Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledź w sosie musztardowym

Śledź w sosie musztardowym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Śledź w sosie musztardowym - składniki:

  • filety śledziowe - 7 sztuk
  • cukier
  • pieprz
  • sól
  • goździki - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • śmietana - 200 gramów
  • majonez - 300 gramów
  • musztarda - 150 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • ogórki konserwowe - 800 gramów
  • ocet

Śledź w sosie musztardowym - Sposób przygotowania:

  1. Dzień wcześniej przygotuj marynatę.
  2. Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.
  3. Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.
  4. Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.
  5. Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDŹ W SOSIE MUSZTARDOWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Dzień wcześniej przygotuj marynatę.

2

Cebule obierz i potnij w plasterki. Zalej 1 litrem wody, dodaj ocet, kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, goździki i łyżeczkę cukru.

3

Zagotuj, wystudź i mocz w przygotowanej zalewie umyte filety przez dwie doby.

4

Następnego dnia śledzie osącz, pokrój w mniejsze kawałki.

5

Ogórki potnij w plasterki i wymieszaj razem ze śledziami, majonezem, śmietaną i musztardą. Dopraw do smaku i przełóż na półmisek.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z puree ziemniaków, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Przepis z ryba w sosie przepis na, Przepis z mieso mielone w sloikach, Kocia lasagne , Przepis z sałatka wł, Kotlet de volaille - VIDEO, Potrawka z drobiu z ryżem , co do kotletów mielonych, Dipy, roladki z schabu, Magiritsa – zupa z pomidorów, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Sałatki z makaronem, Risotto, Sos bułgarski, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka z grzanek, Bigos domowy, Pierś z kurczaka, Łosoś herbaciany z syropem klonowym, obiad z pomidorów, Warzywa, Przepis z Szczypta smaku, Przepis z ciasta francuskie, Carbonara, sałatka czerwona fasola, sałatka egzotyczna, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Pasztet, Przepis z salatka z koperku, indyk w warzywach, Naleśniki, Ryż, Potrawy wielkanocne, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, zupa kasza, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sos beszamelowy , Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, szaszłyki z karkówki z grilla, makaron sojowy smażony, Spaghetti a la carbonara, Cebiche, Przepis z krewetki w skorupkach, Rosół z kulkami, Farfalle z pesto i boczkiem, Schab w pięciu smakach, Udka na ostro z Bombaju, Czosnkowe wątróbki w śmietance, Przepis z sałatka z sosem włoskim, Gulasz wołowy z kminkiem , Placek po zbójnicku wersja 1, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, sos do duszonego Schabu, Makaron wstążki z sosem cytrynowym, tarta ze szpinaku, Gulasz po polsku - VIDEO, Barszcz czerwony z pierożkami z nadzieniem grzybowym, de volaille inaczej, Szybki obiad, Ogórek, rolada z kurczaka z łososiem