Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z dzika

Schab z dzika

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Schab z dzika - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • włoszczyzna - 2 pęczki
  • jagody jałowca - 6 sztuk
  • śmietana kremowa - 200 mililitrów
  • pieprz - 0.5 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • masło - 4 łyżki

Schab z dzika - Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
  2. Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
  3. Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
  4. W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z DZIKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.

2

Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.

3

Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.

4

W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Hiszpański chleb z pomidorem i szynką serrano lub prosciutto, dania główne bezmięsne, Włoska sałatka z cieciorką, Karp w galarecie, Przepisy świąteczne, Leczo - VIDEO , Przepis z jablko, Przepis z przygotowanie golonki, Sałatka obiadowa z kurczakiem, Przepis z zupa grecka, sos z grzybami, Sałatka po śródziemnomorsku, Pierogi, Przystawki, Bigosik z kalmarów, sosy z śmietany, Przepis z cebula na s, Sałatka Gyros, Gołąbki, pieczone żeberka, Sałatka grecka inaczej, Zapiekane cykorie, Szpinak, Przepis z kurczak z pomarańczami, Sałatka z tuńczykiem, Sałatka z komosą i szparagami, Kotlety ziemniaczano - rybne, Przepis z kurczak z czosnkiem, Zapiekanka meksykańska, Przepis z ciasto nalesnikowe słodkie, Kluski , Dania z makaronem, Cepeliny czyli litewskie kartacze (z mięsem), Warzywna sałatka z ciecierzycą , Pieczeń wołowa z sosem, Sałatki z kurczakiem, bezy, obiad gotowany, Tłusty czwartek, Sałatka Nicejska, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z obiad pl, Przepis z pierś z kurczaka danie główne, Kebab, Risotto z kurczakiem i warzywami, Kieszonki z cukinią i mozarellą, Zapiekanka z zielonym groszkiem i szynką, Przepis z sałatka z wedzonym łososiem, Spaghetti Mariuszka, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Bazyliowe gnocchi z pomidorami, Kremowa zupa z dyni, Pstrąg, Przepis z sałatki z białą fasolą, Polędwiczka z grzybami, ser gouda, Zupa brokułowa, Sernik wielkanocny, Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami, kurczak salatki, Bulion cytrynowy, Makaron z kurczakiem i cukinią, Przepis z zapiekanka mięso mielone - -