Dodaj do ksiązki kucharskiej Sernik bez sera

Sernik bez sera

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Magdalena Kasprzak

Sernik bez sera - składniki:

  • gesty jogurt naturalny - 3 opakowania
  • jajka - 7 sztuk
  • budyń waniliowy - 3 opakowania
  • pół szklanki oleju lub oliwy z oliwek - 1 sztuka
  • biszkopty - 1 opakowanie

Sernik bez sera - Sposób przygotowania:

  1. Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.
  2. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.
  3. W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej

SERNIK BEZ SERA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.

2

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.

3

W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAKI Z DALEKICH CHIN. PRZYPRAWA PIĘCIU SMAKÓW.

    Przez ostatnich kilkanaście lat bardzo popularna zrobiła się kuchnia chińska a wraz z nią pr...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: