Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos demi-glace

Sos demi-glace

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sos demi-glace - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • woda - 1 litr
  • liść laurowy - 5 sztuk
  • czarny pieprz ziarna - 5 sztuk
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • majeranek - 3 łyżki
  • olej do smażenia

Sos demi-glace - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa i czosnek pokrój w grubą kostkę.
  2. Mięso przypraw pieprzem, majeranek i natrzyj czosnkiem. Mięso dość mocno podsmaż na patelni. Dodaj warzywa. Całość chwilę podsmażaj.
  3. Mięso wraz z warzywami przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Czas pieczenia mięsa zależy o rodzaju oraz wielkości mięsa.
  4. Gdy mięso już jest upieczone wyciągnij jej z pieca a powstały sos wraz w warzywami przelej do garnka. Do wywaru dodaj ziele angielskie, liść laurowy, czarny pieprz oraz koncentrat pomidorowy. Dolej ok 1 litr zimnej wody.
  5. Całość duś chwilę a następnie dodaj zasmażkę. Gotowy sos przelej przez sitko aby oddzielić go od warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS DEMI-GLACE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sos demi-glace
    1.Warzywa i czosnek pokrój w grubą kostkę.
  • 2
    Sos demi-glace
    2.Mięso przypraw pieprzem, majeranek i natrzyj czosnkiem. Mięso dość mocno podsmaż na patelni. Dodaj warzywa. Całość chwilę podsmażaj.
  • 3
    Sos demi-glace
    3.Mięso wraz z warzywami przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Czas pieczenia mięsa zależy o rodzaju oraz wielkości mięsa.
  • 4
    Sos demi-glace
    4.Gdy mięso już jest upieczone wyciągnij jej z pieca a powstały sos wraz w warzywami przelej do garnka. Do wywaru dodaj ziele angielskie, liść laurowy, czarny pieprz oraz koncentrat pomidorowy. Dolej ok 1 litr zimnej wody.
  • 5
    Sos demi-glace
    5.Całość duś chwilę a następnie dodaj zasmażkę. Gotowy sos przelej przez sitko aby oddzielić go od warzyw.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZASMAŻKA BŁYSKAWICZNA CIEMNA KNORR

    Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad skrzydelka z kurczaka, spaghetti ugotuj al dente, Makaron z kurczakiem i morelami, LAZUR, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Frappe, Kasza, Przepis z sosy bolognese, Zapiekanki, Przepis z nerki wieprzowe, Sałatka grecka z fetą, Pasztet, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Creme brulee, kurczaka w calosci, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Ostry sos pomidorowy, Risotto, Wielowarzywna surówka na zimę, Przepis z sajgonki z mięsem, Eintopf z kapustą czyli jednogarnkowe danie, Jajka, Zupa grochowa, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Sos wiosenny, Camembert z krupnikiem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Gyros z kurczakiem, Przepis z przepisy z suszonymi grzybami, Przepis z sosy do schabu pieczonego, krążki, Sałatka z cytrusami, Sos kokosowy, Bigos, Kremowa zupa z dyni, mielona słodka papryka, Indyk, Przepis z bakłażan w miodzie, Naleśniki, Pierogi z jagodami, Kluski , Kisiel z dzikiej róży, mięso mielone pieczarki, Mus owocowy, Przepis z pieczarkowa, Zapiekanka Gyros , Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, ciasta z mi, Pierś z kurczaka, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Przepis z pieczone podudzia kurczaka, Hummus czyli pasta z ciecierzycy, Przepis z jogurt naturalny sos, Pierogi z kapustą i grzybami, Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem, Przepis z zrazy duszone w garnku, Dania z makaronem, salatki z kurczaka i papryka, Młode ziemniaki po prowansalsku , Zupa z kapustą żeberkami, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z zrazy z mięsa mielonego, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Lasagne drobiowa