Dodaj do ksiązki kucharskiej Smażona ryba w sosie

Smażona ryba w sosie

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Smażona ryba w sosie - składniki:

  • mąka - 60 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • sos sojowy - 20 mililitrów
  • białe wino - 2 łyżki
  • ocet winny - 100 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów
  • olej - 200 mililitrów
  • olej sezamowy - 1 łyżka

Smażona ryba w sosie - Sposób przygotowania:

  1. Filety z ryby pokrój z mniejsze kawałki. Następnie mięso ryby ponacinaj w kratkę o boku 1 centymetra, ale nie przecinaj skóry.
  2. Łyżkę wina zmieszaj z sosem sojowym i skrop nim mięso ryby. Posyp przyprawą Knorr i po 5 minutach oprósz mięso mąką.
  3. Rybę umieść w gorącym oleju i usmaż na złoty kolor.
  4. Przecier pomidorowy wymieszaj z octem, wodą, cukrem i resztą wina.
  5. Na oleju sezamowym podsmaż pędy bambusa, grzyby pokrojone w paski, groszek, imbir, zgnieciony czosnek i wlej sos pomidorowy. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Polej rybę i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SMAŻONA RYBA W SOSIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Smażona ryba w sosie
    1.Filety z ryby pokrój z mniejsze kawałki. Następnie mięso ryby ponacinaj w kratkę o boku 1 centymetra, ale nie przecinaj skóry.
  • 2
    Smażona ryba w sosie
    2.Łyżkę wina zmieszaj z sosem sojowym i skrop nim mięso ryby. Posyp przyprawą Knorr i po 5 minutach oprósz mięso mąką.
  • 3
    Smażona ryba w sosie
    3.Rybę umieść w gorącym oleju i usmaż na złoty kolor.
  • 4
    Smażona ryba w sosie
    4.Przecier pomidorowy wymieszaj z octem, wodą, cukrem i resztą wina.
  • 5
    Smażona ryba w sosie
    5.Na oleju sezamowym podsmaż pędy bambusa, grzyby pokrojone w paski, groszek, imbir, zgnieciony czosnek i wlej sos pomidorowy. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Polej rybę i podawaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zielona sałata z sosem winegret, Sos włoski do spaghetti, Zupa pieczarkowa, papryki czerwone, Brokuły, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Sałatka gyros warstwowa, Zapiekanka z pieczarkami, Ryż z warzywami i mięsem, szaszłyki z warzyw, Papryka zapiekana z serem halloumi, kotlety z piersi indyka, Pikantna zapiekanka bolońska, Przepis z ryż w sosie słodko kwasnym, naleśniki bez mleka -, na potraw, Przepis z zupa z kapusty białej -, Przepis z leczo z cukinii z kielbasa, Młode ziemniaki z musztardą i miodem , Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Kurczakowy ślimak, Naleśniki, Polędwiczki z pieczonymi ziemniakami, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka z brokułami - VIDEO , Musaka, Karkówka pieczona z grzybami i ziemniakami, Placki ziemniaczane, Sałatka z kapusty pekińskiej , Sałatki, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Szlachetny żurek z chrzanem i kminkiem , Przepis z łosoś filet, Makaron z sosem śmietanowym, Roladki omletowe, Pstrąg, Sałatka Gyros, Jajka, Przepis z gruba, na placki, sos do pulpetow, Dynia, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Sałatka grecka, Pieczona dorada z suszonymi morelami i orzeszkami pistacjowymi, SŁODKA BOMBKA :), Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Warzywa, Seler, biala kielbasa pieczona, Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni, kurczak Z PIEKARNIKA, Kurczak z boczkiem pieczony w cieście , Przepis z zupa z rosołu, Przepis z gotowany kurczak, Tłusty czwartek, Pierś z kurczaka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z polski obiad, desery ciasto, Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli