Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z kapustą

Schab z kapustą

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: BlackSwan

Schab z kapustą - składniki:

  • schab bez kości - 1 kilogram
  • główka młodej kapusty - 1 sztuka
  • cebule - 2 sztuki
  • pęczek kopru włoskiego - 1 sztuka
  • kostka masła - 1 opakowanie
  • masło do zasmażki - 2 łyżki
  • mąka do zasmażki - 2 łyżki
  • sól, pieprz - 2 szczypty
  • olej do smażenia - 3 łyżki

Schab z kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.
  2. Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.

2

Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pasztet warzywny, Przepis z leczo z papryki czerwonej, Znakomite faszerowane parówki, Przepis z deser galaretka, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Spaghetti Bolognese, Śledzie opiekane z kartoflami, Sałatka z komosą i szparagami, Wyjątkowe jajka z majonezem, Gołąbki Mocy Świątecznej, ryba pomidory, obiad wieprzowe, Krem z porów, przepis na filet z kurczaka, Jajka, mielone kotlety rybne, knorr zapiekanka z ziemniaków, Bigos, Indyk, Przepis z NA FASOLE, Dania z makaronem, Pasztet, Zupa fasolowa 3, Zupa brokułowa, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Zupa pieczarkowa, ryż z patelni, kurczak z rosolu, Polędwiczki, makrela jako obiad, Aromatyczna czosnkowa Ciabatta, Przepis z zupa shreka, Kluski lane, Przepis z Łyżka m, Soczysty kurczak z patelni na ostro - VIDEO, Zupa z dyni, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Pierogi z jagodami, Faszerowane pomidory z ricottą , Sos beszamelowy , Czarne kluski z mięsem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, zapiekanka miesem, krem z czerwonej cebuli, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Rolada ziemniaczana, Sałatka z prawdziwkami i pęczakiem, Gołąbki Mocy Świątecznej, marynata do pieczenia schabu, Spaghetti z fasolką szparagową, Zupa ogórkowa, sałatki z wędzonym kurczakiem -, "padnięte" Naleśniki, Zapiekane ziemniaki po prowansalsku , Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami, Soczysty kurczak z patelni w sezamie, filet ryby, Ogórek, Roladki z karkówki z jabłkiem, Dip curry, Lasagne drobiowa, Gołąbki, Warzywa