Dodaj do ksiązki kucharskiej Schab z pieczarkami

Schab z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: Aleksandra Krzyżanowska

Schab z pieczarkami - składniki:

  • schab - 800 gramów
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • żółty ser - 150 gramów

Schab z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Wzdłuż mięsa natnij kieszeń i całe natrzyj solą i pieprzem.
  2. Podsmaż na łyżce oliwy pieczarki pokrojone na plasterki i posiekaną cebulę. Dopraw kostką czosnkową i pieprzem.
  3. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z wystudzonymi pieczarkami. Farsz włóż do kieszeni schabu i całość obwiąż nitką tak, aby farsz nie wypadł.
  4. Obtocz mięso w majeranku i włóż do formy wysmarowanej oliwą. Wszystko podlej oliwą i odrobiną wody. Piecz w 180 stopniach przez 75 minut. Kilka razy podczas pieczenia polej mięso sosem z dna formy.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHAB Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wzdłuż mięsa natnij kieszeń i całe natrzyj solą i pieprzem.

2

Podsmaż na łyżce oliwy pieczarki pokrojone na plasterki i posiekaną cebulę. Dopraw kostką czosnkową i pieprzem.

3

Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z wystudzonymi pieczarkami. Farsz włóż do kieszeni schabu i całość obwiąż nitką tak, aby farsz nie wypadł.

4

Obtocz mięso w majeranku i włóż do formy wysmarowanej oliwą. Wszystko podlej oliwą i odrobiną wody. Piecz w 180 stopniach przez 75 minut. Kilka razy podczas pieczenia polej mięso sosem z dna formy.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Rosół, Fajitas z mięsem, Gulasz, przepisy na ciepło, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Przepis z filet z soli, Potrawy wigilijne, Ciasto śliwkowe, Higos en moscatel, Brokuły, Zupa z soczewicy, Indyk, Krem brokułowy, Szybka zupa z soczewicy , Sałatka Gyros, Żeberka w kapuście, Zupa pieczarkowa, zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, Sałatka z szynki z makaronem, Sos marsala, Łosoś ze Szparagami i Truskawkową Salsą, łopatka, Gulasz, Sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką, sałatka makaron słonecznik, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Przepis z ciasto sernik, Pasztet, roladki z ogórkiem konserwowym, Carbonara, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z kotlet de V, młode ziemniaki, Zupa jarzynowa, Sałatka z grillowanych warzyw z makaronem, Zapiekanka – Smak Wiosny, Sos marsala, Pierogi z kapustą i grzybami, Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym, Szynka z pomarańczami, Przepis z placki ziemniaczane duże, Przepis z ciasta na proszku do pieczenia, Indyk z ananasem z patelni grillowej, Lekka zupa pomidorowa, Krem marchewkowy z kuminem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Tajska zupa z owocami morza, Kocia lasagne , Włoskie spaghetti Bolognese pachnące ziołami , Przepis z makarony piers z kurczaka, Zupa grochowa, miechunka peruwiańska, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Tortilla, Naleśniki, grill kurczak, GRILLOWANY KABACZEK, Gulasz, Przepis z barszcz o, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, przepis na maggi, makaron brokuł pomidor, Pomidorowa z trzema kolorami , Przepis z marynata do pieczenia schabu