Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos tatarski

Sos tatarski

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sos tatarski - składniki:

  • pieczarki marynowane - 7 sztuk
  • patisony marynowane - 2 sztuki
  • cebulki marynowane - 2 sztuki
  • rzeżucha - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • musztarda - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 5 łyżek
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sos tatarski - Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Żółtka przetrzyj przez sito, dodaj łyżeczkę musztardy, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz.
  3. Pieczarki, patisony i cebulki drobno pokrój.
  4. Czosnek utrzyj ze szczyptą soli, białko posiekaj, połącz z rzeżuchą i sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj i lekko schłodź.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS TATARSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jajka ugotuj na twardo.

2

Żółtka przetrzyj przez sito, dodaj łyżeczkę musztardy, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz.

3

Pieczarki, patisony i cebulki drobno pokrój.

4

Czosnek utrzyj ze szczyptą soli, białko posiekaj, połącz z rzeżuchą i sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj i lekko schłodź.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z Losos wedzonym, kuchni francuskiej, Grillowany pstrąg , Szaszłyki z mięs mieszanych, Tłusty czwartek, Makaron ze szparagami i wędzonym łososiem, Przepis z posiekanej natki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Indyk nadziewany oliwkami, Ryba z kasztanami, korzen pietruszki, makarony sosy, Przepis z naleśniki ciasto, Przepis z pora na cebulę, Zupa z soczewicy, ryżowa zapiekanka, Przepis z knorr makaron z brokułami, Zupa pomidorowa, Karp, Przepis z leczo na obiad, Kaczka, zupa z kapusty białej -, A'la minug - świeży śledź, marynata do skrzydełek, Przepis z miski knorr, Żeberka w pysznym sosie, Kluski , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Musaka, Ryż, Flan karmelowy, Zupa brokułowa, Wyśmienite cannelloni z nadzieniem orzechowo-serowym, Wielowarzywna surówka na zimę, Udka, Sałatka z avocado, Spaghetti bolognese po sycylijsku , Zapiekanka a’la lasagne , Sos ziemniaczany do pieczeni, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z farsze do nalesnikow, Trzęsący się sok, Naleśniki, Wiosenna mizeria ze szczypiorem, Brokuły, Przepis z konserwowy kalafior z papryka, Przepis z orzechy włoskie, Leczo z cukinii, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Udka Bombay, schab w winie, obiad z parówka, Jajka, Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki, jajko roztrzepane, z piersi indyka, Znakomite faszerowane parówki, Makaron, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Potrawka z kurczaka, Brownie z orzechami laskowymi, Szaszłyki z boczkiem na grilla