Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sos pieczarkowy - składniki:

  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • pieprz
  • masło - 2 łyżki
  • woda-wrzątek - 2 szklanki

Sos pieczarkowy - Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno cebulę, pieczarki pokrój w cienkie plastry. Następnie rozpuść masło w garnku, dodaj przygotowane warzywa i podsmaż je przez 5 minut. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  2. Rozpuść Bulion grzybowy Knorr w 2 szklankach wrzątku i dodaj do cebuli oraz pieczarek.
  3. Rozmieszaj dokładnie mąkę ze śmietanką, po czym wlej ostrożnie do gotującego się bulionu. Gotuj, ciągle mieszając, przez 1 minutę.
  4. Na koniec dodaj do sosu posiekaną natkę pietruszki i dopraw go pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS PIECZARKOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sos pieczarkowy
    1.Posiekaj drobno cebulę, pieczarki pokrój w cienkie plastry. Następnie rozpuść masło w garnku, dodaj przygotowane warzywa i podsmaż je przez 5 minut. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 2
    Sos pieczarkowy
    2.Rozpuść Bulion grzybowy Knorr w 2 szklankach wrzątku i dodaj do cebuli oraz pieczarek.
  • 3
    Sos pieczarkowy
    3.Rozmieszaj dokładnie mąkę ze śmietanką, po czym wlej ostrożnie do gotującego się bulionu. Gotuj, ciągle mieszając, przez 1 minutę.
  • 4
    Sos pieczarkowy
    4.Na koniec dodaj do sosu posiekaną natkę pietruszki i dopraw go pieprzem do smaku.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ratatuj z mięsem mielonym, Filety po brneńsku, pieczarki mięso mielone, Faszerowane bakłażany zapiekane z beszamelem, Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym, Kanapki na imprezę z szynką, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa pieczarkowa, Krem z porów, Gulasz, Pstrąg, Przepis z kiszenie cebuli, domowa bulionetka, Zupa szczawiowa, Sałatka Nicejska, Jajka, Kanapki na imprezę z szynką, Sałatka z rukolą i gruszkami, Zielona lazania, Sałatki z kurczakiem, Przepis z przyprawa do kurczaka pikantna, Sałatka grecka z fetą, Zupa grochowa, Pieczeń wieprzowa po myśliwsku, Zapiekane papryki z kuskusem i fetą, Chłodnik ogórkowy, Przepis z zielony pieprz w zalewie, Spaghetti , Tortilla, chleb p, Kocia lasagne , TAPAS: Tortilla z bakłażanami, majonez -Knorr, Kebab, Aromatyczne krewetki, Karczochy marynowane, Sos czosnkowy , Spaghetti Bolognese, Roladki wołowe zwijane po myśliwsku, makarony z czosnkiem, makaron jajeczny z kurczakiem, Śledź w occie, makaron z kurczakiem i chilli, Przepis z kuchnia meksykańska tortilla, karkowka w grzybach, Kuleczki ryżowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami, Śmieszne kanapki dla dzieci “Czoko-banana”, Kocia lasagne , Zupa z soczewicy, Przepis z fasola ja, Kluski , Przepis z krewetki po, lazania z mięsem mielonym, sernik z serkow homogenizowanych pieczony, Przepis z kurczak z ryzem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Łosoś pachnący koperkiem, Zupa brokułowa, Ryba w sosie koperkowo-serowym, Pieczeń z dzika po mazursku, Bigos - VIDEO, Krem cytrynowy z lodami, kotlet z ja, Przepis z mielony z cebula