Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z kapustą

Schab z kapustą

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: BlackSwan

Schab z kapustą - składniki:

  • schab bez kości - 1 kilogram
  • główka młodej kapusty - 1 sztuka
  • cebule - 2 sztuki
  • pęczek kopru włoskiego - 1 sztuka
  • kostka masła - 1 opakowanie
  • masło do zasmażki - 2 łyżki
  • mąka do zasmażki - 2 łyżki
  • sól, pieprz - 2 szczypty
  • olej do smażenia - 3 łyżki

Schab z kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.
  2. Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.

2

Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos do mies pieczonych, Witaminka z szynką, Zupa jarzynowa z pieczarkami, śliwka suszona, Kaczka, Sałatki z kurczakiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Cannelloni w zielonym sosie, wędlina z kurczaka, Gulasz węgierski z wieprzowiny, Łosoś, Zupa grochowa, szpinak tradycyjny, Przepis z mięso ze szpinakiem, Makaron z tuńczykiem, Zupa z oliwek śródziemnomorska, ryz przepisy, Babka Wielkanocna, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, puszki czerwonej fasoli, Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem, Zupa jarzynowa z indykiem, Amur saute, Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym, Przepis z mięso mielone z jajkiem, Przepis z woda z cytryną, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zapiekanka z ziemniakow, Gros- sałatka warstwowa, Śledzie, Kosmiczne ślimaki, Rolada ziemniaczana, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Jajka, Ryba, Rolada ziemniaczana, Żeberka z chilli, szpinak mrożony z kurczakiem, Kasza, Masło orzechowe, Sałatka kebab - VIDEO, Serowy quiche z cukinią , Puszyste placki z makiem , sosy jogurtowe, tatar z mięsa wołowego, Carbonara, Przepis z sos brokulowy, Kurczak z grilla po indyjsku, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli, Przepis z wykwintne zupy, Przepis z sosy di pizzy, Przepis z pieczonych warzyw, Ryba po grecku, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Przepis z z masą, Gołąbki, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z przystawki na grilla, Przepis z proste sałatki przepisy, Barszcz biały, Orechiette z czosnkiem i pieczarkami, salatka wegetarianska