Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledzie

Śledzie

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Edyta Kyzioł

Śledzie - składniki:

  • śledzie matias - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz kolorowy - 2 łyżki
  • sok z 1/2 cytryny - 1 sztuka

Śledzie - Sposób przygotowania:

  1. Śledziki wyciągamy z zalewy (nie wylewamy zalewy), każdy kroimy na trzy równe części. Układamy w pojemniku. 2 cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, gdy wystygnie dokładamy ją do śledzi, dosypujemy garść pieprzu kolorowego i wciskamy sok z połowy cytryny.
  2. Następnie wlewamy zalewę spod śledzi. Całość zamykamy i do lodówki niech się "przegryzie". Ja przygotowuję te śledzie dzień wcześniej i przez noc dochodzą sobie do siebie. Stają się aromatyczny, po prostu palce lizać
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDZIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śledziki wyciągamy z zalewy (nie wylewamy zalewy), każdy kroimy na trzy równe części. Układamy w pojemniku. 2 cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, gdy wystygnie dokładamy ją do śledzi, dosypujemy garść pieprzu kolorowego i wciskamy sok z połowy cytryny.

2

Następnie wlewamy zalewę spod śledzi. Całość zamykamy i do lodówki niech się "przegryzie". Ja przygotowuję te śledzie dzień wcześniej i przez noc dochodzą sobie do siebie. Stają się aromatyczny, po prostu palce lizać

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sosy, Przepis z chilli kurczak, Tagliatelle z salami , Tradycyjne uszka z grzybami, Kurczę mulligatawny, ciasto francuskie z mięsem, Przepis z Przyprawy Delikat KNORR, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, Zupa grochowa, Przepis z kurczak z sosami, schab smażony, Śledź w occie, Przepis z makarony sery, Makrela w sosie cytrynowym, Przepis z przepis na rybę do obiadu, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, kuchnia polska obiady, Knedle serowe, Tradycyjny placek miodowy rozpływający się w ustach, Pasztet babusi, Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Kosmiczne ślimaki, Przepis z piers kurczaka mz, Mięsne krokiety ze szpinakiem, Salsa, Vichyssoise, czyli ziemniaczano - porowy krem, Spaghetti a la carbonara, Przepis z marynaty do mi, Przepis z kurczak ugotowany, Zupa cebulowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie, Witaminowa surówka z kapusty, sałatka z serem feta z pomidorami i ogorkiem, marchwie, Jesienna biesiada, Przepis z kuchnia wloska obiad, Dipy, obiad z pieczarkami, Dynia, Letnia sałatka z arbuzem i fetą, Przepis z kurczak z sosem o, skrzydełka z kurczaka -, Sałatka grecka z fetą, Placki ziemniaczane, Szpinak, Karp, Zupa pieczarkowa, Ciasto na pizze, Imprezowe kanapki z krewetkami, sałatka do wina, Mielone, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Gulasz, Tort ziemniaczano-serowy, Przepis z nalesniki z miesem i warzywami, Francuski kurczak miodowo musztardowy z koperkiem , Kluski , Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę , Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, Sałatka z pieczonym łososiem, Przekąski, Stroganoff z boczniakami