Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sos z zielonego pieprzu - składniki:

  • zielony pieprz w zalewie - 100 gramów
  • szalotka - 2 sztuki
  • czerwone wino - 100 mililitrów
  • koniak lub brandy - 50 mililitrów

Sos z zielonego pieprzu - Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  2. Dodaj zielony pieprz, całość zalej koniakiem lub brandy i podpal. Po wypaleniu się alkoholu wlej czerwone wino, całość gotuj od 3 do 5 minut, aż wino prawie zupełnie odparuje.
  3. Do sosu wlej śmietanę i pełną szklankę wody.
  4. Dodaj Bulionetkę Knorr, całość gotuj 3 minuty.
  5. Dodaj zasmażkę Knorr i cały czas mieszając, gotuj około minutę aż sos zgęstnieje.
  6. Do sosu zamiast wody można dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Tak przygotowany sos jest idealny do steków z polędwicy wołowej lub polędwiczki wieprzowej.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS Z ZIELONEGO PIEPRZU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sos z zielonego pieprzu
    1.Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  • 2
    Sos z zielonego pieprzu
    2.Dodaj zielony pieprz, całość zalej koniakiem lub brandy i podpal. Po wypaleniu się alkoholu wlej czerwone wino, całość gotuj od 3 do 5 minut, aż wino prawie zupełnie odparuje.
  • 3
    Sos z zielonego pieprzu
    3.Do sosu wlej śmietanę i pełną szklankę wody.
  • 4
    Sos z zielonego pieprzu
    4.Dodaj Bulionetkę Knorr, całość gotuj 3 minuty.
  • 5
    Sos z zielonego pieprzu
    5.Dodaj zasmażkę Knorr i cały czas mieszając, gotuj około minutę aż sos zgęstnieje.
  • 6
    Sos z zielonego pieprzu
    6.Do sosu zamiast wody można dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Tak przygotowany sos jest idealny do steków z polędwicy wołowej lub polędwiczki wieprzowej.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z niskokaloryczne sałatki, Filet z dorsza w ziołowej marynacie, Gyros, Przepis z poledwiczki z grilla, Przepis z faszerowana papryka serem, Śledzie, Przepis z pieczeń w cieście francuskim, Barszcz biały na grzybowo , Przepis z zupa z buraczkow, Sałatka grecka z fetą, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zupa brokułowa, Zupa krem z kukurydzy z chipsami nachos, przepis kuchni w, Quesadillas - VIDEO, Sałatka ziemniaczana na ciepło, Pasztet, Buraczki nadziewane, tłuszczu, Pierś z kurczaka, jAJKO ZAPIEKANE, Chilli Con Carne - VIDEO, Zupa jarzynowa, makaron z ryba wedzona przepis, Buraczki z kabaczkiem, Pieczeń, Makaron z kiełbasą zapiekany, Soczysta kaczka w jabłkach i coli , Kanapki z pastą z makreli, Tłusty czwartek, Sałatka orientalna z fasolką szparagową, Szpinak, Przepis z makaron ser pleśniowy, Przepis z sałatki z pomarańczą, sos carbonare, Pieczona karkówka, Pasta z kurczakiem i cukinią, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Klasyczny Vinaigrette, Placek po zbójnicku wersja 1, Placki ziemniaczane, Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem, Sałatka kartoflana z matiasami, Spaghetti Alfredo z pieczarkami , Kurczak po amerykańsku, Przepis z mięso mielone wołowe, Łatwa faszerowana cukinia po włosku , kielbasa i co, Meksykańskie nachos z chilli con carne, kostka rosołowa wołowa, Pierogi z jagodami, Przepis z roladki z mięsa wołowego, Kompot z malin, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sałatka Cezar - VIDEO, Zupy, Duszone mięso kozie, Śledzie z ziemniakami, polędwiczki drobiowe, Przepis z zapiekanka miesem, Risotto z kurczakiem i warzywami, papryka mieso mielone, Żurek, Placki