Dodaj do ksiązki kucharskiej Strogonow

Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: garlic

Strogonow - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka - 1 łyżka
  • papryka słodka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.
  2. Lekko podsmaż na patelni.
  3. Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
  4. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.
  5. Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.
  6. Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.

2

Lekko podsmaż na patelni.

3

Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.

4

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.

5

Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.

6

Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa krem z kury, Makaron z pieczoną kaczką, Przepis z sałatka z burakiem czerwonym, Kluski , Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa ogórkowa, Przepis z bulki z serem, sałatka meksykanska z kurczakiem, MAŁY KAWAŁEK NIEBA…, Sos z rabarbaru, Kotlety, Placki owsiane z warzywami, Zapiekanka – Smak Wiosny, Żurek, Sałatka Nicejska, Gęś nadziewana gruszkami, kurczak w maśle orzechowym, Jajka Benedict, Pierogi z jagodami, Mix sałat na imprezę, zupa ze śliwek, Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe, Ratatui a’la Gousto, Przepis z makarony z pomidorami, JAJA W SOSIE TATARSKIM Z SAŁATĄ RZYMSKĄ, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z bitki wieprzowe w sosie, Zupa z jabłkami , Pierś z kurczaka, Małże w sosie ziołowym, Gulasz, Przepis z sałatka ziemniaki kapary, Zupa warzywna z Pesto, Tagliatelle z pesto , krewetki z sałatą, Przepis z salatki z jajek, Wąż śniadaniowy , Potrawka z kurczaka, sałatka ze świeżym szpinakiem, SZPINAKOWA KANAPKA :), Przepisy świąteczne, Sałatka Gyros, Burger de Lux , Przepis z karkowka z musztarda, Faszerowane ogórki, udźce, Zupa z soczewicy, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z roladki z piersi, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Sałatka grecka, Przepis z potrawy meksykanskie, Przepis z dip mietowy, Barszcz, Przepis z filet z kurczaka, sałatki z wędzonego łososia, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Zupa czosnkowa , Duszony kurczak z warzywami z patelni, Przepis z przepisy na sylwestra, Szybki obiad, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Lasagne z mięsem i szpinakiem, Gołąbki