Dodaj do ksiązki kucharskiej Strogonow

Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: garlic

Strogonow - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka - 1 łyżka
  • papryka słodka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.
  2. Lekko podsmaż na patelni.
  3. Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
  4. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.
  5. Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.
  6. Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.

2

Lekko podsmaż na patelni.

3

Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.

4

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.

5

Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.

6

Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Warzywa, Kluski kładzione, Ziemniaki, makaron smażony, Przepis z ricotta z makaronem, Truskawki w miodzie, Ciasto Tęcza, Leczo - VIDEO , Sałatka Hawajska Knorr, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Przepis z sałatka z krewetkami koktajlowymi, Neapolitańskie pantofelki z bakłażana, tarty chrzan, Przepis z mieso z piekarnika, Kotlet de volaille - VIDEO, Faszerowane bakłażany, Przepis z jablko, pierś z kurczaka marynata, Kebab, przystawki ciepłe, naleśniki z mięsem mielonym, Leczo z cukinii, Przepis z łosoś smażony na patelni, Okoń zapiekany ze szpinakiem, Kanapka dla dzieci "Sowa", Papryka, Zupa z soczewicy, Przepis z przystawki mięsne, Leczo, Aromatyczna ryba w kokosowym mleku, Polędwiczka z grzybami, Marynowana wołowina z grzybami , Placuszki z cukinii, Zapiekanka rybna z makaronem i brokułami, zupa czosnkowa z serem, Mielone, Gulasz z kurczaka z papryką i kopytkami, Ryba w sosie słodko-kwaśnym, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Przepis z zapiekanka knorr, Przepis z zapiekanka ryżowa, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , sałatka z granatem, Sałatka z owocami morza, Kanapka dla dzieci "Sowa", Przepis z knorr przyprawy do makaronu, Burritos - VIDEO, Karp w galarecie, Leczo - VIDEO , Sakiewki ze schabu z grzybami, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z kurczak w woreczku, Gyros, Sos z winem madera, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Potrawka z kurczaka, Zapiekane świderki z kiełbasą , Jajka, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, Enchiladas z chilli con carne, Lasagne, Pieczeń