, Szpinakowa kanapka :), Gyros, Przepis z sos sojowy, Wołowina po burgundzku, Mini kotleciki z grzybowym smaczkiem , Gulasz z kurczaka z papryką, Rosół, kuchni chinskiej, kurczak ud, Leczo z boczkiem i pomidorami, Koktajl mleczno-warzywny, sera żó, Przepis z np ziemniaki, Sałatka Gyros, Dania z ryżem, Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego, Przepis z szybki obiad z kurczaka, Zupa szczawiowa, Makaron z serem, Przepis z kuchnia tv pl cukinia, pieczona jagnięcina -, Przepis z kurczak z fasolka szparagową, Placuszki z cukinii, Zupa pieczarkowa, roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem, Sałatka wielkanocna z jajkiem , zapiekanki rybne, Kaczka pieczona po królewsku, Zupa krem z dyni - VIDEO, Toffino, np ciasta, Sałatka z selera naciowego, Przepis z roladki z kurczaka ze szpinakiem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem , Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z obiad biały ser, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, żeberka w piekarniku, biała kapusta zasmażana, Szybki obiad, Ziemniaki, ryż w warzywami, Golonka, Sos czosnkowy na wódce, Bitki wołowe w pomidorach , Przepis z krem z brokułów z grzankami, Truskawki po włosku, Pierś z kurczaka na szybko, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Risotto z kurczakiem i warzywami