Dodaj do ksiązki kucharskiej Strogonow

Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: garlic

Strogonow - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka - 1 łyżka
  • papryka słodka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.
  2. Lekko podsmaż na patelni.
  3. Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
  4. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.
  5. Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.
  6. Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.

2

Lekko podsmaż na patelni.

3

Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.

4

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.

5

Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.

6

Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad wegetariański, Naleśniki, Sos marsala, Bigos domowy, Sałatka z brokułami i jajkiem, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Klasyczne cafe latte, Salsa, Placuszki z cukinii, Łosoś zapiekany z koperkiem, Placki z jabłkami i płatkami kukurydzianymi, pyszne gotowanie, Ciasta wszystkie, Tortilla - VIDEO, Egzotyczna wołowina z chili, Kabaczki marynowane, Przepis z obiady gotowane na parze - -, cebula w piorka, Sos włoski do spaghetti, Homar w sosie pomidorowym z kolendrą, Przepis z pieczen wolowa, Przepis z musztarda do sosu, Spaghetti , Przepis z kiszona sałata, Wątróbka z jabłkami, Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Aromatyczne krewetki, Sałatka nicejska z wędzonym łososiem, Szpinak, Przepisy świąteczne, Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek, Sos beszamelowy , Indyk, Przepis z włoskie pierogi, Zupa cebulowa, zapiekanki domowe, Golonka Qingdao, Przepis z kluski dla dzieci, Kurczak z ryżem po chińsku, Przepis z sos z prawdziwków, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, Pirackie okręciki, kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Dynia, kiszenie ogorkow, Greckie burgery wołowe, Mielone, Sos węgierski, Klafuti czyli francuskie clafoutis, Kaczka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, ciasto sh, Zupa krem, Przepis z kilki, Sałatka z grillowanego bakłażana z suszonymi pomidorami , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przystawki papryka, Paluszki z kurczaka , Pierś z kurczaka w folii aluminiowej, Kapusta z grochem, Ciasto na pierogi, Przepis z ciasto francuskie ze szpinakiem i feta, wędzony kurczak