Dodaj do ksiązki kucharskiej Strogonow

Strogonow

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: garlic

Strogonow - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka - 1 łyżka
  • papryka słodka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Strogonow - Sposób przygotowania:

  1. Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.
  2. Lekko podsmaż na patelni.
  3. Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
  4. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.
  5. Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.
  6. Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

STROGONOW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.

2

Lekko podsmaż na patelni.

3

Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.

4

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.

5

Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.

6

Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy na wódce, Kanapeczki Bawarskie, zupa czosnkowa z serem, Pasta brzoskwiniowa, udka z kurczaka pieczone w piekarniku, Pomidorowy krem ze śmietaną, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, zapiekanka ryżowa, Przepis z schab bez kości, mix sałat, Przepis z salatki z szynka -, Jajka jeże , Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , Przepis z śledzie matiasy, Kebab, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z polędwiczka, Mini hot – dogi, Sałatka gyros ognista , Barszcz biały, sałatki z łososiem, Żeberka - VIDEO, Przepis z makaron do, Pierś z kurczaka, Sałatka z rukolą, Spaghetti z brokułem i serem brie, Naleśniki chińskie - VIDEO, zapiekanka knorr, Rolada ziemniaczana, Zupa ogórkowa, gotowe kuchnie, sałatka z tuńczyka -, Sos czosnkowy , Zupa z soczewicy, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki, makaron na obiad z sosem, Naleśniki ze szpinakiem i ricottą, Szpinak, Sałatka Gyros, Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem, Przepis z delikat knorr do mi, Naleśniki chińskie - VIDEO, Aksamitny kurczak z piklami, Pierogi, Przepis z przystawki mięsne, Sałatka kebab - VIDEO, Zapiekanka z parówkami, Zapiekanki, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupa z cytryny, Leczo, mieso z piekarnika, Grillowana papryka z ziołami w aromatycznej zalewie - oliwie z Tunezji, Parówki w cieście pajowym, Grillowana papryka z ziołami w aromatycznej zalewie - oliwie z Tunezji, Przepis z sałatka z fetą, Przepis z sałatka z łososiem i sałatą lodową, ŁAZANKI ZE SZPINAKIEM, Flądra w sałatce , Carbonara, Łatwa faszerowana cukinia po włosku , Przepis z biały ser