Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledzie

Śledzie

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: Edyta Kyzioł

Śledzie - składniki:

  • śledzie matias - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz kolorowy - 2 łyżki
  • sok z 1/2 cytryny - 1 sztuka

Śledzie - Sposób przygotowania:

  1. Śledziki wyciągamy z zalewy (nie wylewamy zalewy), każdy kroimy na trzy równe części. Układamy w pojemniku. 2 cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, gdy wystygnie dokładamy ją do śledzi, dosypujemy garść pieprzu kolorowego i wciskamy sok z połowy cytryny.
  2. Następnie wlewamy zalewę spod śledzi. Całość zamykamy i do lodówki niech się "przegryzie". Ja przygotowuję te śledzie dzień wcześniej i przez noc dochodzą sobie do siebie. Stają się aromatyczny, po prostu palce lizać
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDZIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śledziki wyciągamy z zalewy (nie wylewamy zalewy), każdy kroimy na trzy równe części. Układamy w pojemniku. 2 cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, gdy wystygnie dokładamy ją do śledzi, dosypujemy garść pieprzu kolorowego i wciskamy sok z połowy cytryny.

2

Następnie wlewamy zalewę spod śledzi. Całość zamykamy i do lodówki niech się "przegryzie". Ja przygotowuję te śledzie dzień wcześniej i przez noc dochodzą sobie do siebie. Stają się aromatyczny, po prostu palce lizać

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryba po węgiersku przepis, Zapiekanki, Zupa pomidorowa, Przepis z spaghetti bolognese fix knorr, Ryż smażony z warzywami, Żebra po kasselsku z winnym aromatem, Aromatyczna zupa pavese, Przepis z zupa z dyni z jabłkiem, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Pikantna zupa z soczewicy, Salsa, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Szybka sałatka do grilla, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Zupa z oliwek śródziemnomorska, Kotlety z kabaczka , Kalafior, pasty serowe, śmietany, ogórki w koncentracie pomidorowym, Gołąbki, Przepis z przepisy na karkówkę, Sos beszamelowy , Indyk pieczony faszerowany orzechami, Ryżowy pudding z lodami, Chrupiące, czekoladowe kulki, Barszcz, Przepis z sałatka z ku, Pierogi z kapustą i grzybami, Kebab w kajzerce, Przepis z moja kuchnia pl, Przepis z pieczeń z szynki, Naleśniki, Zupa ogórkowa, Barszcz żydowski, Sosy, Karp panierowany, Sałatka kebab - VIDEO, Bigos - VIDEO, Pad Thai - tajski smażony makaron, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z piersi z kurczaka z makaronem, Przepis z danie główne z szynki, Ryż z malinami, Barszcz biały chrzanowy , TAPAS: Krewetki z czosnkiem, Kremowa zupa z dyni, sos z mleka kokosowego, Sos huzarski I, Przepis z sałatka z kiełków, Przepis z pieczona ryba w folii, w sosie orzeszkowym, Makaron, Przepis z papryka z czosnkiem do sloikow, Przepis z sałatka z serem żółtym i szynką, Makaron bolognese z czosnkiem , Krupnik, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, pieczona pierś z kurczaka w plastrach boczku, Jagnięce kotleciki z grilla z soczewicą, Gulasz mięsno - kiełbasiany, Schab w pięciu smakach, Przepis z kurczak w sosie ziołowym