Dodaj do ksiązki kucharskiej SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Islander85

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - składniki:

  • ciasto:
  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • margaryna - 1 sztuka
  • cukier - 3 łyżki
  • żółtko jaja - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 0.5 opakowania
  • masa:
  • twaróg mielony - 1 kilogram
  • jajko - 1 sztuka
  • białko z jaja - 5 sztuk
  • sól - 2 szczypty
  • budyń śmietankowy - 1 sztuka
  • margaryna - 25 dekagramów
  • cukier waniliowy - 0.5 opakowania
  • cukier - 0.5 szklanki
  • brzoskwinie w puszce - 1 opakowanie
  • bułka tarta - 2 łyżki

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - Sposób przygotowania:

  1. ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną margarynę,cukry, żółtka, proszek do pieczenia,zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
  2. Ser przełożyć do miski, wbić jajko. Wymieszać mikserem z cukrami,margaryną i budyniem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką.
  3. Ciasto wyciągnąć z lodówki, lekko rozwałkować. Blachę posmarować margaryną i obsypać bułką tartą, rozłożyć równomiernie ciasto, nakłuć widelcem. Wylać masę serową. Wyrównać.
  4. Brzoskwinie odsączyć z zalewy (tą wypić), pokroić na cztery części, ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temp. 175 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną margarynę,cukry, żółtka, proszek do pieczenia,zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.

2

Ser przełożyć do miski, wbić jajko. Wymieszać mikserem z cukrami,margaryną i budyniem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką.

3

Ciasto wyciągnąć z lodówki, lekko rozwałkować. Blachę posmarować margaryną i obsypać bułką tartą, rozłożyć równomiernie ciasto, nakłuć widelcem. Wylać masę serową. Wyrównać.

4

Brzoskwinie odsączyć z zalewy (tą wypić), pokroić na cztery części, ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temp. 175 stopni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Knedel ziemniaczany z grzankami do sosów, Karp, Placki po węgiersku, obiad rosol, Mielone, Przepis z śledzie w oleju, Chlebki pita z boczkiem, Grillowany pstrąg , Kurczak z pieprzem po seczuańsku, tarty chrzan, Przepis z plastry łososia, Żeberka, Pikantne skrzydełka, Pikantny sos bolognese , Deser dla dzieci "Ośmiornica", Brokuły, Przepis z ciasto z olejem, sos carbonare, Chiński mur „na okrągło”, kurczak w brytfannie, Babeczki z suszonymi owocami, Przepis z fileciki anchois, Ryż, Barszcz, Szybki sos chrzanowy, Żurek, Kotlet de volaille - VIDEO, Zapiekanka fasolowa, faszerowana papryka serem, Puszysty sernik z Vitello, surowki do obiadu, Papryka z jajkiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sałatka ze szpeclami, Przepis z grill pstrąg, Zupa pieczarkowa, Dorada z groszkiem i brokułami, Kanapka "Foczka", Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Sałatki z makaronem, sos curry do kurczaka, zupa z kapusty, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Pierogi z kiełbasą, roladki z mięsa wołowego, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Bigos, Wigilijna zupa grzybowa, Gołąbki, Zapiekanka po rzymsku, w bułce, Schab w pięciu smakach, Zupa krem, Przepis z sosy do surowki, Kalafior, Brownie z orzechami laskowymi, Przepis z sosy winegret, Zupa miso z paluszkiem krabowym i dymką, Makaron ze śmietaną i cukrem, zupa serowa z serków topionych -, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, sałatka makaron kokardki, Sos beszamelowy