Dodaj do ksiązki kucharskiej Siekane kotlety z kurczaka

Siekane kotlety z kurczaka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: sylkach

Siekane kotlety z kurczaka - składniki:

  • filet z kurczaka - 400 gramów
  • majonez - 2 łyżki
  • mozzarella krojona - 30 gramów
  • jaja - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 2 łyżki

Siekane kotlety z kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.
  2. Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.
Dodaj do książki kucharskiej

SIEKANE KOTLETY Z KURCZAKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.

2

Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.

  • 3
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z puszka knorr, Spaghetti z sosem carbonara, Kotlet de volaille - VIDEO, Paląca sałatka ziemniaczna z awokado, Salsa, Przepis z kurczak Co, Skrzydełka na ryżu, Sos korzenny z nutą pomarańczy, kuchnia ryby, Gulasz po polsku - VIDEO, sałatki z łososiem, sałatka z papryką i kukurydzą - -, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, Placki ziemniaczane, Zupa pieczarkowa, Przekąski, Kotlet de volaille - VIDEO, Pierogi ruskie z sosem cebulowym i ziołami, Żeberka - VIDEO, Schab, Przepis z gotowe sosy, mieso z jajkiem, Żurek, smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka, Serowe kotleciki z ziemniaczkami, Orientalne sataye z kurczaka z imbirem, Przepis z kurczak piersi z kurczaka, Zupa grzybowa ze śmietaną, Elegancki karp w galarecie, Śledzie, Żeberka - VIDEO, Sałatka Gyros, Papryka, Kalifornijski chłodnik z awokado, Spaghetti z tuńczykiem, delikat uniwersalny knorr, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z schab smażony, Karp w galarecie, Golonka, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach, Grzybowy barszcz , Steki z pomidorami, ryż na słodko, zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Brandade z dorsza, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, Ciasto na pizze, Gulasz po polsku - VIDEO, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, SER TY, Przepis z zupa zalewajka, Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami , Owocowe szaszłyki z lodami Carte D’or, Przepis z pstrag smazony na patelni, Nuggetsy z kurczaka , Kalafior, Sos czosnkowy na wódce, Pyszna sałatka z ziemniakami, łososiem i majonezem, Szynka pieczona w sosie z gruszkami i marchewką, Przepis z ryż curry, obiad bezmiesne, Brazylijskie pulpeciki, czerwona soczewica