Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledź po japońsku

Śledź po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Śledź po japońsku - składniki:

  • śledzie - 4 sztuki
  • groszek konserwowy - 0.5 szklanki
  • jajka - 3 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • ogórek kiszony - 1 sztuka
  • majonez - 4 łyżki
  • śmietana - 2 łyżki
  • jabłko - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek

Śledź po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Wymoczone śledzie filetuj.
  2. Cebulę pokrój w plastry i sparz wrzątkiem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.
  3. Ugotowane jajka pokrój na połowy.
  4. Filety śledziowe zawijać wraz z cebulą, połówkami jajka , pokrojonym ogórkiem i jabłkiem. Zwinięte śledzie ułóż na półmisku, po bokach obsyp groszkiem.
  5. Majonez rozmieszaj z śmietaną i polej nim filety. Całość udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wymoczone śledzie filetuj.

2

Cebulę pokrój w plastry i sparz wrzątkiem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.

3

Ugotowane jajka pokrój na połowy.

4

Filety śledziowe zawijać wraz z cebulą, połówkami jajka , pokrojonym ogórkiem i jabłkiem. Zwinięte śledzie ułóż na półmisku, po bokach obsyp groszkiem.

5

Majonez rozmieszaj z śmietaną i polej nim filety. Całość udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i natką pietruszki.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: