Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos śmietanowo- ziołowy

Sos śmietanowo- ziołowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Podawaj gotowy sos do grillowanych i pieczonych mięs, warzyw lub makaronu.

Sos śmietanowo- ziołowy - składniki:

  • suszone oregano - 15 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pieprz
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 250 mililitrów

Sos śmietanowo- ziołowy - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i oczyść papryki, pokrój je w drobne paski.
  2. Następnie usmaż je na oleju w głębokiej patelni.
  3. Dolej 250 mililitrów wody i śmietankę, wsyp sos Knorr i dokładnie wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
  4. Dopraw pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili oraz odrobiną soku z cytryny.
  5. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż smaki dobrze się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS ŚMIETANOWO- ZIOŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i oczyść papryki, pokrój je w drobne paski.

2

Następnie usmaż je na oleju w głębokiej patelni.

3

Dolej 250 mililitrów wody i śmietankę, wsyp sos Knorr i dokładnie wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

4

Dopraw pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili oraz odrobiną soku z cytryny.

5

Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż smaki dobrze się połączą.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS PIECZARKOWY ZE ŚMIETANKĄ KNORR

    Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bukiet sałat z sosem balsamico, obiad z kasza, Zupa z czerwoną fasolą, miski knorr, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Chiński makaron z orzechami , Babka Wielkanocna, Owocowa sałatka z krewetkami, ciepłe przystawki, Gulasz, Feijoada – brazylijska fasola, Schab, Lasagne, makarony i serem, Przepis z żeberka z piekarnika, Sałatki z kurczakiem, sznycle z kurczaka, Przekąski, Kurczak z ananasem i curry, Przepis z np ryby, Pasztet jesienny, Szybki obiad, Ryby- sola, Zupa-krem z ziemniaków, Salceson grzybowy, Feijoada – brazylijska fasola, Przepis z sałatki Greckie, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, makaron z warzywami, Orientalny kurczak z ciecierzycą i warzywami po indyjsku, Świąteczna sałatka ziemniaczana , kurczak curry z makaronem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Gofry ze szpinakiem na ostro , Kotlet de volaille - VIDEO, papryka nadziewana serem feta, Sałata z parmezanem, Pomidorowy sos do pizzy, zielona dynia, Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Racuszki krabowe z wasabi, Karp, Udka, Lekka zupa pomidorowa, Spaghetti , Przepis z soczewica zielona, Przepis z duszone ziemniaki, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach, Naleśniki, Przepis z lekka kuchnia przepisy, Brazylijska sałatka ziemniaczana, Deser z lodami truskawkowymi "Świnka", Zupa cebulowa, Sałatka grecka z fetą, sałatki z makaronem ryżowym, Sałatka Nicejska, Kotlet de volaille - VIDEO, Pierś z kurczaka, Przepis z kostki do makaronu knorr, Przepis z pieczarki zi, Przepis z ser i makaron, Lekkie Gazpacho, Pstrąg z orzechami