Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledź w sosie musztardowym

Śledź w sosie musztardowym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Śledź w sosie musztardowym - składniki:

  • filety śledziowe - 7 sztuk
  • cukier
  • pieprz
  • sól
  • goździki - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • śmietana - 200 gramów
  • majonez - 300 gramów
  • musztarda - 150 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • ogórki konserwowe - 800 gramów
  • ocet

Śledź w sosie musztardowym - Sposób przygotowania:

  1. Dzień wcześniej przygotuj marynatę.
  2. Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.
  3. Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.
  4. Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.
  5. Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDŹ W SOSIE MUSZTARDOWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Dzień wcześniej przygotuj marynatę.

2

Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.

3

Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.

4

Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.

5

Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Mięsne cannelloni , Zupa krem z pieczarek, Przepis z ciasta francuskie, Sałatka z warzywami i kurczakiem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Zupa szczawiowa, Gulasz, Przepis z kurczak ze szpinakiem i pieczarkami, Przepis z kawałki kurczaka w ciescie, BUŁKA Z JAJEM :), Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Spaghetti z tuńczykiem, Karp w galarecie, Sałatka gyros warstwowa, ryba z piekarnika, Proste kotleciki z jajka, Salsa, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Bigos - VIDEO, Ziemniaki, Przepis z kuchnia polska placki, Żurek, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, makarony cannelloni, Sałatka gyros z kurczaka, Higos en moscatel, indyk w warzywach, Faszerowana papryka mięsna - VIDEO, Golonka, sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Kalafior, Wyśmienite entree z łososia, Pasztet, ser szynka, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Polska zupa pomidorowa, Węgierskie smaki na włoskim makaronie, duża cebula, Tortilla - VIDEO, Omlet z cukinią, dynią i burakami, Babeczki z lodów Carte d'Or Czekoladowa wiśnia, Galaretkowe witrażyki, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Przepis z kiszone liscie kapusty, Ranczerskie jajka, Przepis z zupa z białej fasoli, Sałatka ziemniaczana, Szpinak, Przepis z zapiekanka prowansalska, knorr z czosnkiem, Zupa pieczarkowa, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Paratha, Carbonara, Duszone żebra z cebulą , pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Kolorowe kanapeczki na przekąske, Sałatka Gyros, Polędwiczka z grzybami, farsz do mięsa wieprzowego, Tradycyjna marchewka z groszkiem, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, sałata cezar