Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledź po japońsku

Śledź po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Śledź po japońsku - składniki:

  • śledzie - 4 sztuki
  • groszek konserwowy - 0.5 szklanki
  • jajka - 3 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • ogórek kiszony - 1 sztuka
  • majonez - 4 łyżki
  • śmietana - 2 łyżki
  • jabłko - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek

Śledź po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Wymoczone śledzie filetuj.
  2. Cebulę pokrój w plastry i sparz wrzątkiem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.
  3. Ugotowane jajka pokrój na połowy.
  4. Filety śledziowe zawijać wraz z cebulą, połówkami jajka , pokrojonym ogórkiem i jabłkiem. Zwinięte śledzie ułóż na półmisku, po bokach obsyp groszkiem.
  5. Majonez rozmieszaj z śmietaną i polej nim filety. Całość udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wymoczone śledzie filetuj.

2

Cebulę pokrój w plastry i sparz wrzątkiem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.

3

Ugotowane jajka pokrój na połowy.

4

Filety śledziowe zawijać wraz z cebulą, połówkami jajka , pokrojonym ogórkiem i jabłkiem. Zwinięte śledzie ułóż na półmisku, po bokach obsyp groszkiem.

5

Majonez rozmieszaj z śmietaną i polej nim filety. Całość udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i natką pietruszki.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

łatwe dania z kurczaka, Placki, Placuszki z cukinii, Papryka, Zupa dyniowa, Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą, Salsa, Przepis z sojowe, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, szpinak na obiad, Sosy, Zupa brokułowa, Golonka, Pierogi z jagodami, Wyśmienite lody waniliowe z espresso, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, marynaty do mi, Przepis z sałatka z jajkiem i sałatą, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Sos śmietanowy z żółtkiem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku , gęś pieczona, Zupa szpinakowa, Przepis z zielona papryka, Przepis z potrawka z kurczaka z ryżem -, Pierś z kurczaka, Lody podawane na biszkoptach "Ślimak", Dania z ryżem, Sałatka z mango po indyjsku, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, mielone z jajkami, Korki z jajek na pomidorach, Pomidory z białym serem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Przepis z sałatki ryżowe, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z smażony makaron na patelni, Ryż, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Makaron z sosem śmietanowym, gorgonzolą i szpinakiem, Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Pstrąg, Przepis z zupa brokułowa -, Krupnik, Kebab w kajzerce, Zupa pieczarkowa z grzankami, makaron z piersią z kurczaka, Karp Wigilijny, Kalafior, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Zapiekanka po rzymsku, Leczo, PO GRECKU, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z sos chrzanowy do mięsa, Przepis z gotowana ryba, Przepis z mielone w cebuli, Królik duszony w winie, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Zupa gulaszowa, co z ryżu, Rolady duszone z karkówki