Dodaj do ksiązki kucharskiej Sernik ze śmietany

Sernik ze śmietany

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób łatwe Autor: renia3616

Sernik ze śmietany - składniki:

  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • żółtka - 4 sztuki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • margaryna - 3 opakowania
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • masa:
  • cukier - 1 szklanka
  • śmietana 18% - 400 gramów
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • białka - 4 sztuki

Sernik ze śmietany - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.
  2. Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.
  3. Piec 25 min w temperaturze 200 C.
Dodaj do książki kucharskiej

SERNIK ZE ŚMIETANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.

2

Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.

3

Piec 25 min w temperaturze 200 C.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos carbonare, Przepis z makaron do, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Zapiekanka ze świeżej kapusty, Sałatka na ciepło z brokułami i serem feta , Barszcz biały, Bigos domowy, Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki, TAPAS: Nadziewane pieczarki, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Flaki – busecca di calco, Karmelowa kawa mrożona, Mielone, Canon Pao, Szybki i prosty pieczony kurczak , cebula dymka, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Sałatki, SŁODKA BOMBKA :), zapiekanka na bułce, Obiad, pieczeń w cieście francuskim, Przepis z leczo z wołowiną, Golonka, Sałatka gyros warstwowa, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Schab w pięciu smakach, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zapiekanka meksykańska, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Chłodnik - VIDEO, Cebula lub czosnek, sosy do wątróbki, Przepis z małe ogórki, Warzywa, Pieczony udziec jagnięcy, Ananasowo- orzeszkowy kurczak , Przepis z paszteciki przepis, Ryba po grecku, Potrawy wielkanocne, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, kwaśne jabłka, Karp w panierce z pieprzu, Przepis z zapiekanka miesem, Łosoś, mięso z łopatki wieprzowej, piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Sos „Pollocka”, kurczak z rosolu, Szpinak, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Ciasto cebulowe z pyszną polewą, Sałatka Gyros, Polędwiczka z grzybami, Ziemniaki, SŁODKA BOMBKA :), zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Placuszki z cukinii, Sosy, sałątka z, Przepis z krokiety z pieczarkami i jajkiem, Sałatka z porów, Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym, Zapiekanka rodzinna