Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sos z zielonego pieprzu - składniki:

  • zielony pieprz w zalewie - 100 gramów
  • szalotka - 2 sztuki
  • czerwone wino - 100 mililitrów
  • koniak lub brandy - 50 mililitrów
  • woda - 1 szklanka

Sos z zielonego pieprzu - Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę szalotkę.
  2. Dodaj zielony pieprz, całość zalej koniakiem lub brandy i podpal. Po wypaleniu się alkoholu wlej czerwone wino, całość gotuj od 3 do 5 minut, aż wino prawie zupełnie odparuje.
  3. Do sosu wlej śmietanę i pełną szklankę wody.
  4. Dodaj Bulionetkę Knorr, całość gotuj 3 minuty.
  5. Dodaj zasmażkę Knorr i cały czas mieszając, gotuj około minutę, aż sos zgęstnieje.
  6. Do sosu zamiast wody można dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Tak przygotowany sos jest idealny do steków z polędwicy wołowej lub polędwiczki wieprzowej.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS Z ZIELONEGO PIEPRZU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sos z zielonego pieprzu
    1.Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę szalotkę.
  • 2
    Sos z zielonego pieprzu
    2.Dodaj zielony pieprz, całość zalej koniakiem lub brandy i podpal. Po wypaleniu się alkoholu wlej czerwone wino, całość gotuj od 3 do 5 minut, aż wino prawie zupełnie odparuje.
  • 3
    Sos z zielonego pieprzu
    3.Do sosu wlej śmietanę i pełną szklankę wody.
  • 4
    Sos z zielonego pieprzu
    4.Dodaj Bulionetkę Knorr, całość gotuj 3 minuty.
  • 5
    Sos z zielonego pieprzu
    5.Dodaj zasmażkę Knorr i cały czas mieszając, gotuj około minutę, aż sos zgęstnieje.
  • 6
    Sos z zielonego pieprzu
    6.Do sosu zamiast wody można dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Tak przygotowany sos jest idealny do steków z polędwicy wołowej lub polędwiczki wieprzowej.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kwaśne jabłka, Pstrąg, Zupa mleczna z zacierkami, Przepis z Łyżka m, Rosół, Chrupiące pikantne orzechy, Przepis z zupa na boczku, jajek ugotowanych na twardo, Przepis z chińskie danie, roztarty czosnek, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, piersi z kurczaka z, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Sałatki z makaronem, Pomarańczowy pstrąg , Szybkie curry warzywne, pierogi ciasto, Bawarski kąsek, Sałatka gyros warstwowa, Zapiekanka po rzymsku - VIDEO, Dania z makaronem, Sałatka z porów, Przepis z Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Zupa krem, Puzzlowe tosty, Przepis z podgrzybki duszone, Potrawy wigilijne, Pierogi z jagodami, Gyros, Sos pomidorowo – bazyliowy, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Gulasz z dynią, Przepis z mieso na gulasz, Przepis z makaron piers z kurczaka, sos do tacos, Placki ziemniaczane, Zupa indiańska, Przepis z orzechy w miodzie, Lasagne drobiowa, Przepis z sos orzeszkowym, Żurek Wielkanocny , cebuli, PO GRECKU, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Polędwiczki Wieprzowe z warzywami, Warzywa z dipem , Szarlotka szybka, Pieczeń wołowa z sosem, Sos włoski do spaghetti, TAPAS: Udka z kurczaka z oliwkami, Przepis z zupa w chlebie, Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem, Pizza z papryką i pomidorami, Barszcz biały, Zapiekane kanapki z szynką i serem , Włoskie antipasti - VIDEO, Gulasz, Zupa grzybowa, przepis na obiad, Zupa gulaszowa, Pomidorowy sos do pizzy, Polędwica wieprzowa ze szparagami, dipem czosnkowym i krokietami ziemniaczanym