Dodaj do ksiązki kucharskiej Schabowe Roladki z Pieczarkami

Schabowe Roladki z Pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Wiedźma Wisienka

Schabowe Roladki z Pieczarkami - składniki:

  • kotlety schabowe bez kości (ok.200g) - 4 sztuki
  • pieczarki - 300 gramów
  • 1/2 cebuli
  • masło klarowane - 100 mililitrów

Schabowe Roladki z Pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.
  2. Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.
  3. Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.
  4. Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.
  5. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

SCHABOWE ROLADKI Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.

2

Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.

3

Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.

4

Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.

5

Smacznego!

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS W SŁOIKU ŚMIETANOWO-GRZYBOWY KNORR

    Sos w słoiku Śmietanowo-grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

farsz do kurczaka pieczonego, Uszka z grzybami , Ryż, Lasagne, Przystawki, rosyjska kuchnia, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Orzeszkowy kurczak , Aromatyczna zupa pavese, Przepis z kurczak i mi, Schab w pięciu smakach, Przepis z do ziemniaków, Zupa pomidorowa, Ryby w cieście – fritto misto di mare, Zupa fasolowa na kiełbasie, Przepis z mielone kotlety rybne, Placki owsiane z warzywami, Barszcz, sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Ryba po grecku, Sos czosnkowy , Tradycyjna marchewka z groszkiem, Potrawy wielkanocne, Ryba po grecku, Zupa ogórkowa - VIDEO, Placuszki z cukinii, Kremowe tymbaliki z zielonego groszku, Żeberka - VIDEO, Sałatka gyros warstwowa, deser z bi, Makaron, Ciasto półkruche, Przepis z kluski łyżką kładzione, Zupa grochowa, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z piersi z kurczaka z warzywami, Pieczone karczochy , Kurczak w sosie słodko ostrym , Przepis z kuchnia hiszpanska, Risotto, Zapiekanka kalafiorowa, Indyjskie naleśniki – Dosa, Aromatyczny sos Cumberland, Pasta z makreli z jakiem i ogórkiem , hummus, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Paszteciki w cieście drożdżowym, sery żółte, Przepis z zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Przepis z sałatka z winogronem, Surówka z kapusty pekińskiej, kurczak przepisy przepis, Gyros, Zapiekanki, Przepis z fasolka z bu, Schab pieczony nadziewany, Kotlety, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, pieczona karkówka w plastrach, makaron m, Przepis z mięso ze szpinakiem, Przepis z kurczak-piers, grill wo