Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z pieczarkami

Schab z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: Aleksandra Krzyżanowska

Schab z pieczarkami - składniki:

  • schab - 800 gramów
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • żółty ser - 150 gramów

Schab z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Wzdłuż mięsa natnij kieszeń i całe natrzyj solą i pieprzem.
  2. Podsmaż na łyżce oliwy pieczarki pokrojone na plasterki i posiekaną cebulę. Dopraw kostką czosnkową i pieprzem.
  3. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z wystudzonymi pieczarkami. Farsz włóż do kieszeni schabu i całość obwiąż nitką tak, aby farsz nie wypadł.
  4. Obtocz mięso w majeranku i włóż do formy wysmarowanej oliwą. Wszystko podlej oliwą i odrobiną wody. Piecz w 180 stopniach przez 75 minut. Kilka razy podczas pieczenia polej mięso sosem z dna formy.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wzdłuż mięsa natnij kieszeń i całe natrzyj solą i pieprzem.

2

Podsmaż na łyżce oliwy pieczarki pokrojone na plasterki i posiekaną cebulę. Dopraw kostką czosnkową i pieprzem.

3

Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z wystudzonymi pieczarkami. Farsz włóż do kieszeni schabu i całość obwiąż nitką tak, aby farsz nie wypadł.

4

Obtocz mięso w majeranku i włóż do formy wysmarowanej oliwą. Wszystko podlej oliwą i odrobiną wody. Piecz w 180 stopniach przez 75 minut. Kilka razy podczas pieczenia polej mięso sosem z dna formy.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos orzeszkowym, Jajka, Sałatka jarzynowa z czarnymi oliwkami, Hiszpański sernik z malinami, Sos czosnkowy , Ostry barszcz z grzybami i pierogami, sos z szalotek, Wieprzowina o tygrysiej skórce, Przepis z kwaśne jabłka, Gulasz, Amerykańska szarlotka, chińskie danie, Przepis z Łyżka m, Placuszki z cukinii, Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami , Kaczka, Wrześniowy sos do jagnięciny, Szaszłyki orientalne, Pierogi, Musaka, Pierś z kurczaka, Pączki z dziurką – doughnuts, Pasztet, Karp, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Karkówka pieczona na grillu , Przepis z zapiekanka z mięsa z warzywami, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, zupa na boczku, pierogi ciasto, Zupa Harira z ciecierzycą, PO GRECKU, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Zupa dyniowo-kokosowa, Sałatka z buraczkami i malinami , Pyzy z mięsem i grzybami , hiszpańska kawa, Ciasto na pierogi, piersi z kurczaka z, Przepis z jajek ugotowanych na twardo, Nadziewane pomidory, Musaka, Przepis z roztarty czosnek, Przepis z mięso z indyka, Zupa z rzeżuchy, Sałatka z kapusty pekińskiej , zupa w chlebie, przepisy placków, Przepis z sos do tacos, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sosy, Polędwiczki Wieprzowe z warzywami, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Placki ziemniaczane, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Ryż smażony z warzywami, Zupy, Sałatka kebab - VIDEO, Salsa, Zupa cebulowa, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Sałatka z brokułami - VIDEO , orzechy w miodzie