Dodaj do ksiązki kucharskiej Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: Kuba

Spaghetti carbonara - składniki:

  • makaron spaghetti - 300 gramów
  • boczek - 150 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • śmietana 18 % - 300 mililitrów

Spaghetti carbonara - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj spaghetti al dente.
  2. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni do czasu aż się zarumieni.
  3. Jajka zmiksuj blenderem ze śmietaną, serem i mini kostkami Knorr.
  4. Ugotowany makaron odcedź i nie hartując go zimną wodą wrzuć z powrotem do pustego garnka, dodaj sos wraz z boczkiem i dokładnie wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SPAGHETTI CARBONARA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ugotuj spaghetti al dente.

2

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni do czasu aż się zarumieni.

3

Jajka zmiksuj blenderem ze śmietaną, serem i mini kostkami Knorr.

4

Ugotowany makaron odcedź i nie hartując go zimną wodą wrzuć z powrotem do pustego garnka, dodaj sos wraz z boczkiem i dokładnie wymieszaj.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: