Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos śmietanowo- ziołowy

Sos śmietanowo- ziołowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Podawaj gotowy sos do grillowanych i pieczonych mięs, warzyw lub makaronu.

Sos śmietanowo- ziołowy - składniki:

  • suszone oregano - 15 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pieprz
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 250 mililitrów

Sos śmietanowo- ziołowy - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i oczyść papryki, pokrój je w drobne paski.
  2. Następnie usmaż je na oleju w głębokiej patelni.
  3. Dolej 250 mililitrów wody i śmietankę, wsyp sos Knorr i dokładnie wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
  4. Dopraw pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili oraz odrobiną soku z cytryny.
  5. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż smaki dobrze się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS ŚMIETANOWO- ZIOŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i oczyść papryki, pokrój je w drobne paski.

2

Następnie usmaż je na oleju w głębokiej patelni.

3

Dolej 250 mililitrów wody i śmietankę, wsyp sos Knorr i dokładnie wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

4

Dopraw pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili oraz odrobiną soku z cytryny.

5

Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż smaki dobrze się połączą.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS PIECZARKOWY ZE ŚMIETANKĄ KNORR

    Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kapusta z grochem, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Lekka sałatka fantazja, Zupa pomidorowa, filet ryby, Bigos ze słodkiej kapusty, bazylia, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Naleśniki, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Potrawka z kurczaka, Przepis z zupa z młodych buraczków, mozzarella knorr, Zupa ogórkowa - VIDEO, Barszcz, Przepis z marynata do baraniny, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, sałatki z wędzonym kurczakiem -, NA FASOLE, Kluski , Pyzy z koperkiem , Golonka, Zrazy wołowe z warzywami, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sorbet truskawkowy z szampanem, Przepis z kurczak gotowany, obiad po wlosku, Przepis z kurczak warzywach, FLACZKI !!!, Pasta pikantna z cielęciny, Roladki drobiowe w sosie brokułowo-serowym , Udka, Zupa ogórkowa, Ryż, Zupa Tom Yam Gong, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przystawka z marynowanego kurczaka, Placek po węgiersku z borowikiem, Naleśniki, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, drobno posiekana cebula, Ryba po grecku, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z Kurczak marynata, posiekany szczypiorek, pierogi z mięsem farsz, Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami , Obiad, Delikatna karkówka w sezamowej marynacie, makaron z, Przepis z PO GRECKU, Przepis z obiad gotowany, Przepis z makaron z warzywami z patelni, Placek po zbójnicku wersja 1, Lekka zupa pomidorowa, Placki ziemniaczane, Indyk, Przepis z łopatka, Gyros, Smażone rydze z koperkiem, Polędwica pieczona, Boeuf Stroganow, Piersi z kurczaka w cieście francuskim