Dodaj do ksiązki kucharskiej Sernik ze śmietany

Sernik ze śmietany

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób łatwe Autor: renia3616

Sernik ze śmietany - składniki:

  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • żółtka - 4 sztuki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • margaryna - 3 opakowania
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • masa:
  • cukier - 1 szklanka
  • śmietana 18% - 400 gramów
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • białka - 4 sztuki

Sernik ze śmietany - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.
  2. Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.
  3. Piec 25 min w temperaturze 200 C.
Dodaj do książki kucharskiej

SERNIK ZE ŚMIETANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.

2

Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.

3

Piec 25 min w temperaturze 200 C.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zapiekanka z miesem, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Zupa ziołowa szpinakowa, Obiad, Słodkie węgierskie knedle ze śliwką, sałatka z zielonego ogórka, mielone z papryk, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, Faszerowane pieczarki, Golonka, Rosół, Calzonne serowe, Gulasz po węgiersku - VIDEO, zapiekanka ziemniak, Drobiowa nadziewka, Zupa krem z dyni - VIDEO, Barszcz biały, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Przepis z gulasz do kopytek, pieczarek, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Zupa grochowa, naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Domowe hamburgery, Gorące rynki ., Kurczak, Zapiekanka makaronowa, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Zrazy zawijane po polsku, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Szpinak, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Zapiekanka z pieczarkami, łosoś w śmietanie z koperkiem, Kapusta z grochem, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, krewetki na ciepło, Pierogi z kapustą i grzybami, Gołąbki, Przepis z fasola w sosie, mielony z cebula, Zapiekanka makaronowa, Jagnięcina duszone, sałatka włoska, Carbonara, ser żółty faszerowany pieczarkami, Dorsz w cieście, Szybki obiad, Duszony schab w sosie winno-śliwkowym, Zupa grzybowa na żeberkach, Dynia, sum smazony, Ostra wieprzowina, Lasagne drobiowa, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Naleśniki z gruszkami i orzechami, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z kuchnia polska placki, Przepis z jajka bez jajek