Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos śmietanowo- ziołowy

Sos śmietanowo- ziołowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Podawaj gotowy sos do grillowanych i pieczonych mięs, warzyw lub makaronu.

Sos śmietanowo- ziołowy - składniki:

  • suszone oregano - 15 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pieprz
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 250 mililitrów

Sos śmietanowo- ziołowy - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i oczyść papryki, pokrój je w drobne paski.
  2. Następnie usmaż je na oleju w głębokiej patelni.
  3. Dolej 250 mililitrów wody i śmietankę, wsyp sos Knorr i dokładnie wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
  4. Dopraw pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili oraz odrobiną soku z cytryny.
  5. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż smaki dobrze się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS ŚMIETANOWO- ZIOŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i oczyść papryki, pokrój je w drobne paski.

2

Następnie usmaż je na oleju w głębokiej patelni.

3

Dolej 250 mililitrów wody i śmietankę, wsyp sos Knorr i dokładnie wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

4

Dopraw pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili oraz odrobiną soku z cytryny.

5

Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż smaki dobrze się połączą.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS PIECZARKOWY ZE ŚMIETANKĄ KNORR

    Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatka na ostro, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Kaczka pieczona z jabłkami, Eliksir na sedno sprawy - Zupa krem z selera , Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Przepis z pierś z kurczaka kieszonki, Sałatka z brokułami i jajkiem, Farsz do pierogów ruskich, Zupa krem z dyni - VIDEO, karkówkA Z ZIEMNIAKAMI, Kuskus z kurczakiem na ostro, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Ryba, Przepis z ciasto w-z,, Szybkie Bolognese, Zapiekanki, Przepis z pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, losos pieczony z serem, Kiełbaski norymberskie z kapustą, piersi z kurczaka nadziewana serem, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Barszcz, Pływająca wyspa kawowa, Udka, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Ogórek, Koktajl bananowy, Przepis z kalafior z sosem czosnkowym, Pizza z chutneyem porzeczkowym, kozim serem, kiełbasa i tymiankiem, amerykańskie żeberka z grilla, Przepis z przepisy na fileta z kurczaka, Pierogi z kapustą i grzybami, Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami, Barszcz ze śledziem, kanapki przystawki, Zupa cebulowa, Musaka, Pierś z kurczaka pieczona, Kebab w kajzerce, Przepis z sałatka rukolą, Golonka z piwną skórką, smażone grzyby, Sałatka z truskawek i szparagów , Pieczeń, Mrożona kawa z lodami waniliowymi, Bigos w kilka minut, Pyzy z mięsem i grzybami , Sos beszamelowy , Zupa jarzynowa, Przepis z risotto z kurczakiem, Sałatka paryska, Zupa pomidorowa, obiad seler naciowy, Spaghetti , Przepis z makarony z udkiem z kurczaka, Kotlet de volaille - VIDEO, Lasagne, Przepis z groszek makaron, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z makaron z t, Kaczka, Kuskus z kurczakiem na ostro, Bonda bread, ryż z wo