Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sos z zielonego pieprzu - składniki:

  • zielony pieprz w zalewie - 100 gramów
  • szalotka - 2 sztuki
  • czerwone wino - 100 mililitrów
  • koniak lub brandy - 50 mililitrów
  • woda - 1 szklanka

Sos z zielonego pieprzu - Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę szalotkę.
  2. Dodaj zielony pieprz, całość zalej koniakiem lub brandy i podpal. Po wypaleniu się alkoholu wlej czerwone wino, całość gotuj od 3 do 5 minut, aż wino prawie zupełnie odparuje.
  3. Do sosu wlej śmietanę i pełną szklankę wody.
  4. Dodaj Bulionetkę Knorr, całość gotuj 3 minuty.
  5. Dodaj zasmażkę Knorr i cały czas mieszając, gotuj około minutę, aż sos zgęstnieje.
  6. Do sosu zamiast wody można dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Tak przygotowany sos jest idealny do steków z polędwicy wołowej lub polędwiczki wieprzowej.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS Z ZIELONEGO PIEPRZU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sos z zielonego pieprzu
    1.Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę szalotkę.
  • 2
    Sos z zielonego pieprzu
    2.Dodaj zielony pieprz, całość zalej koniakiem lub brandy i podpal. Po wypaleniu się alkoholu wlej czerwone wino, całość gotuj od 3 do 5 minut, aż wino prawie zupełnie odparuje.
  • 3
    Sos z zielonego pieprzu
    3.Do sosu wlej śmietanę i pełną szklankę wody.
  • 4
    Sos z zielonego pieprzu
    4.Dodaj Bulionetkę Knorr, całość gotuj 3 minuty.
  • 5
    Sos z zielonego pieprzu
    5.Dodaj zasmażkę Knorr i cały czas mieszając, gotuj około minutę, aż sos zgęstnieje.
  • 6
    Sos z zielonego pieprzu
    6.Do sosu zamiast wody można dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Tak przygotowany sos jest idealny do steków z polędwicy wołowej lub polędwiczki wieprzowej.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz biały, Zapiekanka meksykańska, Zapiekanka po rzymsku, Mielone z marchewką i cukinią, Dynia z pieca (Calabaza al Horno), Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Smażona kapusta pekińska, Przepis z papryka mielone, Ryż, Zupa gulaszowa, Kurczak z serową „panierką” , Sos po kapitańsku I, pierogi-z-miesem, Sałatka warstwowa, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Ciasto na pierogi, losos smazony ze szpinakiem, Udka, Przepis z zapiekanka z makaronem i sosem czosnkowym, Naleśnikowe zawijasy z owocami, gołąbki zawijane w kapuste pekińska, Australijska zupa krem z bekonem, Przepis z sosy do gotowanych jajek, Przepis z kurczak kukurydza, świateczny makowiec babuni, mieso z baraniny, Przepis z kurczaka curry, Przepis z zapiekanki z miesem i warzywami, Warzywa, Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem, Karp, Sos czosnkowy , pierogi z kapustą, Ćapati - indyjski chleb, Zupa ogórkowa, Przepis z marynata piersi, Sałatka Cezar - VIDEO, Śniadanie na bulionie , Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przystawki kabanosy, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, knorr makaron z brokułami, Jajka w sosie beszamelowym, Potrawy wigilijne, Pierś z kurczaka w zupie cebulowej, Zupa grzybowa, leniwe pierogi, sałatka z burakow, Przepis z na bułce, Ogórek, Brokuły, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Spaghetti a la carbonara, papryka czerwona i żó, Przepis z marchewka z gr, Tradycyjne pierogi ruskie, Rosyjska sałatka jarzynowa, Przepis z ciasto francuskie z szynką i serem, Terrina z dzika, Dip pomarańczowo-ziołowy, Przepis z prażone orzechy laskowe, Przystawki